KAFA NA BANJICI

Restoran Ser Giles na Banjici u Beogradu, kod sportskog centra Banjica i espreso patrola u prolazu

 

Restoran Ser Giles (Ser Žil) je velik ugostiteljski objekat koji je u sebi objedinio nekoliko funkcija, to je restoran, ujedno i kafić i teniski klub, jer su u satavu kompleksa i teniski tereni. Nalazi se pored šume, na platou prekoputa Sportskog centra Banjica. Prijatno je i sredjeno mesto. Ser Giles je funkcionalno podeljen na dve celine, prostor koji služi kao kafić i deo koji služi restoran. Bili smo i u jednom i drugom delu. U oba mesta vlada prijatna atmosfera.

Ser Giles restoran na Banjici - Espreso patrola

Ser Giles restoran na Banjici

Jedne večeri se Espreso patrola našla u restoranu Ser Giles (Sre Žil) u prijatnom društvu i tada smo iskoristili priliku da ocenimo kakav se espreso pije.

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom kafe Ser Giles

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Ser Giles. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Don  caffe

Spremanje kafe: Vrlo dobro do odlično

Mlečna pena: Vrlo dobra

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo pitali

Šoljica zagrejana – Mlaka

Šoljica izgled – Klasična brend šolja

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa mlekom

Ukus: Dobar ali malo razblažen

Cena: 140 dinara

Generalna ocena: vrlo dobro do odlično

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u kafeu Ser Giles: Volimo da popijemo Don kafe espreso ali kada nije razredjen. U Ser Žilu nam je epsreso kafa bila malo razredjena viškom vode, pre svega jer su koristili tanko mleko sa pune vode. Šoljica nije bila vrela.

Naša preporuka: Zagrevajte šoljicu, mora da bude vrela, koristite punomasno mleko i spremajte jaču kafu. Espreso mora da bude jak, onaj ko voli blagu kafu sa mlečnim ukusom neka pije Kapućino.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.