AFRODITINO DETE

Fenomenalni grčki pevač Demis Rusos je bio svetska zvezda i ostavio je iza sebe sjajne i velike evergrin hitove. Član grupe Afroditino dete

 

Demis Rusos je pevač za svaku audioteku. Njegovo pevanje i njegova muzika su sveži i dan danas nakon skoro pola veka od kako je otpevao prvi hit na muzičkoj sceni. Iako Grk poreklom stekao je svetsku slavu pevajući na engleskom. Treba ga slušati, vredi.

Imao je divan glasputovao je po svetu on je voleo ono što je radio On je umetnik, prijatelj. Nadam se da je u boljem svetu. – Nana Mouskouri

Grčki pevač Demis Rusos je evergrin za sva vremena

Demis Rusos na vrhuncu karijere

Demis Rusos u originalu Artemios Demis Ventouris – Roussos (rodjen Aleksandrija, Egipat 15. jun 1946 — preminuo Atina, Grčka, 25. januar 2015) bio je čuveni grčki pevač koji je tokom 1970-ih stekao svetsku slavu kao član grupe Aphrodite’s Child. Tokom karijere prodao je preko 60 miliona albuma.

Rođen je i odrastao u Aleksandriji, u Egiptu, u porodici gde su otac i majka bili grčkog porekla. Tokom Suecke krize izgubili su svoje posede i prešli da žive u Grčku.

Njegov je glas budio emocije u ljudima i proslavljao je Grčku gde god je bio.Mariza Koch

Nakon što su počeli da žive u Grčkoj, počeo je da svira u muzičkim grupama gde je upoznao i Evangelosa Odiseasa Papatanasija i Lukasa Siderasa sa kojima je kasnije svirao u Aphrodite’s Child od 1967. Na početku je samo pevao a kasnije je počeo da svira bas-gitaru, čime je postigao veliki komercijalni uspeh u Francuskoj i drugim delovima Evrope u periodu 1968. do 1972.

Zanimljivost: Demis Rusos je stalno imao problema sa težinom, bio je korpulentne gradje. Godine 1980 je imao čitavih 147 kilograma. Krenuo je na dijetu i nakon 10 meseci je smršao čitavih 50 kilograma! Ali preterana težina ga je pratila čitavog života.

Demis Roussos – Goodbye my love goodbye

 

 

Demis Roussos – My Friend The Wind

 

Demis Roussos – Forever and Ever

 

Demis Roussos – Una Paloma Blanca

 

Demis Roussos – Greatest Hits 1971-1980 (Full Album)