MEĐUNARODNI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE NASLEĐA NIKOLE TESLE

SAOPŠTENJE ZA ŠTAMPU, TV I RADIO

I poziv na izložbu Teslinih radova koje su napravili srpski i ruski naučnici a koja počinje za Božić 7 januara 2015

 

Na Božić 7. janura 2015. godine obeležavamo početak Hristovog zemaljskog i početak nebeskog života Nikole Tesle.

Na najveći Hrišćanski praznik, Božić, 07. Januara 2015. godine, navršava se sedamdeset i dve godine od večnog života Nikole Tesle i druga godišnjica rada našeg Centra NT.

Nikola Tesla - Saopštenje za štampu i izložba posvećena Nikoli Tesli

Izložba radova posvećenih Nikoli Tesli

Tim povodom, Milka Kresoja, glavni osnivač, Spasoje Vlajić i Goran Marjanović kao su-osnivači Centra NT, zajedno sa brojnim saradnicima imaju čast da Vas pozovu da 7. januara 2015. godine u 12 časova dođete u naš Centar da zajedno obeležimo taj dan i setimo se dela nezaboravnog intuitivnog genija svih vremena koji nas je zadužio da telom i životom delamo u duhu njegove poruke: „Čovečanstvu treba više svetlosti, dobrote i samilosti“.

Međunarodni Centar za istraživanje nasleđa Nikola Tesla“ je tematski najviša ustanova savremene srpske nauke i kulture koja se bavi istraživanjem nasleđa velikog naučnika. Glavni zadatak Centra NT je izgradnja savremenog naučno – istraživačkog centra na Ušću, kao i tornja „Tesla“ simbola nove „Teslijanske“ civilizacije sa sedištem u Beogradu.

Za ovu priliku pripremljena je izložba srpskih i ruskih naučnika, sa kopijama nekih Teslinih dostignuća kao što su Teslina zavojnica, Teslina spirala, maketa tornja „Wardenclyffe“, električni automobil, Teslin brodić.

 

“SAMO ONAJ, KO IMA DUŠU SLIČNU TESLI, MOŽE I DA JE OSETI”.

 

Pozivamo Vas da zajedno obeležimo taj dan i nađemo put i način da svom rodu, a i šire, probudimo interesovanje za delo Nikole Tesle, da vas upoznamo sa dosadašnjim radom i budućim značajnim koracima Centra.

NAŠA ADRESA JE:

Bulevar Despota Stefana 37, 11 000 Beograd, SRBIJA.

Telefon za prijave: 064-1200-156

 

Osnivači Centra NT.

Prikaz sa izložbe održane za Teslin rodjendan.