TOP 10 NAJLEPŠIH LJUBAVNIH PESAMA SVIH VREMENA
Većina najlepših ljubavnih pesama koje su napisane, otpevane su pesme o ljubavi. Svako verovatno ima svoje najlepše ljubavne pesme svih vremena koje su mu posebne, romantične, to može biti laganica ili, možda, neka brža pesma, plesna. Kroz godine, pisale su se pesme i pesme… a, samo, neke ćemo uvrstiti u top 10 ljubavnih pesama svih vremena …

Najlepše ljubavne pesme svih vremena

Najlepše ljubavne pesme svih vremena

Klikni na VIDEO, dole, redom…

1. I Will Always Love You, Whitney Houston – jedna od najpoznatijih ljubavnih pesama, možda većini poznata iz filma Telohranitelj u kojem glume pevačica Whitney Houston i Kevin Costner. Inače, pesmu je napisala i prva otpevala Dolly Parton.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2NUQJvfDXrM

2. At Last, Etta James – još 1941. godine pesmu su napisali Harry Warren i Mack Gordon i to za mjuzikl Orchestra Wives, a još je možemo čuti i kasnije u filmu Sun Valley Serenade. Pevačica Etta James otpevala ju je 1960. godine i od onda je ta pesma njezin zaštitni znak.

 

3. When A Man Loves A Woman, Michael Bolton – 1966. godine ta pesma je bila prva na lestvici singlova Billboard Hot 100, tada ju je otpevao Percy Sledge, isti uspjeh s tom pjesmom postigao je i pevač Michael Bolton.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JmfOzFzYumo

4. You Are The Sunshine Of My Life, Stevie Wonder – 1973. godine je snimljena i puštena, za tu pesmu Stevie Wonder osvojio je Grammya za najbolju mušku vokalnu izvedbu.

 

5. Everything I Do, Bryan Adams – još jedna ljubavna pesma koja je većini poznata iz filma, ovoga puta to je film Robin Hood – Princ lopova iz 1991. godine.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo

6. All I Want Is You, U2 – 2004. godine bila je uvrštena među 50 najljepših ljubavnih pesama svih vremena, nalazi se na albumu Rattle and Hum

 

7. Il Be There, Mariah Carey – iako su pesmu prvi otpevali Jackson 5, Mariah Carey ju je proslavila.

 

8. Unchained Melody, Righteous Brothers – film Duh, Demi Moore i Patrick Swayze.

 

9. Wonderfull Tonight, Eric Clapton – jedna od najpoznatijih ljubavnih balada, pesma se nalazi na albumu Slowhand.

 

10. Aint No Mountain High Enough, Tammi Terrell i Marvin Gaye – 1967. godine je otpevana originalna pesma, a i Diana Ross ju je kasnije pevala.

 

Poslušajte najlepše ljubavne pesme svih vremena ako već niste do sada, možda vam neka od njih probudi neke osećaje, sećanja, a, možda, posle slušanja postanete fanom neke nove ljubavne pesme svih vremena.

Izvor: http://www.zanimljivosti.hr

Priredio: V. V. M.

oOOo