KONKURS ZA MLADE KNJIŽEVNE SUPERTALENTE 2015.

IK Samizdat organizuje književni konkurs za mlade pisce do 18 godina pod nazivom Mladi književni supertalenti 2015.

 

Izdavačka kuća Samizdat ponovo organizuje konkurs pod nazivom Mladi književni supertalenti uz pomoć Komercijalne banke. Konkurs izaziva veliku pažnju jer mladi autori retko dobijaju šansu da objave svoja dela.

Mladi zaljubljeni Šekspir Konkurs Mladi književni supertalenti 2015

Scena iz filma Zaljubljeni Šekspir

Konkurs Mladi književni talenti je otvoren od 15. Decembra 2014 godine sve do 1. Februara 2015 godine.

Do 18 godina…

Konkurs Mladi književni supertalenti i ove – 2015 –  pružiće šansu svim mladim piscima da ostvare svoj početnički san. Osnovni kriterijumi izdavačke kuće Samizdat su da dela budu visoke književno-umetničke vrednosti i da odišu zrelošću, iako njihovi tvorci ne smeju imati više od 18 godina.

Povodom tog, Lidija kusovac, glavna urednica Samizdata,  kaže:

– Propozicije podrazumevaju da se na konkurs javljaju književni supertalenti koji su između 12 i 18 godina. Dakle, svako ko piše, ko je, već, napisao roman ili koji je sad u procesu pisanja, može da se javi na ovaj konkurs i ukoliko ima između 12 i 18 godina“.

Glavna urednica Samizdata napominje da je veoma  važno da književna dela budu kratki romani, do 200 strana podsećajući da su sve propozicije i elementi konkursa objavljeni na sajtu B92: http://www.b92.net/

Vetar u leđa…

– Izdavačke kuće, pre sveg, očekuju da ove knjige budu veoma čitane, što je naravno i ovde uslov zato što su u pitanju dobra književna dela, ali vi ne možete da očekujete od nekog ko ima 12 godina da već ima svoju publiku. Mi smo se, zapravo, našli tu da malo poguramo, da budemo vetar u leđa tim mladim stvaraocima za koje ne postoji prostor – kaže Lidija Kusovac.

Objavljivanje i honorari…

Ovogodišnji konkurs, trajaće do 1. februara, posle čega tekstovi ostaju u rukama žirija.

Prve tri nagrade – za tri najbolja dela – biće objavljivanje dela, a mladi autori dobiće i honorar.

PLAKAT KONKURS ZA MLADE KNJIŽEVNE SUPERTALENTE 2015

Izvor: http://www.b92.net

Priredio: V. V. M.

oOOo