TRAGEDIJA U REPUBLICI SRPSKOJ

Ko je i kako napao policijsku stanicu u Zvorniku. Smišljen teroristički čin džihad ratnika pod parolom „Ljubi ga Alah …“

 

Potencijalni pripadnik vehabijskog pokreta Bosne i Hercegovine, Nerdin Ibrić, usmrtio je hitcem iz pumparice srpskog policajca Dragu Đurića u Zvorniku na pragu lokalne policijske stanice, nakon čega je ušao u objekat i počeo da puca na zaposlene vičući: ,,Alahu ekber!“ – (,,Slava Alahu!“). Nosio je pancir, stoga prvih 7 metaka kojima su policajci odgovorili nije uspelo da ga smakne, no sledećim mecima je ustreljen više pancira i likvidiran.

Šta se stvarno dogodilo u Zvorniku - tragedija u RS

Napadač se dovezao u crnom ,,golfu 2“ i pokušao da parkira ispred PS kada mu je Đurić došao u susret rekavši da ne sme da parkira na odabranom mestu.

Ibrićev naoružani saučesnik, čija identifikacija još uvek nije rodila plodom, je takođe smaknut.

U oružanom sukobu su ranjena i 2 policajca, Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su ubrzo sprovedeni u zvorničku opštu bolnicu gde se oporavljaju. Jedan je ranjen u šaku, dok drugi ima prostrelnu ranu na ramenu. Van životne opasnosti su.

Pripadnici MUP-a Srpske su blokirali oblast oko stanice koja je ubrzo ograđena dugim cevima. Posetu Zvorniku je uputio i predsednik Republike Srpske. Pozvao je građane da ostanu smireni i da bi trebalo da ukažu više poverenja nadležnima.

Istraga je u toku. Ovaj nemili događaj i monstruozni zločin je povod posete predsednika vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova vladi Republike Srpske koja se planira za neki od narednih dana. Kako navode srpski organi vlasti, autonomnoj pokrajini Bosne i Hercegovine je neophodna pomoć u suzbijanju kriminala ove vrste, za šta im se priprema snabdevanje ozbiljnom pomoćju, kako se navodi iz kabineta Aleksandra Vučića.

Izveštaj o vehabijskom napadu je zagolicao i strane medije koji ga prenose širom sveta. Od svetskih televizija jedino još CNN nije podelio ovu uznemirujuću vest.

Bosanska i šira javnost je potrešena i strahuje sa uverenjem da će još napada istovetne prirode ubrzo da usledi.

 

Izvor: Agencija SRNA

Autor: Miodrag Milutinović