STIGLO JE PROLEĆE !!!

Još jedan uspeh vlasti – stiglo je proleće! Angažovanjem vlade, odnosno, ličnim zalaganjem premijera Vučića – proleće je stiglo u Srbiju, i to po daleko povoljnijim uslovima nego u državama regiona i koji minut ranije u odnosu na njih

Pregovori sa zimom jesu trajali dugo, jesu bili teški, na momente i neprijatni, bilo je pritisaka od strane baba Marte, uslovljavanja da minimum još dva puta padne sneg u Srbiji, prećeno nam je čak i temperaturom u minusu do avgusta, ali smo argumentovano insistirali na proleću. obukavši lagana lanena odela i košulje veselih boja! Zima jeste bila neumoljiva ali ne i nerazumna – shvativši da će se već za dve godine, posle ove dve i eventualno još dve, u Srbiji živeti bolje, jednostavno je morala da popusti i ustupi mesto proleću, s kojim smo sklopili više nego povoljan aranžman – proneo je premijer blagovesti, simbolično pletući venčić od prvih maslačaka, koje je u sinhronizovanoj policijskoj akciji ubrao lično Nebojša Stefanović, presecajući još jedan u nizu kanala za švercovanje poljskog cveća, azilanata i narkotika kroz Srbiju.

Stiglo je proleće .Jatare Stanica Šarganska osmica photo by Vlada Marinković

Jatare stanica, Šarganska osmica – photo by Vlada Marinković

Ono čime, poslovično skroman i nerazmetljiv, premijer nije želeo da se hvali, a što je ipak procurelo u javnost posredstvom “plastičnog” hirurga kojem se u trenucima zatezanja kapaka i šalovanja tri kubuka silikona u usne poverio Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, jeste i činjenica da je samo u Srbiji došlo do polovičnog pomračenja Sunca …

– Nisam ga najbolje razumeo zbog natečenosti usana i delovanja anestezije, ali koliko sam shvatio, lično je prisustvovao razgovoru Vučića sa Suncem, u kojem je premijer zapretio pomenutom da Srbija neće pristati na uslovljavanja i da će, ako treba, u smederevskoj Železari napraviti domaće Sunce, ukoliko ovo originalno insistira na pomračenju većem od 50 odsto – istakao je “plastičar”, prisećajući se još nekoliko detalja istorijskog razgovora.

– Koliko sam shvatio Sunce je zamuckivalo, ćutalo, pokušavalo da se cenjka sa Vučićem, ali nije uspelo! Na kraju je bilo saterano u ćošak, moralo je da prihvati 50 odsto kao poslednju ponudu, dok je preostalih 50 odsto ostalo u vlasništvu države, tačnije, građana, tako da će ubuduće ostatak sveta morati da pregovara sa Srbijom o eventualnoj dokapitalizaciji, strateškom partnerstvu ili kupovini većinskog paketa akcija Sunca – da anonimni hirurg govori istinu, tačnije, da Babić nije u bunilu anestetika govorio k’o u skupštini svedoči fakat da je u državama region došlo do pomračenja čak 75 odsto Sunca, negde čak i do čitavih 100 odsto, dok prema još nepotvrđenim ali sasvim sigurnim informacijama u mnogim državama sveta Sunca više neće ni biti, zahvaljujući isključivo nesposobnosti njihovog rukovodstva da reforme sprovede brzinom, snagom i odlučnošću naše vlade!

– Ne znam kako ste uspeli da dođete do te poverljive informacije, ali je apsolutno tačna! Srbija jeste postala ponosni vlasnik 50 odsto pomračenja Sunca, što nas stavlja u povoljan položaj pred predstojeće pregovore sa Mesecom, koji će se, evo eksklizivno, ubuduće pomračivati samo sedam do 15 odsto, kako je dogovoreno sa MMF-om, a možda ni toliko- pomalo zatečen ali nikako zbunjen, premijer je potvrdio spektakularna saznanja, napomenuvši da kočničari reformi, kritizeri i ostali koji Srbiji nude samo kišne oblake treba da smognu snage i dostojanstva i čestitaju vladi na uspehu, umesto što insistiraju na trivijalnim činjenicama o padu helikoptera, recimo, fabrikovanoj statistici o porastu broja siromašnih i gladnih, lažnom odsustvu investicija, nekakvom Toniju Bleru, prodaji “Telekoma”, ili ponašanju Bore Drljače u rijalitiju “Parovi”!

– Pozivam sve dobronamerne da zajedno zapevamo “Proleće na moje rame sleće”, pesma je lek dostupan svima i kad ostalih nema po apotekama! Mislim, da ne bude zabune, zaista na moje rame sleće, nemojte se zavaravati da bi sletelo na nečije drugo! Nije da vas plašim ali je Srbiji pretio debeo minus sve do avgusta, i to ne samo u budžetu… – verujemo, radujemo se, pevamo…

Do stiha: “Drumovi odoše, a ja ostah”- to je čista laž i pokušaj destabilizacije države, drumovi k’a boljem sutra su tu, možda ih samo slabije vidimo zbog pomračenja sunca?..

Bijelo Dugme – Djurdjevdan (Proleće na moje rame sleće)

Mihailo Medenica

Izvor: NSPM