MARIHUANA NE JAČA IMUNITET

Indijska konoplja Cannabis Sativa umanjuje imunitet što podstiče rak i druge bolesti, kako pokazuju zadnja istraživanja. Marihuna blokira naš imuni sistem

 

Kanabis podstiče infekcije i rast tumora! Iznenadjujuća vest iz sveta nauke za sve korisnike marihuane koji se leče kanabisom. Marihuna smanjuje imunitet, zapravo Kanabis podstiče ćelije koje potpuno blokiraju imunitet tela, što dovodi do infekcija i razvoja raka, što je nauka davno primetila. Kako će sada lobi za legalizacju marihuane da objasne svoje tvrdnje da marihuana time što opušta podiže imunitet, kada je istina drugačija. Ne treba verovati ljudima koji se bore za legalizaciju droge i narkotika!

Marihuana blokira imunitet - Kanabis podstiče rak

Globalna prevara zvana Marihauana kao medicinska biljka

Međunarodni tim imunologa proučava uticaj kanabisa i kako pušenje marihuane može izazvati supresiju funkcije imunog tela. Istraživanje, objavljeno u European Journal of Immunology, otkriva kako su uživaoci marihuane (Cannabis sativa) osetljivi na neke vrste kancera i infekcija.

Tim, koji je predvodio Dr Prakash Nagarkatti sa Univerziteta u Južnoj Karolini, fokusirao je svoja istraživanja na kanabinoide. To je grupa jedinjenja koja se nalaze u biljci Kanabi (Cannabis sativa), uključujući i THC (delta-9 tetahidrokanabinol) koji se već koristi u medicinske svrhe, za ublažavanje bolova.

’’Kanabis je jedna od najčešće korišćenih droga u svetu i već se veruje da su korisnici Kanabisa jako setljivi na neke infekcije i neke vrste kancera’’- rekaoje Dr Nagarkatti. ’’Verujemo da srž ovog problema leži u jedinstvenom tipu imunih ćelija, koje su tek nedavno identifikovali imunolozi pod nazivom MDSC’s (izvedene mijeloidne supresorske ćelije).

Dok se većina imunih ćelija bori protiv infekcija i štiti od kancera, MDSC’s aktivno koči naš imuni sistem i ima suprotnu ulogu. Dokazano je da ove ćelije mogu okrenuti imuni sistem protiv hemoterapije i tako uticati na veći razvoj kancera.

Dr Nagarkatti i njegov tim pokazali su da aktiviranjem kanabinoid receptora (u veštačkim uslovima) mogu pokrenuti ogroman broj MDSC’s imunih ćelija. Ovo istraživanje je dokazalo da se aktiviranjem ovih ćelija blokira čitav naš imuni sistem. Ove ćelije, tj. MDSC’s ćelije se kod ljudi aktiviraju redovnim konzumiranjem opijata kao što je marihuana.

’’Ova istraživanja pokreću interesantna pitanja o tome da li je povećana osetljivost na određene vrste raka i infecija direktno povezana sa korišćenjem marihuane’’- rekao je Nagarkatii. ’’MDSC’s su jako važna za dalja istraživanja baš zbog toga što su jedine imune ćelije koje mogu blokirati čitav imuni sistem.’’

U sličnoj studiji, takođe objavljenoj u European Journal of Immunolgy, Dr Christian Vosshenrich, sa Instituta Pasteur u Parizu, otkriva da ćelije kancera kada rastu proizvode molekul interleukina-1, koji takođe akivira MDSC’s.

Ova studija pokazuje kolika je ustvari sposobnost MDSC’s da oslabi imune ćelije pri odbrani od kancera. Ukazuje nam i na to da se ove ćelije prirodno stvaraju u organizmu, upravo rastom kancera, a naša studija pokazuje da se broj MDSC’s ćelija drastično povećava korišćenjem opojnih droga.

’’Kanabinoidi iz marihuane definitivno predstavljaju mač sa dve oštrice’’ – zaključio je Nagarkatti ’’Sa jedne strane, zbog svoje prirode supresiva, izazivaju povećanu osetljivost na određene vrste kancera i infekcija. Sa druge strane, kako je na početku teksta pomenuto, ova jedinjenja se koriste za lečenje velikog broja kliničkih poremećaja (za ublažavanje bola), a u daljim istraživanjima je otkriveno da se mogu korstiti i u poremećajima u kojima je suzbijanje imunog odgovora zapravo korisno.

Dobro se raspitajte kako deluje marihuana na rak pre nego što podlegnete propagandi lobija za legalizaciju opojnih droga. Mnogima je Marihuana samo ubrzala smrt, podstakla razvoj infekcija i raka, mnogi su krenuli tim putem u narkomaniju verujući u lekovitost Marihuane a ko zna koliko porodica je finansijski devastirano od plaćanja skupih preparata na bazi marihuane!

 

Izvor: Wiley- Blackwell

Preneseno sa Lekarinfo.com