PRIRODNO LEČENJE OD GLJIVICA

Kako se izlečiti od gljivica prirodnim putem. Prirodni lekovi protiv gljivica koje imate kod kuće

 

Majka Priroda uvek pomaže, poštujmo je i čuvajmo pa će višestruko da nam zaštiti zadravlje… NAS I NAŠE DECE!

Svakako, prvenstveno koristite lekove koje dobijete od svog lekara a ovo je, u tekstu, samo, vrlo važan SAVET!

Prirodno lečenje gljivica - prirodni mikotici

Prirodni lek za gljivice u kući

Kao priređivač ovog teksta-priloga, moram, prvo, da nešto ‘ispričam’ – ne da bih se protivio medicini, jer je smešno, to, i pomisliti, ali… ima nekih ‘slučajeva’ ZA RAZMIŠLJANJE, a istiniti su. Npr.: Znam čoveka koji je tri puta operisao preponsku kilu!… Mom bratu je lekarka Hitne pomoći napisala uput za hitnu operaciju krajnika, a on ih je, kao dečak, operisao u Beogradu, u Nušićevoj ulici, i, to, dva krajnika i onaj lažan!… Znam ćoveka koji se leči od gljivica 17 godina!…

Pređimo na ovaj predivan tekst…

Neki prirodni lekovi protiv gljivica mogu direktno delovati kao sredstvo za uništavanje ove napasti a drugi mogu pomoći da se infekcija ponovo ne vrati. Pa da nabrojimo:

1. Beo luk – Ko bi drugi zauzeo prvo mesto na spisku prirodnih lekova protiv gljivica nego čuven beo luk. Dakle, beo luk je najopasniji prirodan neprijatelj gljivica. Usitnjen ili zasečen,  primenjuje se direktno na oblast zahvaćenu gljivicama i obično veoma brzo donosi olakšanje. Da bi se postiglo potpuno izlečenje,  potrebno je korirstiti ga kontinuirano (stalno, neprekidno) tokom dužeg vremenskog perioda.

2. Jogurt – Jogurt sadrzi takozvane „dobre bakterije“ koje su veoma korisne u borbi protiv gljivica. On se sasvim slobodno može koristiti za tretiranje kože i sluzokože, spolja i iznutra. Znači, može se jednostavno utrljati na vidljiva i lako dostupna obolela mesta ili njim namočiti tampon ako je potrebno primeniti ga iznutra. Ali, ne treba ga ostavljati da deluje tokom dužeg vremena jer tad ima tendenciju da izazove suprotan efekt. Najbolje je da se potpuno ispere posle nekoliko minuta delovanja jer je za to vreme već obavio svoj zadatak. Ovaj proces treba ponoviti nekoliko puta u toku dana.

3. Jabukovo sirće – Upotrebljava se za suzbijanje raznih bolesti kože i sluzokože a primenjuje se spolja i iznutra. Međutim, pošto je ovo veoma jaka supstanca (materija), za tretiranje (lečenje) gljivičnih oboljenja preporučje se primena u razblaženom obliku,  vodom, svakako. Ova terapija može biti naročito delotvorna ako se kombinuje uz terapiju belim lukom. Samo, nemojte nikako koristiti obično, belo sirće! Ono, čak, može razbuktati razmnozavanje gljivica!

4. Origano zejtin – Zejtin divljeg origana je još  jedan veoma moćan prirodan lek protiv gljivica. On je dokazan antiseptik i veoma efikasano sredstvo za suzbijanje različitih vrsta infekcija. Origano zejtin daje naročito dobre rezultate kad je u pitanju lečenje gljivica na noktima.

5. Orahov zejtin – Gljivice se mogu pojaviti i na temenu glave, što, između ostalog, može izazvati opadanje kose uz trajno oštećenje korena kose. U tom slučaju, pored upotrebe jabukovog sirćeta, preporučuje se i upotreba orahovog zejtina.

6. Aloe vera – Ova biljka poznata je da umiruje kožu i daje dobre rezultate u lečenju skoro svih parazitskih bolesti među kojima spadaju i gljivična oboljenja.

NAPOMENA 1:

7. Korisno u ishrani – Tokom i posle lečenja gljivica – piti što veće količine jogurta i što više vode! Voda je odličan čistač organizma što je neophodno u sprečavanju povratka gljivica posle lečenja.

8. Štetno u ishrani – Tokom i neposredno nakon lecenja gljivica u sirokom luku izbegavati secer. Secer je omiljena hrana za gljivice pa je logicno da im je treba oduzeti. Tako ce se umanjiti sanse za njihov ponovni povratak.

NAPOMENA 2:

9. Higijena i odeća – Održavati higijenu tela na visokom nivou uz upotrebu blagih sredstava za ličnu higijenu. Izbegavati sintetičku odeću, pogotovo onu koja ide direktno na kožu. Poseban akcent na upotrebi pamučnog donjeg rublja.

Izvor: http://www.priroda-leci-sve.com

Priredio: V. V. M.

oOOo