SEKTA SAJENTOLOGA PRETI SVETU!

Sajentološka crkva ili sektaški pokret sajentologa predstavlja ozbiljnu pretnju po versku strukturu mnogih država

 

Sajentologija (eng. Sciencetology) je opšte prihvaćen naziv jeretičkog učenja čiji je ideolog L. Run Hubbard, pisac naučne-fantastike. Nastaje 1954. godine. Umnogome je tretirano kao sekta, mada, nažalost, postaje legalizovano. Do sada su ga odobrile SAD (u kojima se promoviše sloboda veroispovedanja koja je u skladu sa tamošnjim prvim amandmanom), Australija, Novi Zeland, Norveška. Tretira se kao dobrotvorna organizacija u Španiji, Portugaliji, Sloveniji, Albaniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Kazahstanu, Kirgistanu… Jedino Francuska zabranjuje pridruživanje pokretu ove vrste karakterišući ga kao sektu.

Sekta sajentologa preti sveta - Sajentologija u Srbiji

Sajentološka crkva

Verovali ili ne, reč je o po osnivače profitabilnoj religiji, s obizrom da se nimalo jeftini rituali koje sprovodi naplaćuju direktno slivajući pravo bogatsvo u džepove tvoraca kulta.

Od postanka, sajentologija stiče veliki broj vernika. Izgrađene su brojne crkve ove nadri religije, od kojih je prva podignuta u prestonici sjedinjenih država. Sedište organizacije je locirano u Goldbejsu, u Kaliforniji. Publicitetu ove navodne veroispovesti doprinosi bliska povezanost sa brojnim poznatim humanitarnim organizacijama (Narconon, program za borbu protiv narkomanije, Criminion, program za rehabilitaciju zatvorenika i mnogi drugi).

Prvenstveno su u krugove sajentologa vrbovani imućni. Međutim, danas se sa lakoćom pristupa pokretu. Svakog smatraju dobrodošlim, bez izuzetka. Šalju ogroman broj misionara koji širom sveta propagiraju svoja verska uverenja promovišući pridrušenje njihovoj crkvi.

Osnovu sajentološkog učenja predstavlja uverenje o vanzemaljskom poreklu ljudi. Ovi jeretici smatraju kako je čovek u načelu besmrtno biće koje je zaboravilo odlike svoje uzvišene prirode osudivši se na prolaznost i život u neznanju, što, kako navode, dovodi do usvajanja pogrešnog sistema vrednosti koji značajno utiče na brojne postupke pojedinaca i njegov stil života. Uvereni su u ciklus reinkarnacije duša, za koje veruju da se sele iz tela u telo nakon smrti jednog.

Bivši članovi Sajentološke crkve tvrde da se neki Habardovi spisi o vanzemaljskoj prošlosti, uključujući i članovima Viših nivoa, ne otkrivaju članovima sve dok ne plate na hiljade dolara Sajentološkoj crkvi. Još jedna kontroverzno verovanje sajentologa je da je psihijatrija destruktivna i izopačena i da se mora ukinuti.

Njihova organizacija praktikuje takozvano ,,osluškivanje“, metodu kojom se osoba primorava na ponavljanje traumatičnih iskustava iz prošlosti ne bi li se ,,navikla“ na ista, ,,prevazišla granice koje nameću“, time ,,ojačavši svoje biće“. Posebno je kontroverzna njihova tvrdnja kako čovek ne može da spozna svoju pravu, sajentološku prirodu, bez podvrgavanja nizu rituala koji obavezno koštaju i po nekoliko hiljada eura.

Pokret nailazi na snažan otpor sa kojim se surovo obračunava, čak i na bazama kriminala. Spore se sa protivnicima na pravnim nivoima, na kritičare vrše psihološke i političke pritiske, u ekstremnim slučajevima organizuju i atentate. Borci protiv ove jeresi ističu i u tužbama navode konstantna i nažalost, efikasna ispiranja mozga članova kulta, njihovu stalnu zloupotrebu, prvenstveno u finansijskom smislu, kao i psihofizička zlostavljanja klijenata koji se podvrgavaju najrazličitijim obredima koje sajentološka crkva vrši.

Sajentološka crkva je često nazivana kultom koji finansijski i na druge načine zloupotrebljava svoje članove, naplaćujući prekomerne sume novca za svoje duhovne usluge. Sajentološka crkva je uporno koristila sudske postupke protiv svojih kritičara, a njena agresivnost u progonu svojih neprijatelja je osuđena kao šikaniranje.

PAŽNJA: SAJENTOLOZI STIŽU I U SRBIJU! Takozvani ,,misionari dobre volje“ proteklih dana podižu prve žute šatore u Beogradu i Subotici pripremajući se za intenzivan, ozbiljan i po Srbe opasan poduhvat širenja svojih jeretičkih učenja kroz našu patrijarhalnu državu. Ovo je jedan od najmoćnijih sektaških pokreta, ujedno najaktivnijih. Čuvajte se njihovih uticaja i uverljivih govora! Srbija ni pod kakvim uslovima ne sme da ozakoni sajentologe!

Više o poganim uverenjima sajentološke crkve možete da pročitate na sledećem sajtu:

http://www.whatisscientology.org/

Čuvajmo se njenog uticaja za dobro Srbije, naše dece i pravoslavlja!

Autor: Miodrag Milutinović