VELIKO PRIZNANJE ZA UPŽ SRBIJE STVARATELJI ZA STOLJEĆA

PRIZNANJE SE DODELJUJE ZA DOPRINOS RAZVOJU PREDUZETNIŠTVA U JUGOISTOČNOJ EVROPI ZA 2014.

 

Udruženje poslovnih žena Srbije osvojilo je Veliko priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za 2014. godinu. Ovo je odluka dvanaestočlanog međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodelu nagrada i priznanja, sastavljenog od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i preduzetništvo iz 5 zemalja u okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope.

Veliko priznanje za UPŽ Srbije - Stvaratelji za stoljeća

Veliko priznanje za UPŽ Srbije – Stvaratelji za stoljeća

Od 340 predloženih kandidata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova*, Makedonije, Nemačke, Slovenije i Švedske, 76 je ušlo u uži izbor uključujući i Udruženje poslovnih žena Srbije. Finalnom odlukom žirija UPŽ Srbije se našlo među 63 laureata, kojima će nagrade i priznanja biti dodeljene na posebnoj svečanosti, na II Regionalnom samitu preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 NAJBOLJIH“ od 26. do 28. marta 2015. godine u Dubrovniku (Hrvatska).

Priznanja i nagrade biće dodeljene u sledećim kategorijama:

1. Nagrada za ţivotno delo u preduzetništvu „Stvaratelji za stoljeća“, za 14 laureata

2. Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu, za 13 laureata

3. Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistoĉnoj Evropi, za 23 laureata

4. Priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji preduzetništva u Jugoistoĉnoj Evropi, za 13 laureata

Priznanje Stvaratelji za stoljeća za posebnu inicijativu u preduzetniĉkom stvaralaštvu za 2014. godinu neće biti dodeljeno. Organizatori skupa najavljuju da će svečanosti u Dubrovniku prisustvovati oko 250 zvanica, a biće pozvani i predsednica Republike Hrvatske, predsednik Vlade Republike Hrvatske, ministri za preduzetništvo/privredu/poljoprivredu/turizam zemalja iz kojih su laureati, predstavnici diplomatskog kora, kao i nevladinih organizacija Jugoistočne Evrope i medija.

Paralelno sa II Regionalnim samitom preduzetnika Jugoistoĉne Evrope „300 NAJBOLJIH“ , biće odrţan i Međunarodni panel eksperata pod nazivom „Kuda ide svetska ekonomija – Ekonomija budućnosti!?“ Nagrade i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ dodeljivaće se jednom godišnje. Nosioci projekta su Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ Sarajevo/Dubrovnik, INDUCO d.o.o. Beograd/Slavonski Brod, Promo-Global d.o.o. Zagreb/Novi Sad.

BEOGRAD, 5. februar 2015. godine

Press služba Udruženja poslovnih žena Srbije