Ništa extra, sve imate u svojoj kući… Samo pružite ruku, na dohvatu je ruke… tj., nadohvat!…

 

NA PRIRODAN NAČIN PROTIV BUBULJICA I BORA… ZA LEP IZGLED!…

Par saveta za prirodno lečenje bubuljica, akni i bora kod kuće. Domaći preparati za negu kože lica


Hranljivo pakovanje od krompira za čisto i lepo lice

Domaći preparati za lice čisto od akni kao kod Barbike

Hranljivo pakovanje od krompira za čisto i lepo lice…

Sastojci:

krompir
maslinov zejtin

Priprema:

Skuvajte 2 krompira u ljusci, odstranite im koru i zgniječite viljuškom. Smjesi dodajte nekoliko kapi maslinovog zejtina, nanesite pakovanje na lice, vrat i dekolte i ostavite da deluje 20-ak minuta, dok se ne osuši.

Ovo pakovanje je odlično sredstvo protiv nečiste kože, osipa  i bubuljica koji nastaju usled znojenja i izloženosti prašini…

Maska od pavlake i jabuka protiv dehidrirane kože i bora…

Ako vam je koža, bez obzira na upotrebu ulja i unos dovoljne količine tečnosti i dalje izrazito suva, možete joj vratiti vlažnost uz pomoć maski za koje sastojke možete  pronaći u frižideru!

Ove maske, posebno se preporučuju posle sunčanja kad se koža smiruje i polako hladi. Maske, često, osim hidratacije, dodatno hrane kožu i sprečavaju pojavu bora koje nastaju zbog mimičkih pokreta i izlaganja suncu.

Sastojci:

sok jednog limuna
2 dl pavlake
1 pasirana jabuka
1 dl meda

Priprema:

Operite limun i malo ga izgnječite da pusti sok, pa dodajte pavlaku i pasiranu jabuku. Sve dobro izmešajte i dodajte med.

Ova maska je odlična protiv suve kože lica i tela. Pre upotrebe se istuširajte i na suvu kožu nanesite masku i držite je na telu oko 20 minuta. Masku isperite toplom vodom. Postupak ponovite jednom nedeljno.

Izvor: zdrava.hr

Priredio: V. V. M.

oOOo