BOGATI I SIROMAŠNI

Večiti evergrini i muzički hitovi iz Italije koji su proslavili zabavnu muziku te mediteranske zemlje. Grupa Richi e Poveri

Fantastični Richi e Poveri i hit za hitom koji se i danas rado slušaju, nakon skoro pola veka. Svaku pesmu ćete prepoznati iako možda niste ni čuli za njih. Velika je šteta što se na našim prostorima pod naletom agresivne američke i britanske propagande ne sluša više italijanska zabavna muzika. Bili bismo bogatiji za lepa osećanja koja ta muzika budi. Ovako smo osiromašeni samo jednom vrstom muzike koja nam se servira. Podsećamo na poznatu italijansku grupu Richi e Poveri koja je bila popularna u Italji i u svetu decenijama unazad. Imali su sjajne hitove pop muzike.

ricchi-e-poveri i evergrin italijanski hitovi

Ricchi e Poveri traju i danas

Muzička grupa Richi e Poveri (u prevodu Bogati i siromašni) je formirana 1967. Članovu prvobitne postave su bili Franco Gatti (rođen 4. oktobra 1942 u Genovi), Angela Brambati (rođena 20. oktobra 1947 u Genovi), Angelo Sotgiu (rođen 22 februara 1946 u Trinita d’Agultu e Vignola) i Marina Occhiena (rođena 10 marta 1950 u Genovi). Njihov prvi javni nastup bio je na festivalu u Cantagiro-u 1968. godine sa pesmom „L’ultimo amore“. Ricchi e Poveri je učestvovao nekoliko puta na Festivalu Sanremo od 1970. godine, a 1971. godine su pevali globalni mega hit Che Sara. Ricchi e Poveri je predstavljao Italiju u Eurosongu 1978 sa pesmom Questo Amore završivši na 12. mestu s 53 bodova. Godine 1981. Marina Occhiena je napustila grupu.

Ricchi e Poveri su snimali pesme na italijanskom i španskom, a grupa je otpevala neke od najpopularnijih italijanskih pesama iz 1980-ih i 1990-ih, uključujući i hitove kao što su Mamma Maria, Se m’innamoro, Made in Italy, M’innamoro di TE i mnogi drugi.

Poslušajte ih i uživajte! Mama, mama, mama marija ma ….

 

 

Ricchi E Poveri ♪ Che Sarà (1971)

 

 

Richi e Poveri – Sarà perché ti amo(1981)

 

 

Ricchi E Poveri – M’Innamoro Di Te (1983)

https://www.youtube.com/watch?v=-uMlRP5QqXc

 

 

Ricchi e Poveri – Mamma Maria 1983

 

 

Ricchi e Poveri – Voulez Vous Danser

https://www.youtube.com/watch?v=-5jKr9wuWac

 

 

Se M’ Innamoro – Ricchi e Poveri

https://www.youtube.com/watch?v=y1BR8-Jm474

 

Ricchi e Poveri – Made In Italy

https://www.youtube.com/watch?v=fBKf9oxHs48