Fina riblja pašteta sa orasima

 

RIBLJA PAŠTETA SA ORASIMA

Ovo je sigurno najlakši recept za riblju paštetu sa orasima. Lako se i brzo sprema a podloga je ista i za mnoge druge paštete

 

Ovo je sigurno najlakši recept za riblju paštetu sa orasima. To je izvanredna pašteta koju vole svi. Oni koji nisu probali i ustručavaju se zbog orasa, neka se oslobode predrasuda, riblja pašteta sa orasima je sjajan riblji namaz. Tim pre što spremljenu riblju paštetu možete staviti u teglu i više dana držati u frižideru. Pokušajte, nećete pogrešiti.

Najlakši recept za riblju paštetu sa orasima

Najlakši recept za riblju paštetu sa orasima

Riblju paštetu možete spremiti i bez orasa ali sa orasima je definitivno bolja.

Sastojci za riblju paštetu sa orasima

– kesa zamrznutog povrća za Rusku salatu

– 300 grama ribe po izboru (konzerva tunjevine ili konzerva sardine su najlošiji izbor)

– senf, majonez, soja sos, kečap, susam pasta (sve po izboru)

– pola veze peršuna

– 3 čena belog luka

– devičansko maslinovo ulje

– četvrtina limuna za limunov sok

– začini; biber, so, origano, kumin

– šaka oraha

Kako se sprema riblja pašteta sa orasima

Smrznuto povrće skuvate, procedite i ohladite. Dodate ribu i sve ostalo po redu: senf, majonez, maslinovo ulje, beli luk, so, biber i začini po želji. Sve izmešate i ispasirate rukom, ručno kuhinskim alatom ili viljuškom, ili stavite u blender, odnosno upotrebite štapni mikser. Na kraju dodate izlomljene orahe.

Naš pristup je da smesu povrća, ulja i začina ispasiramo štapnim mikserom a da ribu viljuškom umesimo i tako je umesimo, uz dodavanje oraha, belog luka i peršuna na kraju, da bi se u ribljoj pašteti dobili komadići ribe i oraha, peršuna i belog luka, koji svi daju aromu. Riblja pašteta sa orasima sitno samlevena nije najbolji način da se ona spremi.

Riblja pašteta sa orasima se maže na hleb, dvopek, kiflu, pogačice. Najbolje je riblju paštetu mazati na vreo prepečen dvopek na koji prethodno nakapate malo maslinovog ulja, pa namaz riblje paštete sa orasima i dodate parče kameber sira i krišku paradajza.

Kao što vidite ovo je stvarno najlakši recept za riblju paštetu sa orasima. Pijte kvalitetno belo vino uz riblju paštetu i dvopek.

Uživajte!