ZDRAVE DESNI I SVEŽ DAH

Kako da njegujemo zube i da izlečimo zaudaranje iz ustiju prirodnim putem i lekovitim biljem

 

Narodni lekovi za njegu zubi i svež dah. Kako da se koristi ljekovito bilje kod bolesti usta, desni i problema sa dahom iz usta.

Njega zubi i kako dobiti svež dah prirodnim putem

Kako napraviti vodicu za usta i ispiranje desni od lekovitog bilja. Kako da imate svež dah.

Njega zubi i prirodni lijekovi

1. Kupi se u ljekarni 10 g salola i stavi u 300 g alkohola.

To se dobro promiješa. Tako dobijemo prvorazrednu tekućinu za ispiranje usta, njegu zubi i odstranjenje lošeg zadaha iz ustiju. Dovoljno je 10—20 kapi u čaši vode.

2. Da zubi postanu snježno bijeli peremo zube praškom lipovog ugljena. Najbolji je onaj ugalj koji je dobiven iz ugljarskih peći.

Zaudaranje iz ustiju

1. Uzeti nane, list ružmarina, koru narandže i cvijet od rute — u jednakim dijelovima. Dobro promiješati — i od te mješavine jedaću žlicu preliti s dva decilitra ključale vode. Ostaviti poklopljeno 10—15 minuta. Nakon toga  ocijediti i iza svakog jela isprati usta.

2. Anasona, lavandule, ružmarina — od svakog po dvije jedaće žlice staviti pola litre alkohola 96% jakosti. Bocu začepiti i ostaviti nekoliko dana da stoji. Od tog alkohola uzimati 15—20 kapi u čaši vode i ispirati ista. Malo tekućine se i proguta.

3. Po 100 g lista matičnjaka, kore limuna i narandže. Uzme se 1 žlica toga i prelije s 200 g vrele vode, poklopi, ostavi 3 sata, odlije, zasladi medom ili šećerom i pije.

4. Izmiješa se po 50 g metvičina i matičnjakova lista. Tri žlice toga prelije se s pola 1 vrele vode, poklopi, ostavi 2 sata odlije i pije umjesto vode.

Biodent kapi za desni i paradentozu

Najbolja biljna vodica za usta – BioDent biljne kapi za desni i svež dah

Voda za ispiranje usta

Nane — 3 jedaće žlice, kadulje — 2 jedaće žlice, vode — 100 g, čistog alkohola 96% jakosti — 50 g. Sve se to dobro promiješa i ostavi stajati nekoliko dana, zatim procijedi. Uzima se kavena žlica na čašu vode i time ispiru usta.

 

Nikola Gelenčir

http://prirodanadar.rs/proizvodi/