U susret letu 2015.

LUŠTICA BEJ – NOV TURISTIČKI GRAD NA JADRANU

Na 26. Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu, Crna Gora je predstavila nov grad na Jadranu, Lušticu Bej (Bay), u koji su investitori do sad uložili 54 miliona evra…

 

Projekat Luštica bay, jedan je od najambicioznijih poduhvata u crnogorskom turizmu – podrazumeva izgradnju kompleksa švajcarskog „Orascoma“, vrednog preko milijardu eura. Primorski grad prostiraće se na 35 kilometara dugoj obali koji treba da obezbijedi rast ekonomije, povjerenja investitora i nove energije.

Luštica Bej panorama - novi turistički grad na crnogorskom primorju

Luštica Bay panorama

U okviru prezentacije Crne Gore kao destinacije jedinstvenih investicionih potencijala, kompanija Luštica Divelopment AD, najavila je da će Luštica Bej za stanovnike biti zvanično otvoren u maju kad će 70 vlasnika nekretnina primiti ključeve.

Radovi na marini su u poodmakloj fazi, lukobran se privodi kraju i radovi definisanja bazena marine su u toku.

Do sad je Luštica Bej prodala više od 150 rezidencija i izgradnja narednih 45 stanova počeće do maja, sa planiranim rokom završetka u drugoj polovini sledeće  godine.

Luštica Bej vile - novi turistički grad na crnogorskom primorju

Vile u Luštica bay naselju

‘Luštica Development AD’ će nastaviti prodaju dela svojih akcija crnogorskim građanima u drugoj polovini ove godine – izjavio je na sajmu izvršni direktor kompanije Daren Gibson.

U projekat Luštica Bej do sad su uložena 54 miliona evra, a očekivana ulaganja u tekućoj godini, procenjena su na 45 miliona evra. Do 2018. u projekat će biti uloženo najmanje 150 miliona evra.

Projekat Luštica Bay, realizuje kompanija Luštica divelopment koja će izgraditi 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovnu školu, zdravstveni objekat, golf terene, prodavnice

Prvih deset rezidencijalnih objekata sa 70 stanova u sklopu takozvanog Marina-naselja, trenutno je u završnoj fazi. Inspiracija za arhitekturu grada, pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja, a projekat je osmišljen uz poštovanje principa održivosti i ekoloških standarda.

Luštica Bej izbliza - novi turistički grad na crnogorskom primorju

Luštica Bay izbliza

Gradnja ‘Promenada-hotela’, prvog od sedam hotela koliko će biti izgrađeno u Luštici Bej, počeće u četvrtom kvartalu ove godine. Marina sa 176 vezova za prihvat jahti dužine do 35 metara, biće završena do pocetka 2017.

Izvor: informer

Priredio: V. V. M.

oOOo