TOP 5 OMILJENIH ŽENSKIH LIKOVA IZ TV SERIJA

Izbor od pet glumica i moćnih ženskih likova koje glume u popularnim tv serijama

 

Kada počnete da gledate neku seriju, uvek se vežete za onaj jedan lik koji liči na vas ili čije vam se osobine i ponašanje najviše sviđaju. Možda čak želite da imate „ono nešto“ što oni poseduju.

Jednostavno rečeno, njima se divite.

Top 5 omiljenih ženskih likova iz TV serija Rizzoli i Isles

Omiljeni ženski likovi iz TV serija

U ovom tekstu ću vam predstaviti pet mojih omiljenih ženskih likova iz američkih serija kojima se divim, koje volim i čije bih osobine voleo da posedujem.

MAURA ISLES (Sasha Alexander a.k.a Suzana Drobnjaković)

Predivna Saša tumači ulogu doktorke Maure Ajls u seriji TNT produkcije Rizzoli & Isles.

Doktorka Ajls radi kao patolog i forenzički ekspert u Bostonskoj policiji. Njena najbolja prijateljica i partnerka u rešavanju zločina je Džejn Rizoli (Angie Harmon). Maura je hodajuća enciklopedija i sposobna je da primeti neke stvari i činjenice koje možda i nisu povezane sa slučajem na kom radi. Iako obožava da vrši obdukcije na žrtvama zločina, često ume da daje savete i pregleda žive ljude. Obožava modu, kad god odlazi na mesto zločina uvek izgleda kao da je sišla sa naslovnice nekog modnog magazina i odbija da nosi bilo šta drugo osim cipela na štiklu. Sušta je suprotnost njene najbolje prijateljice i partnerke, Džejn, koja je tipična muškarača.

Maura Isles - Sasha Alexander a.k.a Suzana Drobnjaković

Maura Isles

Nikad ne laže. jer ako to čini, dobije ospice. Takođe, zbog njene iskrenosti i otvorenosti nema sreće u ljubavi, ali je najslobodnija među sebi bliskim ljudima.

Duhovita na čudan način, pametna, prelepa, moćna, sve su to osobine koje krase doktorku Ajls i zbog kojih je ona jedna od mojih najomiljenih ženskih likova iz serija danas.

U Americi se trenutno emituje peta sezona serije Rizzoli & Isles, a serija je obnovljena za šestu sezonu, koja počinje sredinom 2015. godine.

OLIVIA POPE (Kerry Washington)

Olivija Poup. Samo ime ume da izazove strah i trepet u Vašingtonu.

Nekada je radila kao direktor za komunikacije u Beloj kući, koju napušta i osniva svoju firmu „Pope & Associates“. Njeno zanimanje je popravljač. Najbolja je u svom poslu i ne postoji političar, biznismen ili običan čovek koji ne odlazi kod nje ako treba da mu reši neki problem ili da ne dođe do skandala. Vole je zbog njene diskrecije i mogućnosti koje ima, zbog njene besprekorne sposobnosti i znanja. Pored toga, odlikuje je i fantastičan modni stil.

Olivia Pope - Kerry Washington

Olivia Pope

Njena Ahilova peta je Ficdžerald Grant (Tony Goldwyn), predsednik Amerike, kog je ona na tu poziciju dovela i koji je njen ljubavnik.

Pored svih osobina koje je krase, ona koja se meni najviše izdvaja je to koliko je moćna, koliko je svesna toga i kako zna na koji način može da dođe do onog što želi.

Ulogu Olivije Poup tumači jedna od najpopularnijih glumica danas, Kerry Washington, u jednoj od najpopularnijih serija poslednje četiri godine, Scandal.

Trenutno se u Americi emituje četvrta sezona ove serije.

MEREDITH GREY (Ellen Pompeo)

Ja ne poznajem osobu koja bar jednom nije odgledala epizodu serije Grey’s Anatomy i ne zna za glavnu junakinju serije, Meredit Grej.

Meredit je ćerka svetski poznate doktorke, Elis Grej (Kate Burton) koju ona ne voli jer je uvek nipodaštavala. Dolazi iz Bostona, gde je studirala, u Sijetl, njen rodni grad, da bi radila kao stažista u Seattle Grace Hospital. Zajedno sa ostalim stažistima, kolegama, provodi svaki dan živeći i boreći se sa svim nevoljama i dobrim stvarima koje život postavi pred nju.

Meredith Grey - Ellen Pompeo

Meredith Grey

Takođe, u bolnici upoznaje ljubav svog života, doktora Dereka Šeparda (Patrick Dempsey).

Meredit je inteligentna, saosećajna, vredna, otvorena, često ometena i neodlučna.

Meredit je devojka koja će staviti ruku u telo čoveka u kom se nalazi bomba. Meredit je devojka koja želi da pomogne serijskom ubici da se ubije da bi mogao da donira svoje organe onima kojima je potrebno.

Ona ne veruje u crno i belo, za nju je sve sivo, ona ne veruje u dobro i loše, ona radi ono što misli da je ispravno.

Zato je Meredit jedan od najpopularnijih likova iz tv serija današnjice.

Alicia Florrick (Julianna Margulies)

Kada je muž javno osramoti i ode u zatvor, Ališa Florik biva prinuđena da se, posle 13 godina koje je provela kao majka i domaćica, vrati na posao da bi mogla da obezbedi dobar život sebi i svojoj deci.

Kao mnoge žene, Ališa se našla u situaciji gde mora da balansira između svog novog – starog posla advokata i majke dvoje dece, a pritom joj se na svakom koraku podmeće skandal koji je njen muž napravio.

Alicia Florrick - Julianna Margulies

Alicia Florrick

Ona je pametna, nezavisna, jako zaštitnički nastrojena prema svojoj deci, i mnogo više nego što je smatrana do sad, a to je da je bila samo dobra supruga.

Graciozna, sofisticirana, odmerena, uvek bira svoje reči i pogađa suštinu. Iz pakla u kom se našla izlazi sa pobedničkim osmehom na licu i ne da na sebe i ljude koje voli.

Zato je Ališa Florik zaslužila da se nađe u top 5 mojih omiljenih ženskih likova.

Drama u kojoj je Ališa Florik glavna junakinja zove se The Good Wife (Dobra supruga). Emituje se već šest sezona u Americi i jedna je od onih serija koje sa svakom sezonom biva sve bolja.

Jessica Lourdes Pearson (Gina Torres)

Za kraj, ali nikako manje važna, želim da vam predstavim Džesiku Pirson, jednu od centralnih ličnosti serije Suits.

Džesika je vodeći partner u advokatskoj firmi.

Ona je osoba koja neće dozvoliti da joj ništa stane na put. Ljudima deluje kao hladna, ponekad okrutna i veoma pametna osoba. Njena najveća osobina je što uvek nađe način da se izvuče iz problema u kom se nalazi i to na način koji je toliko dobar po nju da ni ona sama nije mislila da će se tako desiti. Ne pušta lako ljude da joj se približe i ne dozvoljava sebi da deluje slabo. Verovatno je zbog toga i dogurala do mesta vodećeg partnera u jednoj od najboljih advokatskih firmi u Nju Jorku.

Jessica Lourdes Pearson - Gina Torres

Jessica Lourdes Pearson

Duboko u sebi, ona je osoba koja ume da voli, ali se ne boji da uništi onog ko pokušava da joj napakosti.

I da, nikad ne nosi istu haljinu dva puta.

Eto, one čine moj izbor. Ako se pitate zašto, odgovor je jednostavan. Svaka od njih je na neki način moćna, ne daju na sebe i uspeju da nađu izlaz iz bezizlazne situacije.

A svako od nas, priznaćete, želi da ima takve osobine i mogućnosti.

 

Nemanja Vujčić

Više o TV serijama na mom blogu  https://nvofficial.wordpress.com/