ESPRESO KAFETEKA

Poznati skver na Crvenom krstu i kafe Kafeteka koji se specijalizirao za vrhunski espreso. Nude nekoliko vrsta espreso kafe

 

Kafe Kafeteka je od skoro otvoreni mini kafe, prekoputa popularnog restorana zaplet i kafea Skver na Crvenom Krstu. To je zaista mini kafe i kada im ne radi bašta u kafeu može da se smesti do 10 osoba, posle toga postaje gužva. Tako da o opremi kafea Kafeteka i nema smisla mnogo raspravljati. To bi trebalo da bude tipični italijanski kafe gde se pije dobar espreso sa nogu, ali ovo je Srbija a ne Italija i naši ljudi vole i žele da sednu i posede. Otuda, iako imaju odličan espreso, mi retko dolazimo kod njih u goste.

Kafe Kafeteka na Crvenom krstu u Beogradu - Espreso patrola

Kafe Kafeteka na Crvenom krstu u Beogradu

Ali zato kada dodjemo, u Kafeteci možemo da biramo nekoliko vrsta espreso kafe, iz Brazila, Kolumbije, Afrike, mešavine ili čist espreso od arabike, koji oni nabavljaju i mešaju za sebe. Ako hoćete da probate više ukusa espreso kafe, onda je Crveni krst prava destinacija za vas.

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom kafe Kafeteka na Crvenom krstu

Testirali smo kvalitet espreso kafe sa sojinim mlekom u kafeu Kafeteka. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa sojinim mlekom:

Marka espreso kafe: Sopstveni brend

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Da, imaju

Šoljica zagrejana – Vrela

Šoljica izgled – Interesantna

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa sojinim mlekom i voda

Ukus: Odličan

Cena: 125 dinara

Generalna ocena: Odlično

Zaključak za espreso kafu sa sojinim mlekom u kafeu Kafeteka: Odlično sve, znaju da spremaju vrhunski espreso. Pogotovo što smo tražili espreso sa sojinim mlekom jer smo taj dan bili na postu.

Naša preporuka: Sve je kako treba, nastavite samo tako.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.