ESPRESO ZA SHOPING

Ako odete u Idea supermarket na Lionu u Beogradu, Mio caffe je mesto gde možete napraviti pauzu i popiti espreso

 

Mio caffe je deo Idea supermarketa u Bulevaru Oslobodjenja, na Lionu, u Beogradu. To je u stvari nekadašnja bašta pod drvetom koja je zastakljena i napravljen je kafe u zatvorenom, iako je deo kafea otao sa terasom i na otvorenom. Mali je to kafe i stalno zagušljiv jer nema adekvatnu ventilaciju a u njemu se puši, tako da nije preporučljiv za roditelje sa decom. U njemu se uglavnom nalaze studenti, lokalni preduzetnici i penzioneri, koji svrate pre ili posle shopinga u Idea supermarketu.

Mio Caffe u Idea na Lionu - Espreso patrola

Mio Caffe – Idea supermarket na Lionu

Poželeli smo da testiramo kakav espreso sa mlekom prave pa smo seli i naručili kafu. Napolju je padala kiša, unutra je bilo zadimljeno, ali šta da se radi, mi smo tu zbog testiranja kafe a ne meditiranja na svetske probleme, oko kojih su se bavili svi na okolnim stolovima jer su svi imali novine koje su čitali.

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom Mio caffe u Idea supermarketu na Lionu

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Mio Caffe-u. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Julisu Meinl

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo pitali

Šoljica zagrejana – Vrela

Šoljica izgled – Klasična brend šolja (koja se nama ne svidja nikako)

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa mlekom i vodu

Ukus: Razblažen

Cena: 135 dinara

Generalna ocena: Vrlo dobro do odlično

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u Mio Caffe: Ukus espreso kafe je bio odličan, doduše malo razblažen. Ako im kažete da ne sipaju tečnost do vrha šoljice, dobićete odličan espreso. Ali po našem običaju, sipaju kafu do vrha i razblaže ukus.

Naša preporuka: Samo manje sipajte tečnosti i sve će biti dobro. I nešto što nema sa kafom ali ima sa doživljajem pijenja kafe, ukinite pušenje u kafeu, baš je zagušljivo.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.