MECENE I SRBIJA

Pomozimo naše mlade i talentovane ljude, pomozimo Srbiji

 

Dok se drugi šepure svojim naučnicima mi srbi trpamo svoje genije pod tepih – Ko to uopšte još zna da je posle Nijagare druga hidrocentrala na svetu a prva u Evropi bila izgrađena u Srbiji – u Užicu.

Kad bi se samo deset naših imućnih ljudi po svetu dosetilo da budu mecene za barem deset naših najvećih genija u nauci i umetnosti, kao što se to gospođa Milka Kresoja dosetila da bude osnivač i mecena centra Nikola Tesla, bila bi Srbija u očima sveta ne super sila već mega sila poznata po nauci i kulturi, po svetu hvaljena a ne demonizovana kao što je to sada slučaj.

Mecene za genije Srbije

Za Rusiju je Putin najveći brend a Srbija ima Nikolu Teslu najvećeg genija kojeg je pod nebom ugledalo svet-neka mi drugi velikani koji mu stoje rame uz rame oproste ali Nikola Tesla je po mom mišljenju sve za koplje nadvisio. Dok se drugi šepure svojim naučnicima mi srbi trpamo svoje genije pod tepih.

Ostaje samo nada da će delo gospođe Milke Kresoja biti inspiracija i drugim našim poslovno uspešnim ljudima širom sveta i na sličan način doprineti narodu iz kojeg su potekli da zauzme ono mesto u svetskoj nauci, kulturi i istoriji koje mu i pripada.

Pogledajte ova dva video prikaza pa da se uverite da ne preterujem:

 

 

 

Izvor: https://dijaspora.wordpress.com