ESPRESO KAFA ZA ALASE

Riblji restoran Maligan u Surduku je poznat ugostiteljski objekat po dobroj ribi na meniju i dugoj tradiciji

 

Riblji restoran Maligan je kultno mesto za sve ljubitelje ribe i specijaliteta od ribe. Neko smatra da je to i najbolji riblji restoran u Srbiji. Restoran Maligan se nalazi u mestu Surduk, poznato pecaroško mesti na Dunavu. Osim po tome što je vlasnik restorana strastven alas i uvek traži najbolju ribu za svoje goste, nekada ode desetinama kilometara duž Dunav da bi našao pravu ribu za svoj restoran, sam riblji restoran Maligan ima dugu porodičnu tradiciju postojanja, što je lep kuriozitet sam po sebi za Srbiju.

Riblji restoran Maligan u Surduku - Espreso kafa

Riblji restoran Maligan u Surduku – Espreso kafa

Restoran Maligan je boemsko mesto i odličan riblji restoran. Svoj vrhunac je doživeo tokom ludih 90-ih kada su ga posećivali brojni političari, estradne zvezde, avanturisti. Iz tog doba je i izgled njegovog unutrašnjeg ambijenta. Nekada je to bio izgled restorana na glasu, ali nakon 20 godina i promene duha vremena, restoran Maligan u Surduku je pomalo patiniran, sa onom atmosferom lokalnih restorana koji su negde ostali usamljeni, iako je unutar njega sve korektno i uredno.

Našli smo se u restoranu Maligan u Surduku na ribi. Pre jela smo naručili espreso kafu, mali espreso bez mleka, jer bio postan dan, zbog čega nismo ni ribu jeli – riba nije posna hrana, to napominjemo zbog onih koji ne znaju i koji uzimaju ribu kao posno jelo.

Kako doći do restorana Maligan u Surduku od Beograda: Idete autoputem Beograd – Novi Sad i skrenete sa autoputa desno u Nove Banovce, pa levo u centar sela, a onda idete samo glavnim putem kroz naselja Novi i Stari Banovci, Belegiš i na kraju Surduk. U glavnoj ulici, negde na sredini sela, sa leve strane vam se nalazi riblji restoran Maligan, lako ćete ga primetiti a imate uz put i table putokaze.

Espreso patrola ocene espreso kafe – mali espreso u restoranu Maligan u Surduku

Testirali smo kvalitet espreso kafe u restoranu Maligan. Evo kako smo ocenili njihov kratki espreso:

Marka espreso kafe: Grand espreso

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Nismo je tražili

Espreso sa sojinom mlekom: Nemaju

Šoljica zagrejana – Mlaka

Šoljica izgled – Klasična

Espreso set sadrži: Espreso kafa i voda

Ukus: Odličan

Cena: 100 dinara

Generalna ocena: Vrlo dobro do odlično

Zaključak za kratki espreso u restoranu Maligan: Odlično sve osim što je šoljica bila mlaka. Alasi i pecaroši znaju da spremaju odličan espreso.

Naša preporuka: Zagrejte šoljicu.

http://restoran-maligan.com/

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.