EHINACEA I BIOIMUNITET DAJU JAK IMUNITET

Moje iskustvo kako pojačati imunitet prirodnim putem. Moguće je brzo jačanje imuniteta sa Ehinaceom u toku dana

 

Sezona je gripa, vreme se čudno menja, dešava se pad imuniteta i već par puta sam bio pred viremijom i groznicom. Medjutim, grip me zadnjih godina ne hvata zahvaljući tome što sam saznao tajnu kako pojačati imunitet prirodnim putem. Ima puno preparata koji obećavaju brzo jačanje imuniteta prirodnim putem, ali mi se jedan metod pokazao krajnje efikasnim. Radi se o jednom biljnom preparatu koji koristim – biljne kapi za imunitet BioImunitet firme Priroda na Dar koje su bazirane na lekovitoj biljci Ehinacea.

Ehinacea purpurea -Kako pojačati imunitet i jačanje imuniteta prirodnim putem

Ehinacea purpurea i jačanje imuniteta prirodnim putem

Šta je imunitet?

Imunitet je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcija bakterijama, od virusa, bolesti ili neke druge biološke ili hemijske opasnosti. Jak imunitet funkcioniše poput odbrambenog mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera i borba protiv različitih patogena: virusi, bakterije, paraziti, borba protiv kancerogenih ćelija, te štetnih molekula, radikala i otrova. Složeni i sveukupni mehanizam odbrane organizma zovemo imuni sistem.

Uglavnom, priroda je presudna jer imunitet se jača prirodnim putem. Tretman za jačanje imuniteta je i dalje mahom biološka terapija, gde se koristi neki prirodni lek za imunitet. Tvrdi se da se prirodni imunitet kod dece uspostavlja do 6 godine života, te da je do tog doba potrebno izbagavati sve lekove koji utiču na imunitet. Otuda i velika kontroverza oko vakcina, jer one definitivno menjaju imunološki sistem deteta i sad je pitanje koliko gde pomažu, odnosno odmažu. Takodje, maloj deci se stoga ne daju imunostimlatori za decu, jer se narušava razvoj njihovog imunog sistema, osim ako to nije pitanje života i smrti.

Imunitet možemo podeliti na njegove specifične i ne-specifične komponente. Ne-specifične komponente imuniteta se ponašaju kao barijere ili eliminatori velikog broja patogena bez obzira na njihovu antigenu sposobnost izbegavanja imuniteta. Ostali delovi imunog sistema prilagođavaju se prema svakoj novoj nepoznatoj zarazi. To je sposobnost stvaranja imuniteta za svaku pojedinu vrstu patogena.

Adaptivni imunitet se često deli u dvje glavna tipa, u zavisnosti od toga na koji način je uspostavljen imunitet – prirodno stečeni imunitet sa preležanim bolestima i veštačko stečeni imunitet vakcinacijom. Takodje, imuni sistem je složen mehanizam naših odbrambenih sposobnosti.

Usled bolesti, stresa, nepravilne ishrane i rizičnih stilova života imunitet može postati trajno oštećen i oslabljen.

Kako deluje biljni imunostimulator

Moje ranije iskustvo sa Ehinaceom nije bilo vredno pažnje. Zaveden propagandom da je to najbolji prirodni antibiotik kupovao sam neke tinkture Ehinaceae u apoteci i koristio ali bez uspeha. Smatrao sam da je dejstvo Ehinacea-e preuveličano. Sve dok nisam na ovom sajtu pročitao tekst o tome kako je Ehinacea najbolji prirodni imunostimulator i prirodno sredstvo za jačanje imuniteta. Samo je potrebno da imate jako kvalitetnu tinkturu Ehinacea-e. Američki naturopata Dr Šulc je tvrdio da je Ehinacea najbolji prirodni antibiotik i lek za imunitet ali da industrijski preparati ništa ne valjaju, da je najbolje da sami spremite na tradicionalan način lek za imunitet i da će tek tada tinktura Ehinacea delovati. Znao sam da su kapi za jačanje imuniteta BioImunitet radjene starim metodom, da su na bazi Ehinacea-e i da su jakog dejstva. Znao sam da koriste najači oblik biljke Ehinacea puprpurea koja se gaji kod nas u Deliblatskoj peščari i da je visokog kvaliteta. Uzeo sam kapi za jačanje imuniteta na bazi Ehinaceae i ostao zapanjen. To stvarno deluje, skoro na dnevnom nivou.

Od pre dve godine kada sam počeo da koristim biljne kapi za jačanje imuniteta BioImunitet nema više gripa u mojoj kući. Svi ih koristimo u porodici, od dece do nas odraslih i oduševljeni smo. Zaista. Retko kada dozvoljavam sebi da budem tako ekstatičan, ali sada moram. Ehinacea je najbolja biljka za imunitet definitvno. Nije bez razloga najprodavanija lekovita biljka na planeti i nije bez razloga mnogo puta proučena od strane nauke i dokazano njeno lekovito dejstvo na imunitet. I uvek se divim kako su severno američki indijanci uspeli da tu pomalo neuglednu i po ničemu ne karakterističnu biljku prepoznaju kao lekovitu biljku za ujed zmija, tumore, imunitet i opekotine.

Tinktura Ehinacea kapi za imunitet

Najbolja tinktura Ehinacea-e

Mi kapi za jačanje imuniteta koristimo čim osetimo prve naznake gripa ili prehlade. Uzimamo po jednu kafenu kašičicu na svaka tri do četiri sata sa malo vode, plus uzmemo Brufen ili Fervex i već sutradan simptomi viremije i gripa nestaju ili su odmah nestali preko noći. Ponekad, kad nam je imunitet oslabljen, dva do tri dana se borimo sa gripom, ali uz BioImunitet kapi za imunitet na bazi Ehinaceae nikada ne udjemo u akutno stanje gripa sa groznicom, temperaturom i bolovima u udovima. Vrlo brzo preparat deluje i diže vam imunitet na dnevnom nivou, iz sata u sat.

Ranije sam neke druge stvari koristio za jačanje imuniteta, kao što su svima poznati prirodni lekovi za imunitet: mumio, čajevi, med sa lekovitim biljem, švedska gorčica, vitamini, ajkulino ulje, Todoxin, beli luk, limun i med, i šta sve već ne, ali se ništa ne može porediti sa Ehinaceom. Biljka deluje brzo i pouzdano. Posebno smo zadovoljni što kapi za jačanje imuniteta možemo da bezbedno dajemo deci kao bezbedan biološki lek za imunitet, bez ikakvih nus posledica i tako čuvamo i jačamo prirodan imunitet dece. Bilo da uzmete BioImunitet ili čiste kapi od Ehinaceae, samo da je tinktura kvalitetna, imate siguran i prirodan lek za imunitet i jačanje slabog imuniteta.

Treba znati da iako je Ehinacea dokazan prirodan lek za imunitet, ona ne deluje efikasno u vidu čaja. Razlog tome je što se vodom ne ekstrahuju sve bitne aktivne materija za jačanje imuniteta, već se to jedino dobija kroz alkoholne tinkture ili kapsule. Zato bolje ne kupujte čaj od Ehinaceae. Takodje, najači imunostimulator i sredstvo za dizanje imuniteta kod Ehinace-a je koren biljke, pa bodljikavi cvet a ne listovi i stabljike, koji su manje više bezvredni a koje narod najviše kupuje u vidu čaja. Zato im Ehinacea ne pomaže kod slabog imuniteta jer nema dovoljno aktivnih materija u sebi. Treba znati sve te stvari i kako pojačati imunitet.

Napomenuo bih i jednu kontroverzu oko Ehinaceae kao imunostimlatora. Uglavno se smatra da se ona ne treba davati ljudima koji imaju autoimune bolesti, jer kad jača imunitet jača i autoimunu bolest. To izgleda logično, ali Dr Šulc tvrdi suprotno. Ma koliko mi se nekada činile preterane i hvalisave tvrdnje američkog doktora, oko Ehinaceae je bio potpuno u pravu. Uz nju on preporučuje i jake doze belog luka, kaže da su Ehinacea i beli luk najbolji zaštitnici i i imunostimulatori. Srećom, još nisam došao do te faze da beli luk masovno koristim, koji je svakako sjajan prirodni lek za imunitet.

Toplo preporučujem Ehinaceu su vidu kapi za jačanje imuniteta svima koji imaju hronično slab imunitet, koji često doživljavaju pad imuniteta, koji svake sezone oboljevaju od gripa i koriste imunostimulatore. Odličan je prirodni lek za imunitet dece, odraslih, starijih osoba. Najbolje je da se koristi kao preventiva za slab imuniteta ili čim počne neki simptom pada imuniteta. Bio sam ranije skeptičan, sada sam oduševljen kako deluje Ehinacea. Moj imunitet više nije u padu i ima moćnog saveznika.

Zlatko Šćepanović