KAKO DA IZGUBITE VIŠAK KALORIJA

Svakodnevne aktivnosti koje utiču na gubljenje kalorija. Saveti kako da izgubite kalorije kroz obične stvari i koliko koja aktivnost sagoreva kalorija

Preko zime bili ste sakriveni u svom domu, ušuškani kraj kamina sa šoljom toplog čaja u ruci, a sve nepravilnosti na vašem telu sakrivale su rolke, široki džemperi i ležerne pantalone. Sa dolaskom leta, sem promene garderobe, vreme je i za promenu izgleda.

Kako da izgubite višak kalorija Zelene jabuke i lepa plavuša devojka u voćnjaku

Pred Vama je par jednostavnih saveta kako biste se osećali ugodno u svojoj koži na plaži, ali i u diskoteci i šetnjama.

1. Nikada nemojte sedeti u mestu! Možda niste znali ali vaše aktivnosti koje primenjujete u situacijama kada ste nervozni, primer kuckanje prstima o sto ili šetanje gore – dole po prostoriji Vam odnose u proseku 300-350 grama.

2. Smejte se! Deset do šesnaest minuta smeha mogu da sagore čak deset do četrdeset kalorija po danu.

3. Ubacite u svoju ishranu začinjenu hranu! Ako niste znali začinjena hrana ubrzava metabolizam, što uslovljava gubitak u vrednosti od 50 kalorija.

4. Žvaćite!Žvakanje žvake sagoreva jedanaest kalorija na sat. Imajte u vidi da prilikom konzumiranja žvake koristite onu bez šećera kako biste izbegli kalorije i karijes.

5. Budite vredni! Ne odlažite kućne poslove, jer neki lakši poslovi kao što su pranje sudova i veša, peglanje, brisanje prašine mogu Vam odneti oko 170 kalorija po satu. Neki teži poslovi, kao što su pranje auta, ribanje tepiha sagoreće čak i do 204 kalorije na sat.

6. Kupujte bez jadikovanja. Obilaženje marketa i pijaca Vam čine više nego što mislite. Obična kupovina potrepština sagoreva i do 156 kalorija na sat. Budite efikasniji pa odlazite u nabavku pešaka ili parkirajte automobil što dalje kako biste udvostručili učinak. I pazite na namirnice koje kupujete, nemojte trud pokvariti masnim namirnicama.

7. Unosite što više vode. Neka istraživanja su dokazala da osam čaši hladne vode doprinosi tome da se potroši 123 kalorije.

8. Ne stidite se da zaigrate! Samo 20 minuta plesa sagori 100 kalorija. Ako ste stidljivi za plesni podijum odaberite svoju dnevnu sobi. I nije tako teško, a neizmerno je zabavno priznaćete.

Naravno, za vidljive rezultate ove savete možete upotpuniti svakodnevnim vežbanjem u teretani ili kod kuće i pravilnim načinom ishrane. Sa malo truda i napore već posle par nedelja uočićete vidljive rezultate!

 

Jovana Stanković