KLUB „20/44“ NA BRODU, NA SAVI, NAŠAO SE U TOP-PET EVROPSKIH NA LISTI „GARDIJANA“
Prestižan Gardijan, izbacio je listu 25 najboljih klubova u Evropi (!) – po izboru „eksperata“ – slavnih DJ-eva koji su tu nastupali, label-menadžera i promotera!…



„Pitali smo top-DJ-eve, menažere i promotere da nam otkriju svoje omiljeno mesto za partijanje u Evropi“, navodi „Gardijan“, a odmah, posle litvanskog kluba „Fluxus Ministerija“ i berlinskih Berhain i OMH-a, našao se beogradski Klub 20/44 !…

Klub 20-44 brod na Savi medju Top 5 Eu klubova po izboru Gardiajana

Klub 20/44 brod na Savi medju Top 5 Eu klubova po izboru Gardiajana i DJ Evrope

Top-zabava, usidrena na Savi…

„Kako sunce izlazi nad Beogradom, prodire kroz prozore 20/44. Unutra, dočekaće vas klicanje i raspoloženje će rasti, a svi će i dalje plesati. Prozori se neće magliti jer će biti otvoreni – možeš da praviš buku koliko voliš dok igraš na brodu usidrenom na Savi. Leti, parti je na palubi. 20/44 su geografske koordinate Beograda, ali kad tokom noći bacite pogled na magično osvetljen Brankov most, nećete zaboraviti gde ste!“, stoji u tekstu.

– Ne volimo da se preterano eksponiramo, ali, svakako da nam je drago zbog nagrade, pogotovu ako dolazi od „Gardijana“, ali i ljudi iz struke. Nalazimo se u veoma odabranoj ekipi i to na veoma visokom mestu što, zaista,  laska – kaže Milivoje Božović, čovek koji stoji iz broda 20/44.

Kako je zaslužio ovu „titulu“, klub 20/44 će pokazati i u Novogodišnjoj noći kad će kupiti svoje glavne adute – Ilija Ludvig, „andergraund kralj BG-a“, pobrinuće se za koncertnu publiku, dok će miks pultom vladati čuveni DJ Brka, rezident broda i jedan od osnivača kultnog Disco Not Disco serijala, i Lule, rezident broda i jedan od osnivača Kompleksa. Karte su 500 dinara u pretprodaji, 700 na ulazu.

**********
– Ne volimo da se preterano eksponiramo, to je i čar undergrounda, ali nam je drago zbog nagrade… što zaista laska – kaže Milivoje Božović, čovek koji stoji iz broda „20/44“. – Poseban šmek ovom brodu daje i jedinstven ambijent. Tamo će vas dočekati palme i statua Majkla Džeksona, ali bi ga, u svakom slučaju najlakše, bilo opisati s “malo istripovan”… Međutim, to je sve rađeno veoma planski…

**********

Evo, još…

**********

Klub 20/44 je inspirisan filmom „Mulholland drive“ od Davida Lyinch-a, scenom “Silencio”, preciznije. A mi smo praktično napravili mesto za neku našu širu ekipu. Ideja je bila da ne moramo da odlazimo u druge zemlje i gradove da bismo slušali muziku koja nas zanima – već smo rešili da njih dovedemo u naš grad – kaže Božović.

**********

Ipak, glavni adut kluba je unikatan program koji se realizuje sa BG underground ekipama.

I još…

**********

Snaga žanra… Klupska scena br. 1… Kruna uspeha posle 5 godina!…

– Na prvom mestu radimo s Disco Not Disco kolektivom, ali tu su i Mystic Styles i Beyond House ekipe. Beograd uopšte ne zaostaje sa evropskim gradovima kad je klupska scena u pitanju, čak mislim da je broj jedan u regionu. Naša scena je mnogo bolja u odnosu na pre pet godina kad smo otvorili klub, a prati trendove i razvija se i dalje – navodi Božović.

Iz ovog se stiče zaključak da Beograd, i pored nepriskosnovenih narodnjaka koji su svud, u Srbiji, u prvom planu, ima veoma bogatu ponudu različitih underground žanrova. Ipak, možda mu nedostaje malo više takve publike…

– Kad pričamo o undergroundu, moram da napomenem i hram istog – Drugstore i činjenicu da Beograd nikad ranije nije imao tako velik prostor u službi undergrounda. A rekao bih da našem gradu fali malo više stranih turista naših apetita, s obzirom na ponudu koju grad ima – smatra Božović.

**********

Neostvarena želja: Garnier u potpalublju na minus 20…

– Kog bi želeo da dovedeš na Klub 20/44, a da nisi imao prilike?

– Uffff. Voleo bih da ugostim DJ Harvija, Princ Thomasa i Laurent Garniera i to na minus 20 u potpalublju broda – kaže Božović, a mi mu želimo da u svojoj nameri uspe! I, podrazumeva se, da se vidimo na tom partiju.

Убаци слике 3

Rođendanska žurka Vanje Bursać – Brod 20/44 – 09-01-2014.



Video-prilozi

1. prilog:
Klub 20/44 – splav – BEOGRAD, trajanje: 2:04 minuta
Klikni, dole:

 

2. prilog:
Laura 2000 @ 20/44, trajanje: 4:50 minuta
Klikni, dole:

 

3. prilog:
Manjane @ 20/44 – 13.01.2014, trajanje: 3:19 minuta
Klikni, dole:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2yVYhvDndZ0

 

Izvor: http://www.24sata.rs

Priredio: V. V. M.

oOOo