SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUIT ISSUE

Svake godine magazin SI pravi foto i video sesiju za promociju bikinija za narednu godinu. Da li seks prodaje njihov magazin?

 

Sports Illustrated je američki sportski medij i franšiza u vlasništvu Time Inc. Sam časopis ima preko 3 miliona pretplatnika i čita ga 23 miliona ljudi svake nedelje, od toga više od 18 miliona su muškarci, što je razumljivo jer erotske fotografije plene pažnju – seks prodaje je oprobana formula. To je bio prvi časopis sa tiražom od preko jednog miliona primeraka koji je dva puta osvojio Nacionalnu nagradu časopisa za izvrsnost.

Sports illustrated Swimsuit - Emily DiDonato seks prodaje

Sports illustrated Swimsuit – model Emily DiDonato na Havajima

Njegovo specijalno izdanje za kupaće kostime The Sports Illustrated Swimsuit Issue, koji je prvi put objavljen 1964 godine, sada je godišnji izdavački događaj koji ima svoje televizijske emisije, video i kalendare. Poznate sportistkinje, glumice, foto modeli, pevačice se svake godine nadju na naslovnoj strani Sports Illustrated-a, gde promovišu bikinije. Ne moramo napominjati da mlade devojke nose mini bikinije, da je sve vrlo erotično i seksi, jer seks prodaje novine.