Nešto novo, pokazuje se kao odlično…

SAMOUSLUŽNE KASE U BEOGRADU

 

Prve samouslužne kase u Beogradu, koje kupcima omogućavaju jednostavniju i bržu kupovinu, počele su da rade u Tržnom centru „Merkator“. Uvođenje takvih kasa planira se u svim većim centrima u Srbiji, najpre u Nišu i Kragujevcu.

Samouslužne kase u Beogradu

Samouslužne kase u Merkatoru – Beograd

Samouslužna kasa jednostavna je za korišćenje, jer je potrebno samo da se postave proizvodi jedan za drugim na čitač bar kodova. Kupac sam očitava kodove proizvoda i sam plaća gotovinom ili karticom. U „Merkatoru“ kažu da su te kase namenjene svim uzrastima, ali i svim visinama.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac kaže da je ova samoslužna kasa veoma praktična, posebno kada žuri.

„U Novome Sadu je iskustvo veoma pozitivno i imao sam čast i priliku da i tamo otvorim kasu po prvi put. Drago mi je tako nešto da postoji i u Srbiji“, rekao je Divac.

Za godinu dana, koliko postoje u Novome Sadu ovakve kase koristilo je oko milion kupaca. Za njih se češće odlučuju žene, a kupovina u proseku traje oko tri minuta.

Član Upravnog odbora „Merkatora“ Veljko Sekulić kaže da je najveći pozitivan rezultat ušteda vremena, što je u Novom Sadu pokazala praksa.

„U Novome Sadu imamo već 30 odsto kupovina preko ovih kasa“, rekao je Sekulić.

Samouslužne kase najčešće koriste oni koji kupuju do deset proizvoda. Da bi se navikli na korišćenje „tik-tak“ kasa potrošačima u „Merkatoru“ u Beogradu, na početku će pomagati dva trgovca.

 

Video-prilog

Samouslužne kase, trajanje: 0:25 minuta

Klikni, dole:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/867144/Samouslu%C5%BEne+kase+u+Beogradu.html

Priredio: V. V. M., web novinar

oOOo