NAJBOLJA TV REKLAMA ZA AUTO

Automobilski koncern Honda je snimila TV reklamu za svoj auto model Accord koja je oduševila sve ljude koji se bave marketingom. Možda najbolja TV reklama za automobile ikada napravljena – the Cog

 

Auto industrija je poznata po tome da stalno stvara inovacije i uvodi nove tehnologije, kao i po tome da stalno traži originalne načine komunikacije sa publikom i kupcima automobila.

Ovo je TV reklama za Honda automobile koja je oduševila svet. Potpuno originalno i neobično, TV reklama koja je pomerila način komunikacije i oglašavanja u automobilskoj industriji.

Najbolja TV reklama za automobile ikada - Honda Accord i Cog

Detalj iz tv reklame Cog za Honda Accord

Cog“ (u prevodu zupčanik) je britanska televizijska i filmska reklama koju je Honda pokrenula 2003. godine za promociju sedme generacije Accord linije automobila. U reklami je predstavljen lanac dodira i sudara auto delova uzetih iz rastavljene Honde Accord. Reklamna agencija Wieden + Kennedy razvila 6.000.000 £ vrednu marketinšku kampanju oko video spota Cog“.

Sam video spot je po proračunu koštao oko 1 milion britanskih funti a napravila ga je agencija Partizan MidiMinuit. Režiser je bio Antoine Bardou  Jacquet i snimanje i obrada video spota je trajalo sedam meseci.

Reklama dužine od 120 sekundi Cog“ je emitovana na ITV britanskoj televiziji 6. aprila 2003. godine, za vreme pauze tokom trke firmule 1 za Veliku Nagradu Brazila.

TV kampanja za Honda Accord je bila vrlo uspešna i po oceni kritike ali i finansijski. Spot se naglo raširio po internetu a sama Honda je bila zatrpana zahtevima za brošurama i narudžbinama za nov auto. Novinari su ocenili da je ovo svakako jedna od najboljih reklamnih kamapanja ikada i da će postati legendarna, što se i desilo, iako je TV spot Cog i kampanja za Honda Accord emitovana samo u Velikoj Britaniji, Australiji i Švedskoj. I pored toga, ovaj video spot je video čitav svet. 

Pogledajte.