MODA ZA MUŠKARCE – 50 nijansi plave

Dragi muškarci, ukoliko želite da budete u trendu na nekoj svečanoj prilici, saznajte šta je neophodno da to i postignete. Nijanse su u pitanju.

Ovog proleća i leta će muškom modnom scenom dominirati plava boja. Od svih nijansi posebno tamno plava koja je već postala više nego aktuelna na svetskoj modnoj sceni. Dakle, dragi muškarci, ukoliko želite da budete u trendu na nekoj svečanoj prilici, toplo vam preporučujemo plavo odelo. Damama koje kupuju za svoje jače polovile, takođe savetujemo plavo odelo. Kada mislite da ste se izgubile na odeljenju muške garderobe i zaista ne znate šta da mu kupite da neku specijalnu priliku, plavo odelo je savršen izbor.

man in blue suite

Ove godine je plava doživela pravi bum na svetskoj modnoj sceni. Bila je izuzetno popularna i na Nedeljama mode u svi već svetskim modnim metropolama, a obeležila je i dodelu Oskara gde su neki od najpoželjnijih muškaraca na svetu nosili plava odela u najrazličitijim nijansama, krojevima i stilovima.

Nije slučajno što je plava boja toliko popularna. Iza ove boje se krije važna simbolika zbog koje je više nego poželjno da muškarci budu obučeni baš u njenim nijansama. Plava označava inteligenciju, samopouzdanje i mudrost, dakle najbitnije osobine koje bi jedan muškarac trebalo da poseduje. Ono što je osim boje bitno je naravno i kroj koji može značajno izmeniti vizualni dojam celog outfita. Plava simbolizuje i samouverenost i ambiciju, dok tamno plava posebno simbolizuje znanje, moć, ozbiljnost, integritet i upravo iz tog razloga je firme često uzimaju za korporativnu boju. Međutim, postoji toliko nijansi plave, od prelepe nežno plave ili kako je mnogi nazivaju baby plave, do tamne indigo, približno teget nijanse. Sve ove nijanse su ove sezone zavlade kako dodelom Oskara i Nedeljama mode tako i svakodnevnim uličnim stilovima.

blue suite

Modni stručnjaci ističu da je ovaj trend definitivno počeo od svetskih poznatih zvezda koje su na dodelama Oskara, Gremija i sličnih glamuroznih manifestacija na fenomenalan način ponele plava odela u najrazličitijim krojevima i nijansama plave. Danas su plava odela preuzela potpunu dominaciju nad tradicionalnim crnim. Plavo odelo je danas postalo ekvivalent eleganciji.

Plavo odelo ne morate nositi samo za poslovne i svečane prilike, možete i u onim manje formalnim situacijama. Osnovno pravilo odevanja i to bitnije od odabira boja jeste da vam veličina odela savršeno odgovara. Tri detalja koja su  trenutno u trendu su slim pantalone, istaknut struk i uska ramena. Kada imate dilemu koju nijansu plave da odaberete, mi vam prepopručujemo ili električnu plavu ili klasičnu navy ili mornarsku, u zavisnosti da li vaš ukus generalno više naginje ka ekscentričnosti ili klasici. Ukoliko ste raspoloženi za eksperimentisanje, predlažemo vam da se poigrate i sa prugama i tačkicama. Ukoliko vam je neophodna inspiracija, odličan primer vam mogu biti Jared Leto i Will Smith koji su na crvenom tepihu izgledali više nego sjajno. Jared Leto je bio posebno hrabar i atraktivan u svetlo plavom odelu modne kuće Givenchy u kojem je zaista mamio poglede svih prisutnih. Ovaj trend je počeo da bude popularan i Balkanu, pogotovu u Hrvatskoj gde je modna kuća Galileo izbacila fenomenalne modele koji predstavljaju svakog modernog i emancipovanog muškarca. Poigrali su se i sa različitim tkaninama, sa kockama kao i raznim nijansama plave.

Nadamo se da se ovaj trend i vama dopada koliko nama i da ćete plavo odelo uvrstiti u jedan od svojih omiljenih. Budite sigurni da sa njim ne možete pogrešiti ni ove sezone, a ni predstojećih. Modernim mamama takođe predlažemo da kada je u pitanju odeća za njihove slatke mališane malo više eskperimentišu sa kompletima u plavim nijansama koje će ove sezone biti zastupljeniji čak i na odeljenjima garderobe za decu.