LETO U BEČU – Gradske Oaze koje ne smete propustiti

Leto u Beču je najlepše provoditi na otvorenom. Brojni kafići i restorani, pre svega duž Dunav kanala, predstavljaju savršeno mesto za opuštanje i uživanje u toplim letnjim noćima.

Samo nekoliko koraka od starog grada Beča, moderni restorani i beach-barovi duž Dunava pružaju vam osećaj kao da ste na moru, zajedno sa peskovitim plažama, muzikom, sjajnim koktelima i izvrsnom hranom. Strandbar Herrmann na Uraniji, sinonim je za udobne ležaljke, sjajnu atmosferu, pesak i izvrsne brunch-eve tokom vikenda.

Standbar Herrmann

Na Badeschiff-u, nekoliko koraka dalje,  otvoreni bazen i osvežavajuća pića na vrhu palube su prava atrakcija tokom vrelih letnjih dana. Na obali tačno nasuprot Badeschiff-a osetićete miris svežih Takosa, domaćeg piva i  čuti bitove poznatIih DJ-eva. Odmah pored, nalazi se dobro snabdeven vinski bar „Pub Klemo am Wasser“.

Badeschiff

Još jedna nezaobilazna lokacija gde se uvek traži mesto više tokom leta na terasi jeste kafe-restoran Motto am Fluss (polazište Twin City Liner-a – brodića koji plovi Dunavom). Otvorena površina obližnjeg  Flex Café-a  je takođe prava atrakcija po lepom vremenu, pa ga ne smete zaobići.

kafic u becu Motto Am Fluss

Na drugoj strani Dunav kanala, plažni bar “Adria Wien” privlači znatiželjne posetioce svojom specifičnom Tajlandskom hranom, dok je u plažnom baru “Tel Aviv” zastupljena izraelska kuhinja, kokteli i DJ-evi.

Odmah pored, s desne strane, nalazi se secesija (Art Nouveau) Ota Vagnera: bašta istorijske kuće “Wiener Schutzenhaus”, poznate po  tradicionalnim bečkim specijalitetima, idealno je mesto za uživanje u večernjim zalascima i bečkoj kuhinji.

Uzvodno na  stanici Rossauer Lande, linije metroa U4,  nalazi se Summer Stage, popularno mesto na kome se nalaze brojni restorani, gde se organizuju nezaboravne žurke i mesto na koje ćete se sigurno ponovo vratiti. Sve to zajedno čini idealnu kombinaciju uživanja, sporta i druženja.

Još jedna dobra lokacija da se opustite je MuseumsQuartier: mesto za druženje pod vedrim nebom, opuštanje na trendi ležaljkama i uživanje u zvucima različitih DJ-eva svakog vikenda. Ovo mesto najviše privlači omladinu i ako ste ljubitelji dobrog zvuka i prijatne atmosfere, ovo je idealno mesto za Vas.

playni bar Sand In The City

Još jedno mesto koje morate obavezno posetiti jeste najveći plažni klub u gradu –Sand in the City na Heumarkt-u. Ispod predivnih palmi i na najfinijem pesku, imate priliku da igrate odbojku, vežbate  i uživate u hladnom osveženju i delikatesnim zalogajima na štandu. Kada padne mrak, DJ-evi daju pravu atmosferu tokom večeri.

Do Beča možete stići kolima, avionom, autobusom, a od skoro je u ponudi i kombi prevoz od Beograda do Beča.

Autor:
Jelena Lečić