HOR DEČAKA

Izvranredan francuski film Hor o dečacima pevačima i dečijem horu u internetu za mlade delikvente koji je postigao globalni uspeh

 

Film HOR ali i muzički CD koji je realizovan na osnovu muzike iz filma su postigli svetski uspeh. Film je veoma poetičan i divan za gledanje a muzika i hor dečaka koji izvode muziku u njemu su napravili CD koji je postao svetski bestseler. Kada čujete kako pevaju, biće vam jasno i zbog čega. Vredi gledati i slušati. Topla preporuka za sve generacije.

Film Hor o dečacima pevačima i dečijem horu

Film Hor o dečacima pevačima u internatu

Film Hor (francuski: Les Choristes) je snimljen 2004 godine. To je francuski film drama koji je režirao Christophe Barratier. Koautor filma je Philippe Lopes- Curval. Hor je adaptacija starijeg filma iz 1945-e godine, pod nazivom Kavez slavuja (La Cage auk Rossignols).

Priča u filmu Hor govori o uspešnom dirigentu Pjer Morhange-u (koga glumi Žak Perin), koji se vraća u Francusku nakon smrti svoje majke. On se seća svog detinjstva i inspiracije kada su on i njegov bivši drug iz razreda Pepinot (Didier Flamand) pročitali dnevnik svog starog učitelja muzike Clement Mathieu (Žerar Jugnot).

Godine 1949-e, mladi Pjer je sin samohrana majke Violete (glumi je Marie Bunel) koji se zbog lošeg ponašanja našao u internatu za delikventnu decu. Internatom je upravljao strogi upravnik gospodin Rachin (tumači ga  Fransoa Berleand). Medjutim, u internat dolazi novi učitelj gospodin Mathieu, koji ulepšava školu i formira hor dečaka, što je dovelo do otkrića muzičkih talenata medju decom, kao i do moralne i emotivne transformacije dece.

 

 Sve pesme iz filma Hor 

.