POSAO ZA LEKARA PREKO VEZE

Direktor Kliničkog centra u Nišu Dr Zoran Radovanović putem oglasa odbija da zapošljava preko veze

 

Konkurs za zapošljavanje osam lekara specijalista, koji je krajem prošle nedelje raspisao Klinički centar (KC) u Nišu, izazvao je veliko interesovanje nezaposlenih medicinara, ali i nesvakidašnju reakciju direktora ove zdravstvene ustanove Zorana Radovanovića koji je javno zamolio poznanike da ne urgiraju za svoje kandidate.

Direktor Kliničkog centra u Nišu odbija da zaposli preko veze

Posao za lekare preko veze i urgencije u Srbiji?

Na zvaničnoj internet stranici Kliničkog centra Niš, Radovanović je objavio tekst pod nazivom „Vapaj direktora“ u kome moli „kolege, prijatelje, poznanike, političare, drugove, saradnike i sve ostale“ da prestanu da ga pozivaju kako bi urgirali za zapošljavanje svojih kandidata. „Molim Vas da prestanete da me pozivate, šaljete poruke, mejlove i apele, jer iste stotinke kako je raspisan oglas krenula je kanonada. Nije moguće da se kroz ovaj jedan konkurs reše svi problemi u zapošljavanju koji se vuku prethodnih desetak godina“, napisao je Radovanović.

Ceo tekst apela da posao za lekare ne bude preko veze sa direktorom:

Poštovane Kolege, Prijatelji, Poznanici, Političari, Drugovi, Saradnici i svi ostali… Molim Vas da prestanete da me pozivate,šaljete poruke,mejlove,apele jer iste stotinke kako je raspisan oglas krenula je kanonada…Klinički centar u Nišu je, zahvaljujući Ministru Zdravlja i Vladi Republike Srbije dobio mogućnost da primi 8 doktora. Nije moguće da se kroz ovaj jedan konkurs reše svi problemi u zapošljavanju, koji se vuku prethodnih 10-ak godina…

Ja znam, a i svi Vi dobro znate koliko je mladih lekara bez posla. Posao zaslužuju i oni sa prosekom preko 8.5 a i oni sa prosekom 10…. Nije moje da ocenjujem kako je ko do istog stigao i jer to pravo merilo kvaliteta. Pošto će verovatno brojka prijavljenih kandidata biti ogromna, molim Vas da dozvolite Komisijama da kroz zakonsku proceduru izvrše procenu a i odabir njih osmoro…

Znam da će me MRZETI sve Kolege kojima dete ne bude primljeno.Da će, osim potencijalnih 8 svi biti LjUTI na mene, da će se svi pozivati na „one“ gore itd, al’ obećavam u ime Komisija da niko neće biti primljen zbog para, politike ili bilo čega nezakonitog… Kao što sam zaposlio na neodređeno sve one koji su po 10-ak i više godina radili na određeno, tako će i sada biti. Znanje, veštine, prosek itd… Kako god se završi, bez obzira na sve urađeno do sada, biće drvlje i kamenje po meni, al’ svako pa i ja nosi svoj krst. Srećno svim kandidatima a sa zaposljavanjima nastavljamo i dalje, samo me više ne zovite… Hvala na razumevanju.

Prof dr Zoran Radovanović

direktor Kliničkog Centra Niš

Direktor KC Niš je takođe u tekstu zamolio sve zainteresovane za konkurs da dozvole Komisijama da kroz zakonsku proceduru procene prijavljene kandidate i odaberu traženih osmoro.

„Znam da će me mrzeti sve kolege kojima dete ne bude primljeno, da će osim potencijalnih osmoro svi biti ljuti na mene, da će svi pozivati na ‘one gore’ i tako dalje, ali obećavam u ime Komisija da niko neće biti primljen zbog para, politike ili bilo čega nezakonitog, već zbog znanja, veštine i proseka“, istakao je Dr Zoran Radovanović.

Smatra se u društvu da je cena da se lekar pripravnik ili specijalista zaposli u nekoj bolnici oko 5000 eura. Toliko iznosi mito da bi kandidat kao lekar bio primljen u nekoj zdravstvenoj ustanovi, s obzirom da ima nekoliko hiljada nezaposlenih lekara na Birou rada.

Na kraju teksta Dr Zoran Radovanović je poželeo sreću svim kandidatima i još jednom apelovao na sve da prestanu da ga zovu zbog konkursa.

 

Izvor: 021.rs