BIOCOLON PRIRODNI LEK ZA KOLITIS

Kako izlečiti kolitis, i da li je moguće lečiti prirodnim metodama ulcerozni i hronični kolitis. Postoji li prirodni lekovi za zapaljenje sluznice debelog creva. BioColon kapi za kolitis

 

Kolitis (latinski Colitis) je bolest koja poprima epidemijske razmere i zahvata sve mladju i mladju populaciju. Usled promene životnih stilova, sve lošije hrane i vode, te izmenjenih i loših prehrambenih navika u kojima industrijska hrana dominira, uz dejstvo stresa i sve opasnijih nus pojava lekova, kolitis je postao sindrom i bolest modernog čoveka. Da li postoje prirodni lekovi za kolitis i upale sluznica debelog creva i kako lečiti kolitis, tema je ovog teksta.

Prirodni lek za kolitis i zapaljenje debelog creva

Kolitis i zapaljenje debelog creva

Colitis nije uopšte naivna bolest i u svojim ozbiljnim formama kao što su ulcerozni kolitis i hronični kolitis može da ima smrtni ishod, jer brzo iscrpljuje i slabi bolesnika. Zbog toga su BioColon kapi za nervozna creva spas za mnoge pacijente jer su pouzdan prirodni lek za kolitis koji se dokazao kod mnogih pacijenata. Bolest koja je slična kolitisu je i Kronova bolest, koja se često tek nakon dugih analiza i biopsija utvrdjuje. A tu su i pojave kolitisa nakon zračenja i hirurških operacija.

Šta je Kolitis?

Colitis – kolitis, je zapaljenje sluznice debelog creva ili pojedinih njegovih delova prouzrokovano nadražajem sluznice debelog creva nedovoljno svarenom hranom usled promena u želucu i u tankom crevu (gastroenterokolitis), infekcijom bakterijama ili protozoama, izlučivanjem pojedinih hemijskih supstancija kroz crevnu sluznicu (živa, ureja), dugotrajnim draženjem sluznice klizmama i nervnim poremećajima – stresom.

Vrste kolitisa i simptomi nervoznih creva

Tok kolitisa može biti akutan ili hroničan.

Glavni znaci i simptomi kolitisa su česti i učestali prolivi, sluzave, nekad krvave stolice, nadimanje i bolovi u trbuhu.

Amebni kolitis izaziva Entamoeba histolvtica;

Colitis mucosa je hronično oboljenje koje se javlja u neurotičnih osoba/karakteristično po suvišnom lučenju sluzi u debelom crevu i po tome što je praćeno kolikama, zatvorom ili prolivima i izbacivanjem mukoznih traka;

Colitis polyposa je hronični kolitis pri kome postoje polipozni izraštaji sluznice; colitis pseudomembranacea,
v. c. musoca;

Ulcerozni kolitis ili colitis ulcerosa, zapaljenje debelog creva, obično njegovog završnog dela (sigme i rektuma), koje se ispoljava povremenom pojavom bolova u celom trbuhu praćenih izbacivanjem sluznih traka, koje mogu podsećati na crevne parazite (pseudomembrane).

Kod ulceroznog kolitisa usled stvaranja grizlica u sluznici pomenutih delova debelog creva dolazi do krvavo-gnojnih stolica, izmedju kojih bolesnik može imati i potpuno normalne stolice. Ulcerozni kolitis može prerasti u toksični kolitis koji je urgentna bolest koja zahteva hiruršku intervenciju.

Colitis ulcerosa i colitis mucosa najverovatnije su posledica specijalne neuropatske konstitucije i autoimunskih procesa kod pacijenata.

Značajan rizik pojave karcinoma javlja se nakon 10 godina od prvih znakova bolesti, zbog degenerativnih procesa koji zahvataju sluznicu debelog creva (prvenstveno pseudopolipoza), što u nekim slučajevima može zahtevati česte nadzorne biopsije ili čak preventivnu kolektomiju. Zbog toga je držanje bolesti pod kontrolom od suštinske važnosti i tu do izražaja dolaze BioColon kapi za kolitis.

Kako se leči kolitis i ulcerozni kolitis

Medicinski lekovi za lečenju ulceroznog kolitisa su pre svega antiinflamatorni lekovi koji smanjuju upalu sluznice – kortikosteroidi, aminosalicilati i imunosupresivi, uz neke druge lekove. Širok je spektar nus pojava koje kortikosteroidi imaju, tako da se moraju pažljivo dozirati, kratko vremena koristiti i to pod nadzorom lekara.

Biocolon kapi za nervozna creva, lek za kolitis i nervozan stomak

Najbolji prirodni preparat za nervozan stomak i nervozna creva

Prirodni lekovi za kolitis

Prva stvar koju pacijenti pri lečenju preduzimaju je dijatelni režim ishrane i izbor namirnica. Simptomi kolitisa i reakcije na hranu nisu uvek isti kod svih ljudi, te stoga svako mora da nadje svoj jelovnik.

Ono što se generalno preporučuje su ishrana bogata hlorofilom (povrće), probiotici, omega 3 ulja, žita, vitamini.

Izbegavaju se trans masti u vidu običnog ulja, margarina, zatim sva hrana koja nadima, koja se teško vari, koja izaziva grčeve, što često mogu biti salate i voće, ne preporučuje se pržena hrana na ulju. Upotreba mleka se često redukuje.

Prirodni lekovi za kolitis se dele na nekoliko grupa lekova po dejstvu:

1. Prirodni lekovi za kolitis koji smanjuju proliv: čaj od borovnice, kapi oraha, steža, hajdučka trava, rusomača, pekmez od drenjina

2. Prirodni lek za kolitis koji smanjuje nadimanje: anis, morač, komorač, laneno ulje

3. Prirodni lekovi koji smanjuju napetost i stres: valerijana, lavanda, bazga

4. Antiimflamtorni prirodni lekovi za kolitis koji smanjuju upalu creva: matičnjak, kantarion, kamilica, majčina dušica, maslinovo ulje

5. Pročišćujući prirodni lek za kolitis koji jača imunitet creva: kopriva, ehinacea, divlji origano

Naše iskustvo je pokazalo da BioColon kapi za kolitis deluju efikasno i pouzdano na simptome bolesti, smanjuju broj stolica, smiruju grčeve i nadimanja. Kapi u sebi imaju kantarion, hajdučku travu, valerijanu, matičnjak i lavandu, ekstrakte koji su spremljeni na jedan poseban i tradicionalan način, dovode do smirivanja upale debelog creva i simptoma kolitisa. To smatramo dragocenim delovanjem jer su BioColon potpuno bezbedne za upotrebu i mogu se dugo i kontinuirano piti, da bi se održao normalni rad creva.

Probajte BioColon kapi za nervozna creva.

Pakovanje BioColon tinkture za nervozna creva: bočica od 100 ml

Rok trajanja: BioColon biljne kapi za nervozna creva i kolitis traje za oko četiri nedelje do mesec dana terapije. BioColon tinktura za nervozna creva se čuva na tamnom i hladnom mestu. Rok trajanja je 3 godine.

Cena BioColon biljne kapi za nervozna creva: 1000 dinara (plus standardni troškovi dostave ptt kurirskom službom na teritoriji Republike Srbije).

.

Telefon za naručivanje BioColon kapi u Srbiji:  065 970 7777    

E mail za naručivanje:  [email protected]

Naručivanje BioColon kapi za BiH i RS: (+387) 066 271 012

Ostale naše biljne kapi: Preporučujemo da probate i BioMind Plus kapi za depresiju BioPsorijaza kapi za psorijazuBioRelax kapi za smirenjeBioCapillary kapi za cirkulacijuBioImunitet kapi za imunitet –  Kapi za hemoroideKapi za holesterol