RECEPT ZA PROLEĆNE ROLNICE

Kako se prave kineske rolnice, popularno predjelo u kineskim restoranima – kineska pita sa povrćem

 

Prolećne rolnice su popularno jelo koje je našlo svoje mesto u svakom kineskom restoranu brze hrane ali i u lancima zapadnih lanaca brze hrane zbog jednostavnosti spremanja i ukusa. Prolećne rolnice su zapravo neka vrsta pite sa mešanim povrćem i služe se kao predjelo. Deca rado jedu prolećne rolnice i ako izuzmemo pripremu u dubokom ulju, prolećne rolnice su dosta zdrav obrok.

Recept za prolećne rolnice - kako se prave kineske rolnice

Kako se prave kineske rolnice

Hajde da vidimo kako se prave prolećne rolnice.

Recept za Prolećne rolnice

1/2 kg kora za pitu

100 g pirinčanih rezanaca

sitno seckana šargarepa

sitno seckana paprika

nekoliko listova kupusa sitno seckani

1 mladi luk (ili crni luk)

beli luk po želji

100 g pečurki (šitake, šampinjoni)

Tamari sos od soje

so i biber

đumbir ili mešavina kineskih začina

jaje

ulje za prženje

Kako se pripremaju kineske prolećne rolnice

1. Kratko prokuvati pirinčane rezance da omekšaju.

2. Iseckati svo povrće i brzo propržiti u tiganju ili voku. Začiniti sosom od soje i dodati malo soli i bibera. Probati ukus. Dodati po želji đumbir i umešati u smesu pirinčane rezance.

3. Listove kora iseći na kvadrate dimenzija 20 x 20 ili 25 x 25 cm i staviti ih na sto. Veličina rolnica zavisi od toga kako ćete ih jesti. Filovati listove kora sa smesom proprženog povrća i pečurki. Na kraju obod kora premazati jajem i saviti smesu u rolnicu tako što ćete zatvoriti krajeve. Ako želite vegetarijanske rolnice izostavite jaje. Prolećne rolnice pržiti u fritezi ili dubokoj posudi na ulju, na umerenoj vatri sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Prolećne rolnice se serviraju tople. Uz njih se servira začinjen soja sos, kiselo slatki sos ili ljuti sos u koji se umaču prolećne rolnice pre konzumiranja.

Uživajte!