POMOĆ SRPSKOM NARODU NA KOSOVU I METOHIJI

Srpsko društvo Zadužbina i humanitarne akcije i donacije na Kosovu i Metohiji za domaćinstva i porodice

 

Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi aktivisti Srpskog društva Zadužbina su u nedelj​i​ posle Vaskrsa boravili na našoj Svetoj zemlji i tom prilikom isporučili skromnu pomoć našoj braći i sestrama. Vrednost isporučene pomoći je iznosila 2.850 e.

Sinisa Jovic- Yebince Donacije i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

Pomoć je raspoređena na sledeći način. 7 porodica sa više članova koje jedva sastavljaju kraj sa krajem trudeći se i svakodnevno se boreći za prehranu svojih porodica je dobilo po dve ovce i muško jagnje. Radi se o sledećim porodicama: Saša Ivanović, mesto Trnićevci, Miloš Vasić iz mesta Berivojce, Ljubiša Jevtić iz Gornjeg Korminjana, Bojan Simić iz Ropotova, Siniša Jović selo Zebince, Goroljub Antić iz Paralova i Stanoje Vasić mesto Livađe. Sada ova domaćinstva dobijaju priliku da imaju svoju stoku od koje će imati prinose poput mleka i mesa. Za ovaj deo akcije utrošeno je 2.100 e.

U drugom delu akcije priključili smo se prilogom za kupovina placa od 15 ari u selu Gornje Kusce nadomak Gnjilana, u kome žive isključivo Srbi koji su inače u značajnom broju prisutni i u čitavom kraju, i na kome će živeti 3 srpske povratničke porodice. Ukupan iznos koji je potreban za otkup čitavog zemljišta je 15.000 evra, a naš prilog je iznosio 500 e. Zemljište će biti prepisano na Srpsku Pravoslavnu Crkvu a povratnici će imati pravo da je koriste zauvek ali ne i da je otuđe, tako da ovom kupovinom zauvek ovo parče svete srpske zemlje ostavljamo u amanet našem rodu!

Goroljub Antic-Paralovo Donacije i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

Treći deo akcije se sastojao iz priloga za lečenje male Karoline Janićijević iz sela Berevce kod Štrpca, koja zbog loše dijagnoze lekara ima 90% oštećenje sluha, tako da i pored borbe njenih vrednih roditelja da pomognu svom detetu to ide veoma teško jer niti imaju dovoljno sredstava niti mogućnosti da u sredini u kojoj žive pruže adekvatnu pomoć u razvoju svog deteta, ali i pored toga oni ne odustaju te smo odlučili da ima makar malo olakšamo troškove prilogom od 250 e.

Zahvaljujemo se svim priložnicima, koji su svojim donacijama pomogli našem narodu na Kosovu i Metohiji, kao i H.O. Majka devet Jugovića, bez čije pomoći na terenu ova isporuka humanitarne pomoći ne bi bila ovako uspešno realizovana.

Uz pomoć dobrih ljudi, tokom sedam godina rada, naša fondacija Za srpski Kosmet isporučila je pomoć u vrednosti od 86.520 e.

Sasa Ivanovic-Trnjicevce Donacije i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

Pomoć našem narodu je i dalje preko potrebna. Zbog toga apelujemo na svu našu braću i sestre da se priključe humanitarnoj akciji. Novčane priloge možete da uplatite na transakcijski račun:

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA, HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364      referenca: 00 1389

za uplate iz inostranstva: IBAN: SI 56020680257912364     SWIFT: LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

Kako radili tako nam Bog pomogao! NEMA PREDAJE!