KO VISOKO LETI, NISKO PADA

Prizemljila ga prosuta kafa. Let predsednika Srbije u Vatikan je naglo prekinut zbog jedne kafe i avion se vratio u Beograd

Let aktuelnog predsednika Srbije, Tomislava Nikolića upućen u Vatikan povodom dogovorene posete Svetoj Stolici 18. aprila je prinudno vraćen za Beograd usled ,,tehničkog kvara“ koji se nastupio. Predsednik je bezbedno vraćen u prestonicu u kojoj se sada, kako navodi, oporavlja od velikog šoka koji je pretrpeo. Istakao je kako je sa diplomatskim predstavnicima koji su sa njim putovali ,,leteo po kabini nosem nadole“ i da je sreća što je uopšte ostao živ i zdrav za šta zasluge pripisuje iskusnom pilotu.

Predsednički avion - Ko visoko leti, nisko pada - prosuta kafa u avionu

Predsednički avion se vraća

Do komplikacije je došlo kada je stjuardesa slušajno prosula kafu po tabli sa instrumentima koju je istog trenutna panično počela da briše nenamerno aktivirajući izvlačenje krilaca. Avion je potonuo oko 2000m, pre čega se nalazio na visini od 10 km. Istraga je pokazala da se šef države ni u jednom trenutku nije našao i u kakvoj opasnosti i da je avion u potpunosti ispravan, iako star 35 godina, što je isprva smatrano uzrokom ove nesreće.

Po povratku u republiku, Nikolića su telefonskim putem kontaktirali predsednici Slovenije i Crne Gore interesujući se za detalje nesreće i zdravstveno stanje putnika.

U toku su pregovori o podobnom datumu nove posete srpskog predsednika papi Franji. Zbog otkazivanja prvobitne se pismenim putem iskreno izvinio poglavaru rimokatoličke crkve iskazujući duboko žaljenje. Podsećamo, predsednik je putovao sa ciljem jednonedeljne posete Svetoj Stolici prilikom koje je trebalo da održi sastanak sa papom Franjom i vatikanskim državnim sekretardom, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Putanja leta predsedničkog aviona Beograd - Vatikan

Putanja leta predsedničkog aviona na relaciji Beograd – Vatikan

Izvor: N1 televizija

Autor: Miodrag Milutinović