KAFA KAO POKLON

Top 5 poklona za ljubitelje kafe. Ideje i saveti šta pokloniti ljudima koji vole da piju kafu

 

Svakome od nas sigurno često ponestane ideja šta pokloniti bliskim osobama za rođendane i druge specijalne prilike, čak i ukoliko se radi o nekome koga veoma dobro poznajemo. Izbor olakšava činjenica da osoba kojoj kupujemo poklon ima određenu strast ili je posebno zainteresovana za neku oblast. Ukoliko znate da je osoba kojoj je poklon namenjen strastveni ljubitelj kafe koji ne može da zamisli svoj dan bez ovog napitka, uzmite u obzir neki od sledećih predloga…

1. Aparati za espresso kafu

Ovo može delovati kao očigledan izbor, ali imajte na umu da na tržištu postoji veoma velik izbor aparata s različitim opcijama, a u skladu s tim i različitog cenovnog ranga. Aparati za espresso kafu koji bi se dopali pravom ljubitelju kafe moraju da imaju ručne opcije, odnosno da dozvoljavaju korisniku da kafu pripremi u skladu sa sopstvenim ukusom. Takođe, važno je da odabrani aparati za espresso kafu zadovoljavaju estetske kriterijume, te i na to obratite pažnju prilikom kupovine.

Espreso aparat - Top 5 poklona za ljubitelje kafe

Espreso aparat Don caffe koji se može kupiti i kod nas

2. Pakovanje espresso kafe s drugog kraja sveta

Aparati za espresso kafu idu ruku pod ruku s vrhunskim zrnima kafe, a sta je bolji poklon nego pakovanje jedne od svetskih poznatih vrsta kafe? Zahvaljujući kupovini putem interneta, sada je moguće da dragoj osobi poklonite kafu koju je nemoguće nabaviti u našim krajevima. Pronađite mešavinu vrsta koja će odgovarati ukusu osobe kojoj je poklon namenjen, i uparite je s poslasticom s istog područja. Sigurno je da će jedan ovakav, pažljivo odabran poklon, oboriti s nogu pravog ljubitelja kafe.

3. Set za degustaciju kafe

Poznato je da se napici poput vina i drugih alkoholnih pića različito kombinuju s hranom i da u njima možemo osetiti izvrstan spektar mirisa i aroma. Međutim, isto važi i za kafu. Setovi za degustaciju kafe osmšljeni su tako da u sebi sadrže neke od najčešćih aroma koje je moguće osetiti u kafi, poput karamele, graška ili kikirikija, kao i uputstvo u kome je objašnjeno kako prepoznati određenu aromu u šoljici kafe.

4. Aparati za espresso kafu za poneti

Aparati za espresso kafu svakako jesu najbolji prijatelj pravom ljubitelju kafe, bez kog ne mogu da zamisle jutarnju rutinu. Njima veoma teško pada odvajanje od omiljene kućne sprave, te su u takvim situacijama od velike koristi aparati za poneti koji se mogu veoma jednostavno poručiti putem interneta. Ovakvi aparati obično dolaze u upakovani u praktičnu torbu, pogodnu za svaku vrstu izleta ili putovanja. Uz sam aparat uglavnom dolazi i nekoliko šoljica za espresso kafu, te ostale sitnice potrebne za uživanje u omiljenom napitku van kuće.

Priručni espreso aparat za poneti - Top 5 poklona za ljubitelje kafe

Priručni espreso aparat za poneti

5. Enciklopedija kafe

Pravom uživaocu važno je kakvu kafu pije. Važno je takođe i odakle ona dolazi, koji se odnos različitih vrsta kafe nalazi u mešavini koju pije, kao i na koji način spremiti idealnu šoljicu kafe. Sve to, moguće je saznati iz neke od sveobuhvatnih enciklopedija kafe, odnosno knjiga koje se ovom temom bave do najsitnijih detalja. Pored toga, osoba kojoj pripadne jedan ovakav sjajan poklon, moći će iz nje da sazna i nešto više o istoriji pripreme kafe, kao i različitim običajima vezanim za ispijanje ovog napitka u zemljama širom sveta.