bridal-636018_1280

Da je muzika najbitniji segment proslave svakog venčanja, u to ne može biti sumnje: razigrani i veseli članovi rodbine i prijatelji scena su koju svako zamišlja na svom venčanju. Ipak, profesionalan bend za svadbe nije tako lako pronaći kao što možda deluje na prvi pogled. Ponuda je velika, te vam se može desiti da napravite i pogrešan izbor. Imajte na umu da je za bend za svadbe najbitnije da ima širok reprtoar, kako bi izašao u susret svim muzičkim ukusima vaših gostiju, kao i da je dovoljno iskusan da zna da napravi dobru atmosferu. Savremena oprema, ozvučenje i instrumenti, još su jedan, veoma bitan, zahtev koji orkestar treba da ispuni kako bi sve proteklo u najboljem redu. Naposletku, bitno je i da članovi budu savršeno uvežbani i ukomponovani, sa osličnim vokalnim sposobnostima. Ali, kako pronaći baš takav bend?

Preporuka prijatelja

Prijateljska preporuka uvek dobro dođe, pa tako i onda kada je u pitanju bend za svadbe. Bilo da ste neke muzičare čuli na venčanju svojih prijatelja ili rodbine ili vam je neki poznanik preporučio neki dobar orkestar, savet je da ga ipak sami čujete ukoliko ranije niste. Time ćete ukloniti svaku sumnju u to da ste načinili odličan izbor. Takođe, ukoliko se nekim orkestrom oduševite na nečijem venčanju, nemojte se ustezati da njegove članove odmah zapitate da li su voljni da sviraju i na vašem veselju, jer se često dešava da su bukirani mnogo unapred.

Pretraga na internetu

U nedostatku drugih izvora informacija, bend za svadbe možete potražiti i putem interneta. U ovom slučaju, pažnju treba posebno obratiti na njihove You tube snimke, kao i na komentare ostalih parova kojima su svirali na venčanju, kako biste bili sigurni u njihov kvalitet. Obratite pažnju i nato kako se članovi benda ponašaju: da li su veseli i igraju, da li imaju dobru komunikaciju sa publikom, da li su izvrsni animatori koji će podići goste na noge… Sve ovo ima velikog udela kada je veselje na nekoj proslavi po sredi, te od profesionalizma orkestra puno zavisi.

Bend za svadbe koji se pojavljuje na TV – u?

Videli ste neku grupu na TV – u i njihovo izvođenje vam se jako svidelo, te biste voleli da vam baš oni sviraju na svadbi? Nije komplikovano kako se čini. Većina bendova za svadbe danas ima svoje internet stranice, te ih možete lako pronaći elektronskom pretragom. U svakom slučaju, ne bi bilo loše da ih i uživo čujete, kako biste proverili njihove kvalitete. Mnogi bendovi koji se pojavljuju na TV – u upuštaju se i ovakve aranžmane, te nema sumnje da takvu varijantu možete sebi priuštiti.

U izlasku

Ako makar jedno veče vikenda ne možete da zamislite bez izlaska u omiljeni klub u kom svira bend baš po vašoj meri, to bi moglo da bude i sjajno rešenje za dan vašeg venčanja. Gotovo svaki bend za svadbe svira i u ovakvim aranžmanima i nije isključivo opredeljen za jedan način izvođenja, te možete proveriti sa muzičarima da li bi bili zainteresovani da uveličaju vaše slavlje, pošto ste se u njihov profesionalizam već toliko puta uverili.