Modni saveti za muškarce svih generacija

Danas se previše pažnje posvećuje ženskoj modi i savetima posvećem nežnijem polu. Mi ćemo se u daljem tekstu potruditi da ispravimo tu nepravdu i sa vama podelimo modne savete koje će pomoći jačem polu. Pomoćiće naravno i devojkama, ženama, sestrama i majkama koje brinu o oblačenju muškaraca u svom domu.

Pri odabiru muške garderobe je neophodno, kao i u slučaju ženske garderobe, znati koji su aktuelni trendovi, koje šare, boje, kako ih uklopiti i od njih napraviti jedan skaladan i moderan outfit. Za muškarce je u današnjem dobu izuzetno bitno da budu lepo obučeni. Svaki muškarac bi u svom garderoberu morao da ima komade odeće uz koje će biti spremni za svaku priliku, poslovnu ili manje formalnu. Uvek je lepo videti muškarca koji ima stila. Osnovno što se mora imati u vidu pri oblačenju muškaraca je da garderoba bude u skladu sa njihovom građom, karakterom, životnim stilom i naravno određenom prilikom. Ne možete promašiti ukoliko se okrenete klasici. Vaš ormar mora da sadrži belu košulju, kvalitetne farmerke i neizostavni klasični sako.

muška moda Modni saveti za muškarce

Kada su u pitanju materijali od koga bi bilo najbolje da bude sašivena vaša garderoba, mi vam savetujemo da to budu što prirodniji materijali, poput  vune, lana i pamuka. Zaista nije bitno koji brend odeće je u pitanju dok je kvalitetan materijal u pitanju i naravno da odeća bude odgovarajuće veličine.

Belu košulju možete nositi za sve prilike, kako poslovne tako i za one manje formalne. Takođe je možete nositi u toku svih godišnjih doba. Kvalitetna košulja je uvek dobrodošla. Leti je možete nositi podvijenu do lakta ili preko neke majice, dok zimi savršeno izgleda ispod sakoa, džempera ili kaputa. Košulje ne moraju biti samo bele boje, poželjno ih je imati u više boja i dezena. Danas su ponovo popularne košulje sa šarama i sa raznim zabavnim dezenima.

muško odelo Modni saveti za muškarce

Kožna jakna je isto jedan od zlatnih komada odeće koje bi bilo lepo da ima svaki muškarac. Ona nikada neće izaći iz mode i svaki outfit će učiniti zanimljivim i jedinstvenim.

kožna jakna Modni saveti za muškarce

Uvek je poželjno imati kvalitetne džempere. U skladu sa godišnjim dobom, oni mogu biti najčešće od pamuka ili vune i možete ih nositi preko majice, košulje, kao deo odela za poslovnu priliku, kao i uz džins ili pak ukoliko je proleće možete ga samo prebaciti preko leđa i vezati oko vrata kao modni detalj.

Muškarci više nego sve na svetu vole svoje patike, često više svoju mnogobrojnu kolekciju patika, ali ipak mislimo da bi trebalo da uzmu u obzir neke zanimljivih cipela kojih danas postoji mnogo na tržištu. Sigurno možete naći neke koje će odgovarati vašem ukusu, temperamentu i životnom stilu. Mogu biti izuzetno mladalačke i zanimljive.

Detalji su uvek dobrodošli. Nakit nije namenjen samo ženama već i muškarcima. U Beogradu postoji veliki izbor muževnog nakita koji bi savršeno upotpunio svaki outfit:  naočare za sunce, rukavice, narukvice i naravno omiljeni muški asesoar – sat. Složićete se da ne postoji ništa muževnije od muškarca sa kvalitetnim satom. Kožna tašna takođe nije asesoar samo za žene. Mala tašnica u teget, braon ili crnoj boji je odličan modni dodatak za jači pol.

muške naočare Modni saveti za muškarce

Ove modne savete ne moraju da primenjuju samo odrasli muškarci. Danas postoji puno modernih mama koje puno vremena provode na odeljenju dečije garderobe kako bi njihov sin izgledao kao mali maneken. Šta postoji slađe od malog dečačića obučenog kao odrasli muškarac. Dodati još malo gela u kosici i naočare za sunce i vaše dete će izgledati kao da je sišlo sa modne piste.

dečija garderoba Modni saveti za muškarce

Nadamo se da smo vam pomogli sa prethodnim savetima da se malo opustite i zaronite u svet mode iako pripadate jačem polu. Za kraj bismo sa vama, dragi muškarci, podelili i najbitniji savet, a to je da se oblačite prema svom ličnom osećaju i sve prethodne savete uklopite isključivo sa svojim temperamentom i željama.

Autor teksta:

Selena Vignjević