REFERAT NA MEDJUNARODNOM KONGRESU „NIKOLA TESLA, ISTORIJA BUDUCNOSTI“
24-26 04 2015 BEOGRAD, SAVA CENTAR
MR MILKA KRESOJA
Glavni osnivač Medjunarodnog Centra za istraživanje nasledja Nikole Tesle Beograd

 

ПУТ У ЦИВИЛИЗАЦИJУ ТЕСЛИJАНА – ПУТ ПРЕМА ПРЕПОРОДУ

закрыло свободный доступ к творческому наследию гения. НАШЕ ПЛАНЕТЕ

Kada bi….
Svi vojnici sveta odlozili svoje oruzje
Deca odrastala uz oca i majku
Covek postao Svestan Iskre Bozije u sebi
Prestali bi svi ratovi i mrznja
Stasavali bi porodicni Ljudi
Zazivela bi Ljubav u Srcu Covecijem
Kao Blagoslov i Rodjenje svih drugih Blagoslova
Koje Bog …nameni Coveku…
Kada bi……
Neka Vaskrsne Ljubav u Srcu Ljudskome
jer bez Nje..nistavni smo
i uzalud trosimo i sve Dane ovog Zivota……
Hristos Voskrese svim Ljudima Dobre Volje !

Шта jе цивилизациjа коjу ми зовемо Теслиjана, како она мора да изгледа

Васкрсни Србијо!

Васкрсење Христово је највећи догађај у историји, зато Васкрс и јесте највећи хришћански празник. Тога дана нам је Исус Христос својим васкрсењем показао како се побеђује непобедиво. Тог дана нам је Господ послао јасну поруку да ништа није коначно и да све зависи од вере. Судба, живот или смрт биће онаква каква су нам дела. Живот нам је онакав колико нам је јака вера. Васкрсење Христово, подсећање да за оне који иду правим путем не постоји немогуће, доказ је да Србија може да васкрсне – ако су јој деца верна.Нећемо се одрећи те могућности, морамо да се за правду и истину изборимо. Није важно оно што смо чинили понекад, нису наша дела она која само повремено урадимо, то није наша суштина. Ми смо оно од чега не одступамо, наша суштина је оно за шта се увек боримо. А оно за шта смо се увек борили била је вера, истина и правда.

Егоизам Запада који би волео да Србин буде у његовој служби није оно што можемо прихватити, а никад и нисмо. Говоре да сви имају права на своје снове и да то никоме не смета. Остаје онда нејасно зашто само православни свима сметају, зашто само њихови снови о искреној вери, љубави, истини и правди другима не одговарају. Зашто се сви боре против светосавца кад своје снове крене да остварује. Упорно желе да сањамо њихове снове, неће да схвате да православна душа неможе и не жели да сања кошмаре. Искрено срце, здрав разум и у нагорим сновима не сања кошмар Запада. Њихов страх је велик, зна тај Запад да онда када у срца вратимо искру која нам се стално одузима, када душу поново у пуном сјају испуни вера, не могу нас више зауставити. Одсањаћемо тада своје снове и на јави, то је само питање момента.

Зато размисли Србине шта ти је свети Сава у аманет оставио. Сети се данас како је Христос победио смрт и као прави светосавац покрени васкрсење Отаџбине. Онај Србин који се одрекао себе, онај светосавац који се одрекне вере предака својих неможе вратити достојанство својој мајци Србији. Ми нећемо поћи тим путем, нећемо газити на сени својих предака. Каква год да нас мука стеже, колика год да је сила против нас, никад нећемо дозволити да наше душе поједу мрачне жеље Запада. Нису то дозволила поколења пре нас, а кроз наше вене тече иста крв, па нећемо дозволити то ни ми.

Није случајно баш овај народ имао и има светог Саву, није нас он узалуд повео путем православља. Већ управо зато што је знао да његов народ може да издржи све препреке на путу за веру, истину и правду. Упутио је његов народ да крене јединим правим путем. Оним путем на коме ни смрт није коначна. Путем где својим делима и вером одређујемо сами своју судбу. Показао нам је пут и улио снагу да никад не одустајемо. Да увек изнова у пркос свему воскреснемо, баш онако како је и Христос воскрсо и тугу однео.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

У пркос свега Христос воскресе
Земљу потресе, тугу однесе.
Тугу однесе, радост донесе!
У пркос вике лажних сведока,
Издаја срамне и понижења,
Чупања косе, тешких шамара,
Пљувачки, псовки и срамоћења.
У пркос свега Христос воскресе
Земљу потресе, тугу однесе,
Тугу однесе, радост донесе!
У пркос ћушки и подсмевања,
Јудејске злобе и римског страха,
Осуде криве, венца трнова,
Што Исус прими све без уздаха.
У пркос свега Христос воскресе
Земљу потресе, тугу однесе,
Тугу однесе, радост донесе!
У пркос греха и људских страсти,
Збуњене земље и мрачног Ада
И бедних сплетки Синедриона
И безименог људскога гада.
У пркос свега Христос воскресе
Земљу потресе, тугу однесе,
Тугу однесе, радост донесе!
У пркос Јуде и Фарисеја,
Грозног Кајафе, крвавог Ане,
Ирода лисца, Пилат – страшивца
И њиног цара црног Сатане.
У пркос свега Христос воскресе
Земљу потресе, тугу однесе,
Тугу однесе, радост донесе!
У пркос крста и крсних мука
И смрти горке без осветара,
Погреба мртвог под камен тешки
Тврдих печата, будних стражара.
– У пркос свега Христос воскресе
Земљу потресе, тугу однесе,
Тугу однесе, радост донесе!

Владика Николај

«Само онаj ко им сродствену Тесли душу може да њу осети».

Руски Научни Институт у Београду поводом стогодишнице Николе Тесле (1956. године) изjавио: «Дође час када се Русиjа подигне са целом своjом народном снагом, душевном и физичком, па онда сакупи своj ПАНТЕОН, све што има величанственог у прошлости и будућности, што належи целом СЛОВЕНСКОМ СВЕТУ. Име гениjалног изумитеља Николе Тесле заузеће своjе место у том Пантеону СВЕСЛОВЕНСКЕ славе.

Milka Kresoja

Da pogledamo istini u oči.

Proces globalizacije, a suštinski – amerikanizacija planete koja nemilosrdno briše kulturne razlike, uništava nacionalni identitet zemalja i naroda, menja vrednosti, ruši tradicionalne društvene institucije, diktira svoja ekonomska i politička pravila igre.
Da biste pokazali da ste napredni, obrazovani i da pripadate intelektualcima, dovoljno je izgovoriti što više stranih termina i anglicizama. Mi i ne primećujemo kako se u svakodnevnom govoru odvija potiskivanje i zamena NASIH stranim rečima.

Došlo je vreme da počnemo pošteno da gledamo svet oko sebe i nas same – ruskim pogledom, a ne kroz zvezdano-prugaste naočare.

Neverovatno kako je pogodila. Evo primer u Srbiji na primer Beograd,naj duža ulica skoro svaka druga prodavnica ima naziv na Engleskom. Te zapadne zemlje nas podjarmljuju a da se niko ne pita šta se to dešava sa našim identitetom.

Sve u svemu lose.

. . .

Никола Тесла ниjе само научник, ниjе обичан гениjе, него светска поjава историjског значаjа наjвише природе.

Сам Тесла jе као личност, као научник и изумитељ постао гениjални проналазак, као што jе био његов проналазак наизменичне струjе.

Тесла jе стварно желео да преуреди нашу цивилизациjу ослањаjући се на своjе проналаске.

Шта jе цивилизациjа коjу ми сада условно зовемо Теслиjана, како она мора да изгледа? На каквом темељу мора да буде сазидана?

Овде су наведене само тезе сакупљене по Теслиним радовима, такође повезане са њима размишљања.

Зашто ми желимо да назовемо нову цивилизациjу Теслиjаном?

Зато што jош ниjе било у свету научника коjи би тако волео човечанство како га jе волео НЕСЕБИЧНОМ ЉУБАВЉУ Никола Тесла.

Сам Тесла jе зрачио љубављу и светлошћу

У почетку XX века ниjе било у свету научника коjи би располагао са толико снага небеског ума у небу GORE и толико средстава на земљи DOLE.

ЦИВИЛИЗАЦИJА ТЕСЛИJАНА?

Мора да се народи нови свет – писао jе Тесла – коjи ће оправдати жртве човечанства. Нови свет.

1) Свет – у коjем душа мора да се спои са технологиjом да постане научни тип побожности, jедини одговараjући путу према Богу. Бежична Теслина технологиjа биће усклађена са нашим природним амбиjентом. Наука jе само посебан пут коjи води према Богу, вероватно наjтежи и наjдужи, али jедино могући. Ми jош морамо да откриjемо загонетку Теслине технологиjе коjу он добио од Ствараоца у облику техничких визиjа. Он jе био у стању да се укључи у океан енергиjе jезгро коjег сачињваjу концентрично ОБРТНО магнетска поља.

2) Свет – без израбљивања слабих злобнима, без понижавања сиромашних снажнима и богатива, свет у коjом творевине ума, науке и искуства служиће олакшавању и улепшавању живота свих људи, но не само поjединцима коjи бис тигли веће богатство. Нови свет неће бити свет понижених и уражених, он ће постати свет слободних народа и људи, коjи су равни у свом достоjанству и узаjамном поштовању (Тесла УОЧИ СМРТИ)

Свет слободне и бесплатне енергиjе, пут према њоj не може да се планира ван физике, зато што материjа и простор никако не да се поделити.

3) Свет у коjом ће људи живети и радити према законима природе. Тесла jе радио према њеним законима, зато што jе и живео као сама природа. Природа не може да тумачи зашто се она будт у пролеће, она ником не мора да обjашњава како и шта она ради.

Све мора да се покорава ЗАКОНИМА природе. Ако ПРИРОДА неће да их прими – то значи да ТАJ ЧАС JОШ НИJЕ ДОШАО.

4) Свет продирања у наjдубље законе Свемира

5) Свет невероватних прилика човековоj мисли. Шапат (?) неисцрпности човечанског духа.

6) Свет у коjем су сви jединствени. «Људи су међусобно повезани невидљивими снагама. Без обзира на то да смо слободни у мислима и поступцима, сви се држимо заjедно као звезде на небеском своду, повезане нераскидивима везама. Те су везе невидљиви, али су за нас осетљиви.

Свет у коjем ће ниво свеопштог Jединства народа бити више ради достигнућа наjвиших идеала.

Свет – у коjем ће љубав према човеку и саосећање бити већа. Потребна jе нека свеопшта идеjа коjа ће уjединити цео свет. То jе дужност Русиjе.

7) Свет универзалне jасноће – зато што незнање jе наjвеће зло на свету.

8) Свет – у коjем Свемирска морал обjективно распоређуjе енергиjу jеднаким деловима на основи Божанских физичких закона. Човекова морал вештачко преоптерећена локалним законитостима коjи не изражаваjу свемирску природу.

9) Свет у коjем Нематериjална снага jе идеал, у стању да управља нашим понашањем. «Од тог дана када наука почне проучавати нематериjално, за десет година она ће постићи више него за столећа свог постоjања» – писао jе Тесла. Ментални развитак човечанства jе космолошка необходност.

10) Свет коjи омогући управљање енергиjом времена. Схватање времена пружиће нам могућност контролисати траjање физичких и биолошких процесса, омогучи конзервациjу живих система на било коjе време, то jест пружаће човеку физичку бесмртност. Решење овог проблема jе много бдиже него било ко може да претпостави. Свемирски канал научног познања времена пронашли су jош раниjе Тесле. Нова физика откриће нама свемирске залихе и ослободиће човечанство од тешкоћа претварања материjе и енергиjе у потребне за нас облике.

СВЕТ у коjем ће Теслине таласе производити на планетарном нивоу, што ће подстицати револуциjу човечанства, наjпре његовог колективног менталитета. Теслино откриће у Колорадо Спрингсу jош 1899. године стоjећих таласа, као и опште технологиjе негерцевих таласа, коjи су бржи од светлости и у стању да се обjаве у било коjем пространству и времену, отворило jе пут за науку Новог времена, коjа користећи технологиjу бесконачног, успостави контролу за временом.

Три могућих решења проблема повечања енергиjе човечанства – пише Тесла: правилна исхрана, мир, рад. (У књизи «Моjи проналасци»).

Свет у коjем jе Здравље резултат пажљивог и умереног живота.

Новац нема те вредности коjу данас човек сматра за наjвећу

11) Свет у коjем човек разуме сам себе – «Данас већина људи тако су обузети мислима о своjом властитом свету да не могу разумети оно што се са њима дешава» – говорио jе Тесла.

12) Свет у коjем ПРАВДА И ЉУЬАВ постаће права снага и темељ Теслиjанске цивилизациjе.

13) Свет СВЕЧОВЕКА. Ни jедан од важних Теслиних изума у електротехници не може да се упореди са наjзначаjниjим проналаском: самог СВЕЧОВЕКА. – Тесла – свечовек.

14) СВЕТ – у коjем ће мушкарци и жене имати иста права. Mушка и женска начела егзистуjу у самом темељу испољаваног света. То су енергиjе Бога,коjи се непрекидно ствараjу и чуваjу сами себе, а Бог се jавља нама преко Весмира. Бог каже сам о Себи: «Jа сам Он и Она».

Мушкарци и жене разликуjу се на фундаментални начин; мушкарци су време, жене – пространство. Све што се рађа – рађа се у пространству.

15) СВЕТ – у коjем ће посебну улогу играти Жене.

16) УЛОГА ЖЕНЕ У ТЕСЛИJАНСКОJ ЦИВИЛИЗАЦИJИ

«Жене неће се освртати у прошлост, њихова пробуђена памет jош ће зачудити нашу цивилизациjу» -писао jе Тесла.
Овде сам застала. Шта jе желео да каже Тесла овим речима? Он jе никада и ништа говорио тако спроста, без разлога. Да ли jе видео у будућности неку посебну улогу Жене???

За њего су жене били идеал, али истовремено он се њих клонио. Без обзира на то да никад се ниjе оженио, Тесла jе врло много разумео у породичним односима, његови погледи на породични односи били су посебно племенити и патриjархални.

Разумела сам – за њего jе маjка била посебан идеал, сматрао jе да jе она гениjална жена, као што су били и три његове рођене сестре (Ангелина, Марица и Милка). Jа се зовем Милка, исто као и jедна његова сестра.

ТЕСЛИНА МАJКА се родила у породици свештеника. «Моjа маjка се родила у jедной од наjстариjих породица у земљи (Мандићи) у коjоj било пуно ИЗУМИТЕЉА.

Она jе била посебна жена, врло надарена, храбра и одважна, измишљала jе и конструисала различиту опрему за газдинство, ткала прелепа платна од своjих нити. Имала jе велике могућности и снажну интуициjу» – писао jе Тесла
Велика маjка има великог сина – зар то нема великог свемирског значаjа? Син добиjа од маjке њену снагу.

17) Баш зато васпитање деце jе наjважниjи свемирски задатак и темељ Теслиjанске цивилизациjе.

Даље Тесла пише да «Борба жена за равноправност завршиће се новим начином у односима између сполова, у коjима ће жене бити снажниjи. Савремена жена коjа већ сада у чисто површним испољавањима показуjе напредак свог спола, само наговештава ознаке нечег много дубљег. Увек сам мислила да су жене префињениjи, паметниjи него мушкарци, имаjу нарочите душевне особине и снажниjи него мушкарци. Обожавам жене финих осећаjа, алу они су сада скоро нестали, сад су се поjавиле жене коjи сматраjу да jе њихов наjвиши циљ да постану као мушкарци – у оделу, у гласу и у пословима… Свет jе преживио више трагедиjа, али мени се чини да jе наjвећа трагедиjа – садашњи економски положаj коjи jе супротставио жену мушкарцима, па зато многе жене заузмаjу његов положаj у економици и индустриjи. Повећава се тенденциjа када жене тежи да замене мушкараца, а то jе назнак да се цивилизациjа распада» – писао jе Тесла

Оба велика Начела – женско и мушко – нису у равнотежи. Jош владаjу агресивни мушки принципи. У садашње тамно доба такмиче се начела. Христос такође говорио: «Кад ће оба два бити у JЕДНОМ», то jест и мушко и женско споjе се у сваком начелу, зато што су они – два пола jедне те исте Првобитне супстанце и ствараjу JЕДИНСТВЕНО само кад ске споjе jедно са другим. Свемирско Стваралаштво тражи одуховљавања jедног Начела другим.

Жена jе ДУША породице, и у том случаjу она jе душа земље, душа планете.

Достоевски: На… жену ми полажемо све своjе наде, од ње ће почети духовни препород и морално подизање нашег друштва.
= Свет = где jе М+Ж= на Земљи jе Дух+материjа у свемиру. Доле све мора бити исто тако као и горе. Да, они jесу различити, супротни, али су и jединствени као два пола jедног те истог Првобитног элемента. ЗАСЕБНО они не могу ништа да створе, али у jединству рађаjу живот и стваралаштво.
= Свет у коjем Равнотежу Начела пружаjу само Велике цивилизациjе, и чиме jе више културни ниво друштва, тим jе бољи положаj Жена у њему. Онда она може да развиjа своj нарав, самосталност, инициjативу, храброст у поступцима.
= Наjвише предодређење жене jе постати део темеља Теслиjанске цивилизациjе.

ЦЕО ЖИВОТ JЕ ЕЛЕКТРИЧНА СТРУJА, КАЖЕ ТЕСЛА, А ЊЕГОВА ДУША JЕ СВЕТЛОСТ и СВЕМИРСКА ЉУБАВ. У полетима чистоће и тежње Никола Тесла умео jе постизати озарења СВЕМИРСКЕ ЉУБАВИ. …Дао бих хиљаду мистериjа природе, коjе бих случаjно срео, само за jедну jедину, коjе бих дотакнуо сасвим неочекивано, нека би она и угрожавала мом животу…

Гледаjући у далеку будућност, видим човечанство коjе веома личи на пчелињак у коjем нема расних, народних и било коjих других разлика…

ОВО JЕ НАЦРТ ПУТА у цивилизациjу Теслиjана.

Ako čovek popušta svim svojim željama ili ako im ugađa, u njemu neće biti unutrašnje borbe, nikakvog “trenja”, neće biti vatre. Ali ako se, da bi postigao određeni cilj, bori sa željama koje ga u tome ometaju, stvoriće izvesnu vatru koja će njegov unutrašnji svet postepeno pretvoriti u jedinstvenu celinu.

Биограф Тесла Марк Сейфер подчеркивает, что «великий серб» никогда не занимался досужим теоретизированием, практически доводя задуманное до логического, победного завершения. Так, в один из «дней триумфа» в 1899 году, работая над максимальным повышением чувствительности радиоприемного оборудования, он, зафиксировав наислабейшие электромагнитные возмущения, «не лишенные мыслительного смысла, логикой переполненные», пришел в не свойственное ему суетливое волнение. Бросился к конторке и составил текст телеграммы руководству Красного креста, финансировавшему изыскания в области создания аппаратуры для отправления беспроводных сообщений. Текст телеграммы, гриф секретности с которой был снят недавно, стоит того, чтобы процитировать дословно: «Я наблюдал электрические импульсы, кажущиеся необъяснимыми. Хотя они были слабыми и неуверенными, они дали мне твердую веру в то, что в один прекрасный день все жители Земли поднимут глаза к небу, с любовью и благоговением пораженные радостным известием: «Братья у нас есть послание из другого мира, неизвестного и далекого. В нем говорится … один, два, три!». Собственно, именно эту комбинацию цифр на начальном этапе и принял Тесла. Далее последовали форменные чудеса. 29 июля в ответ на переданные импульсно кодом Морзе, затем Бодо комбинацию сложных цифр и букв, размещенных в смешанном порядке, Тесла в ответ получил то же самое, «до запятой». Предположение, что «дразнят» конкуренты отпадало по той причине, что никто не знал, что ученый работал банальным искровым разрядником, плавно и рывками меняя частоты. Кто же тогда «копировал стиль»? Фон Браун отмечал, что Тесла во время своих длительных сеансов передачи данных видел за окнами лаборатории странные, не на что не похожие свечения и разноцветные «порхающие огни». На последних, как догадался Тесла, были установлены ответные передатчики, обеспечивающие эфирный контакт. «Ныне, – пишет Браун, – мы бы признали, что ответные передатчики – это ретрансляторы, а огни в небе – это UFO. Получается, Тесла установил радиосвязь с НЛО. Фон Браун предполагает, что связь установлена была именно с Марсом, именно с помощью аппаратуры UFO».

Рассуждая о непревзойденных возможностях перед

Чтобы вступить с ней в контакт требуется несравнимые с нынешними, технические средства и методики поиска.

«Жизнь эта, – цитирует Тесла Браун, – может быть не воспринимаемой нашим зрением, ибо протекает в иных пространственных мерностях». Так ли это, покажет будущее.

Svemirski vremeplov već četvrt veka, sa svojih šest sofisticiranih kamera snima najčudesnije znamenitosti skrivene u dubinama kosmosa i pomaže astronomima da dođu do neverovatnih naučnih otkrića.

U NJGOVOM ZIVOTU SU IZMESANE
VLAST
TEHNOLOGIJE
NOVAC
ISTORIJA

NOC JE POSTALA DAN
TAJANSTVENA ENERGIJA IZ KOSMOSA
2 IND REVOLUCIJA

ZAGADOCHNIJ NAUCNIK
SILNA MATER
LEPOTA SVIH UMNIH SILA JE U SRCU. TESLA U NASEM SRCU.
тайного контроля за технологическим развитием человеческой цивилизации.
наука стала бизнесом
«Знание ещё не мудрость. Мудрость – это применение знаний»). И создать в окружающем пространстве небольшое информационное колебание-волну (в этом мире всё есть колебание). Совершить поступок и стать на один шаг ближе к истине.

SLOBODNA ENERGIJA

Никола Тесла (Nikola Tesla) физик и изобретатель, создавший множество необычных устройств и прототипов, действующих на малоизученных принципах. Стремился сделатьсвободную (беспроводную) энергию достоянием человечества, и когда об этом узнал его спонсор, миллионер Дж. П. Морган, судьба Теслы была решена. Он умер в нищете и забвении в 1943 г.

Сергея Салля.12 Его тема: «Кто запретил технологии Тесла?».

Никола Тесла был не первым изобретателем, вторгшимся в область бесконечной энергии и устройства Вселенной. Но Тесле принадлежат такие слова: «Для того чтобы познать тайны Вселенной мыслите категориями энергии, частот и вибраций»

2. Страна, которая окажется лидером в области теоретического осмысления и научно-практического применения теории эфира, бесспорно, станет мировым лидером в большинстве новых отраслей знаний и производств и (в условиях мира) совершит невероятный технологический рывок.

3. Однако для обладания энергией эфира от человека потребуется наличие высокой нравственности и ответственности. Сама по себе новая энергетика не породит у потребителя, воспитанного в духе библейской концепции и имеющего соответствующее мировоззрение, ни человечности, ни нравственности. Он воспримет её как некую волшебную палочку в духе пульта дистанционного управления. Но вот мир, управляемый Глобальным Предиктором, обладающим эфирным оружием, непременно окажется перед глобальной угрозой, масштабы которой трудно себе представить.

Почему, будучи популярнейшим изобретателем своей эпохи, потеснившим на научном олимпе самого Эйнштейна, Никола Тесла в то же время является самым недооцененным и запрещенным ученым XX века? Почему его революционные открытия пытаются скрыть под нагромождением мифов и псевдонаучных спекуляций, а бoльшая часть его творческого наследия до сих пор хранится в секретных архивах американских спецслужб? Кем он был на самом деле – добрым чудотворцем, мечтавшим подарить человечеству неисчерпаемые источники энергии,

Лайна, является «самопроизвольное» возгорание или «взрыв изнутри» (с отм. 12:42). Именно такой ужасной смертью умерла внучатая племянница Н. Теслы
Область познания Вселенной, в которую больше века тому назад вторгся Никола Тесла, всё это время продолжала развиваться. К большой досаде специалистов, зомбированных идеей о непорочности аксиом Эйнштейна об отсутствии мирового эфира, приходится констатировать: научную общественность обвели вокруг пальца, но она почти сто лет упрямо не хочет этого признавать и избавляться от навязанной ей лжи. Адресую непредвзятых читателей к фундаментальной и всесторонней по охвату и объяснению разномасштабных явлений эфиродинамической теории, разработанной, среди прочих, доктором технических наук, академиком В.А. Ацюковским ([email protected]).

– Пространство заполнено газоподобным эфиром, обладающим целым рядом физических свойств [с.108-116]. Все корпускулярные объекты и волновые процессы объясняются достаточно устойчивыми во времени объектами, возникающими в эфире в результате комбинирования семи основных видов движения [с. 117-125]. Эфир в свою очередь формируется явлениями, имеющими место в суб-эфире; то есть речь идёт о взаимно вложенных мирах разного масштаба. Диаметр амера (элемента эфира) – меньше 4,6 х 10-45; его масса – 1,5 х 10-114 кг [с. 115]. Кинетическая энергия (энергосодержание) амеров в 1 см3 равна 1,3 х 1030 Дж (что в 260 трлн. раз больше энергии, выделяемой при взрыве мегатонной бомбы) [с. 112]. Вот о какой ответственности, собственно говоря, идёт речь. Поэтому технологии Теслы и Хатчисона были перехвачены Глобальным Предиктором и выведены за грань общественного сознания.

– Эфир был экспериментально обнаружен после того, как измерительные приборы – интерферометры «открытого типа» (не в металлическом корпусе) – были помещены на высоту, на которой наблюдаемый результат превысил предел точности измерения. «Засланный в теоретическую физику казачок», А. Эйнштейн примерно 15 лет бездоказательно отрицал существование эфира, но затем в работах «Эфир и теория относительности» (1920) и «Об эфире» (1924) выразился так: «Согласно общей теории относительности эфир существует. Физическое пространство немыслимо без эфира». Однако к тому времени его теория относительности, как угодная ГП «ложная цель» уже «пошла в тираж», и выходит, что так называемые «учёные» почти 100 лет пропагандируют ложь, возведённую в ранг вершины человеческой мысли.

навсегда закрыло бы все нынешние и будущие потребности человечества. Но это в случае, если такие устройства будут использоваться людьми с человечным строем психики. В случае же, если применение им начнут искать группы лиц, одержимые идеями мирового господства во славу Люцифера, исчезновение Земли в короткой яркой вспышке может стать реальной угрозой (с целью шантажа).

Подробности испытания дезинтегратора (на золотоносном кварците) и испытания двигателя Кили также представляются мне интересными.

Из книги Тео Пайманса (Theo Paijmans) «Первооткрыватель свободной энергии: Джон Уоррелл Кили», мы узнаём (с. 79-80), что в 1895 году американское правительство находилось на грани банкротства. Спонсор исследователя Николы Теслы, Дж. П. Морган при содействии богатого бизнесмена Огюста Дельмонта сколотил состояние в 60 млн. долл. золотом, и тем самым спас страну от полного банкротства. Состояние самого Моргана составляло всего 30 млн. долл. Вместе с тем, это «кризисное событие» ознаменовало «сдвиг полюса» власти и возвышение Моргана, известного под прозвищем «Спрут», поскольку в роли «Короля Уолл-стрита» и благодаря своим деньгам он «присутствовал» почти во всех промышленных предприятиях.

Однако состояние спонсора Джона Кили, Джона Джейкоба Астора (1864-1912) оценивалось примерно в 100 млн. долларов; он был одним из богатейших людей планеты. И, между прочим, Астор был дальним родственником Теодора Рузвельта (с. 85). Судя по тому, чтоАстора в 1912 году утопили на Титанике, между ним и Морганом существовала вражда. К тому же на Титанике утопили богатых противников плана по созданию ФРС. Можно предположить, что карманная пресса работала на Моргана, так что если бы не травля, развёрнутая против Кили в прессе, события могли бы повернуться по-другому.

Со своими опередившими время открытиями и идеями Кили (а за ним и Тесла) прошёл через те же непонимание, людскую зависть и алчность и забвение. Спустя сто лет после его внезапной смерти американец Дэйл Понд оказался одним из немногих преемников его идей. Впрочем, Понд и распространяет уникальные книги обоих изобретателей, и экспериментирует с их устройствами. Вот ссылка на редкое издание Дэйл Понд, Уолтер Баумгартнер «Машина Николы Теслы, вызывающая землетрясения» (с патентами самого Теслы) (Dale Pond, Walter Baumgartner. Nikola Tesla’s Earthquake Machine with Tesla’s original patents). Описываемая машина была названа Теслой «величайшим достижением в области инженерии»; она достигала авторезонанса и усиливала собственную мощность.

Источник
Продолжение:
Часть 4
Начало эры бестопливной энергетики обычно относят к 1892 г., когда Н.Тесла изобрёл резонансный трансформатор и получил на выходе энергию, многократно превышающую входную. В 1898 г. Тесла, использовав всего одну турбину Ниагарской ГЭС мощностью 5000 л.с., с помощью резонансного трансформатора и беспроводной системы передачи энергии обеспечил электричеством целый штат. Результат Теслы и его слова об эфирном источнике энергии получили освещение в прессе.

Отрицая эфир, теория относительности отрицает и божественное начало в устройстве мира. Сам же Эйнштейн открытым богоборцем не был, и, судя по его статьям 20-х гг. об эфире, не особенно верил и в свои теоретические построения. Однако главная цель создателей теории относительности и культа Эйнштейна была политико-экономической.

Теория относительности закрыла человечеству путь к бестопливной энергетике, его энергетической свободе и позволила иллюминатам провести в жизнь план по захвату власти в мире.] .
Несмотря на то, что Тесла работал с гигантскими мощностями, видимых изменений здоровья ни у Теслы, ни у его помощников замечено не было. Тесла дожил до 86 лет и скончался после того, как был сбит автомобилем.
в полном одиночестве десятилетиями работал над объяснениями космических процессов, желая объединить на теоретическом уровне материальное и духовное подобно тому, как он это сделал и в своих практических открытиях.[1]