BOLESNE ŠALE SAVETNICE NATO-A O BOMBARDOVANJU SRJ

Na godišnjicu bombardovanja Srbije od NATO savetnika nam stiže neukusna čestitka koja vredja sve žrtve bombardovanja Srbije iz 1999-e godine

 

Oana Lungesku, vodeći korespodent i strateški savetnik NATO saveza, je 24. marta 2014. godine povodom obeležavanja 15 godina od agresije ove organizacije nad Saveznom Republikom Jugoslavijom na svom twitter nalogu podelila morbidnu objavu kosovskog diplomate koji je objavio sliku patika modela: ,,NIKE AIR MAX,, uz parolu – ,,JUST DO IT’’ pri čemu je na perfidan način reč ,,NIKE’’ zamenjena skraćenicom ,,NATO’’.

Morbidne šale savetnice NATO koje vredjaju Srbiju

Neukusna šala albanske i NATO diplomatije

Ovaj postupak naišao je na osudu celokupne svetske javnosti. Opravdanje ne postoji. Osramotila je Srbiju pokušavši i da je ponizi i uvredi sve žrtve, kompletan Severnoatlantski savez čiji je najviši predstavnik takođe, kao i njenu rodnu Rumuniju. Tragediji ovakvih poruka doprinosi činjenica da je sprovela ovu twiter objavu na dan obeležavanja pogibije hiljada žrtava terorističkog ataka koji je sprovela organizacija koju je zadužena da predstavlja u najboljem svetlu, ma kakav god zločin počinila. Uloga koju joj je pripisao poslodavac jeste zasnovana na obavezi da lažnim moralnim vrednostima pravda terorističke poduhvate atlantskog saveza. Iz ovolikog nepoštovanja ni to nije uspela da ispoštuje.

Inače, ova žena je rumunskog porekla. Diplomirala je na odseku za engleski i španski jezik na Bukureštškom univerzitetu nakon čega započinje karijeru u školi kao predavač. Nedugo zatim se zaposlila pri BBC Romania u Londonu. Nakon nekoliko godina rada u Britaniji i isticanja prilikom novinarskog propagiranja najznačajnijih vojnih kampanji NATO-a, u istom je pronašla stalno radno mesto kao šef medijskog sektora zadužen za sveobuhvatnu regulaciju protoka informacija, kao i upravnik veća i glavna odgovorna za komunikaciju s javnošću. Ne očekuje se od ličnosti profila ove vrste da ispoljava morbidne tendencije, pogotovo toliko nepravovremeno.

Oana Lungesku NATO Savetnica za medije i komunikaciju

Oana Lungesku – NATO savetnica

Pojavili su se brojni što zvanični, što nezvanični zahtevi za njeno otpuštanje ili, s druge strane, davanje ostavke na poziciju na kojoj se nalazi, i to na ogromnom broju medijskih servisa. Na svačju veliku žalost, inicijative nisu urodile plodom. I eto, nakon više od godinu dana, njen neprimeren akt ostaje nekažnjen pri čemu ova osoba i dalje koordinira medijskim sektorom najmoćnije vojno-političke organizacije na svetu. Dokle više?!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je brzo odgovorila i sačuvala obraz naše države poslavši snažno protestno pismo ovoj osobi u kom je iskazano veliko nezadovoljstvo prema njoj i idejama koje zastupa.

 

Autor: Miodrag Milutinović