IZGRADI SVOJE AUTORSKO IME NA WEBU

Otvoren je konkurs za web novinare volontere koji hoće i žele da kao autori pišu na Bašti Balkana. Konkurs je stalno otvoren i pozvani ste da pišete na webu

 

Konkurs za web novinare volontere je otvoren! Svi koji žele da se oprobaju sa pisanjem na webu i da postanu poznati internet publici pozvani su da postanu web novinari – autori volonetri na sajtu Bašta Balkana. Naš web magazin je otvoren za sve vaše tekstove. Mi vam nudimo prostor i veliku vidljivost na internetu u celom regionu Balkana. S obzirom da imamo veliku posećenost, da nas prenosi niz drugih portala, da naša posećenost konstantno raste, ovo je odlična prilika da vas internet javnost brzo upozna ako imate kvalitetan sadržaj da im ponudite.

Otvoren konkurs za web novinare autore volontere novinar u autu

Otvoren je konkurs za web novinare volontere na Bašti Balkana

Svi koji žele da se oprobaju kao web novinari i autori na jednom od čitanijih autorskih portala u regionu imaju priliku da se jave redakciji i dostave svoje radove, fotografije i tekstove. Mi ne namećemo nikakva ograničenja u vodu forme ili teme pisanja, sve je slobodno i demokratski. Uz to, prenosimo naše iskustvo i znanja o web pisanju svima koji saradjuju duže sa nama.

Svako ko hoće da se oproba kao web novinar i autor na internetu, možda kao karikaturista, ilustrator, fotograf, i da zna da je njegovo delo vidjeno, može slobodno da se javi na mail redakcije magazina:   [email protected]

Dosadašnji naši autori na Bašti Balkana su zahvaljući svojim pisanjem i saradnjom sa nama uspeli da dobije ideje za knjige ali i da nadju izdavače za svoje knjige, uspeli su da sklope prijateljstva i poslovne aranžmane, da pomognu drugim ljudima. Svako ko je duže pisao, stvorio je prepoznatljivo ime i svoj krug poštovalaca njegove reči i autorskog pristupa. Pisanje za naš web magazin ima tu prednost što su vaši tekstovi u startu ponudjeni stalnoj i mnogobrojnoj publici, što su bolje indeksirani na pretraživačima, što možete da linkujete vaš postojeći sajt i na kraju krajeva, imate iza sebe medij koji ima poštovanje web zajednice kao sajt koji se odlikuje kvalitetnim sadržajima. To sve znači.

Mi kao sajt još uvek nemamo značajan, stalan i stabilan izvor prihoda koji bi nam omogućio da plaćamo stalnu redakciju novinara, zato je ovo konkurs za saradnike volontere.

Kako se postaje web novinar i autor na Bašti Balkana

Proces saradnje je jednostavan. Pošaljete nam mail na adresu redakcije sa upitom i kratkim objašnjenjem o čemu bi i šta pisali, uz već neki postojeći tekst ako ga imate. Mi to pregledamo i odgovorimo vam. Ukoliko ništa nije sporno, mi spremamo tekst i objavljujemo ga. Vi nam šaljete sledeći tekst i mi ga objavljujemo i tako 6-10 puta. Kada vidimo da ste se ustalili kao autor i da redovno pišete, otvaramo autorski profil na sajtu Bašte Balkana i vi dobijate status autora. Dobijate i kratko uputstvo za samostalnu pripremu teksta na sajtu. Tada su svi vaši tekstovi skupljeni pod vašim imenom. I od tada imate mogućnost da sami pristupate portalu i konzoli sajta, da na licu mesta postavljate tekstove i sami uredjujete članak, da ga sami ilustrujete, programirate kada će da se objavi i slično.

Mi smo uvek tu i pratimo proces, ako vam zatreba neka pomoć. Ambiciozniji autori koji se posvete poslu imaju mogućnost da od toga stvore i samostalan posao.

Konkurs za web novinare volontere je stalno otvoren.

Kontakt redakcije   [email protected]