ESPRESO ZA SPORTISTE

Play off centar caffe je kafe u Velikom Mokrom Lugu i sportska hala na Smederevskom putu u Beogradu, ispred naselja Kaludjerica

 

Play off centar caffe je kafić koji se nalazi u okviru istoimene sportske hale koja se nalazi na Smederevskom putu. Locirano je na desnoj strani puta kada idete od Beograda prema Smederevu, oko par stotina metara udaljenosti od raskrsnice za Veliki Mokri Lug i benzinske pumpe. To je pre svega sportski centar za rekreaciju, mali fudbal, odbojku ali ima i kafe. Espreso patrola se neočekivano tamo našla i naručila espreso kafu.

Play off centar caffe u Malom Mokrom Lugu

Play off centar caffe u Malom Mokrom Lugu

Inače, sam kafe Play Off u Velikom mokrom Lugu je dobro sredjen, čak i malo bogatije nego što bi se to očekivalo od sportskog centra. Nedostaje malo svetla i dobrog ambijentalnog osvetljenja da bi kafe u Velikom Mokrom Lugu izgledao zaista sjajno. Pogled na espreso kafu za susednim stolom nam je obećavao užitak u kafi jer su imali Hausbrand kafu i delili su čokoladicu uz šoljicu espresa. Ali …

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom Play off centar caffe Veliki Mokri Lug

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Play off centar. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Hausbrandt

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo pitali

Šoljica zagrejana – Vrela

Šoljica izgled – Klasična brend šolja

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa mlekom i čokoladicom

Ukus: Razblažen

Cena: 125 dinara

Generalna ocena: Osrednje

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u Play off centar caffe: Šoljica je bila vrela, pena je bila gusta i čvrsta, dobra marka kafe je bila u šljici ali avaj. Suviše razblaženo. Kao neka jaka instant kafa sa puno vode i malo mleka.

Naša preporuka: Mora da se oseti aroma i jačina espreso kafe u šoljici, sipajte manje vode i sve će biti kako treba. Najmanje 1/3 manje tečnosti mora da ima vaš espreso da bi bio odličan.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.