Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Preporuka

SMS poruke sa broja 3663, 1552 ili 2882 vam skidaju novac sa mobilnog

ŠTA JE KLUB MOBI 3663

Ako na mobilni telefon dobijete SMS poruku sa broja 3663 ili 1552 ili 2882 znači da ste „postali član“ kluba Mobi koji vam naplaćuje dobijanje sms poruka

 

Danas sam pomogao u razotkrivanju jedne „male misterije“, načina na koji vam preko računa za mobilni telefon kradu pare. I to na način da vi sami ništa ne radite, već vam oni šalju sms poruku koja vas košta.

SMS poruke sa broja 3663 vam skidaju novac sa mobilnog

Ako vam dođe poruka sa broja 3663 ili 1552, odnosno 2882, uvaljeno vam je da ste se „prijavili“ na nekakav „Klub Mobi“. Svaka poruka koja vam stigne od njih vas košta od 180  do 800 dinara!!! Proverite gd ste se sve prijavili, jer prijava na neku igricu ili aplikaciju može da vas dovede do ovakve situacije. Često se dešava da vas sajtovi navuku da se prijavite na usluge koje se plaćaju a da vi to ne prepoznate.

U pitanju je firma koja je kod Ratela registrovana kao Operator: DIMOCO SERBIA DOO. Imaju adresu u Beogradu, a broj telefona u Novom Sadu 021/4892637.

DIMOCO SERBIA

Kralja Milana 23 ,Stari grad, 11000 Beograd, 021/4892637, [email protected]; [email protected]

Podatke o firmi imate na linku: http://registar.ratel.rs/sr/reg201?action=table-details&page=20&format&operatorId=1871

Pozovite taj njihov broj ili preko poruke STOP na brojeve servisa odmah odjavite pomenutu „uslugu“, jer će vam porukama odrati kožu s leđa! Oni su nekakvi posrednici u kupovimni mobilnih aplikacija.

Dovoljno je da vam poruka samo stigne, to vas košta.

Dakle, broj 3663 broj 1552 i broj 2882 su prevara.

Zoran D.

POUKA O PRAVNOM LEKU:

Prijavite vaš slučaj RATEL-u, Tržišnoj inspekciji, Zaštiti potrošača, mobilnom operateru Telenoru, VIP-u, MTS-u na sledeće mailove:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

MTS reklamacije – https://mts.rs/binary/707 

[email protected]

[email protected]

Pišite na direktno vašem operateru i DIMOCO SERBIA na njihove mailove i uložite REKLAMACIJU NA NASTALI IZNOS jer nikakvim SMS-om niste potvrdili ugovornu obavezu i tražite vaš novac nazad.

VAŽNA NAPOMENA: Postoji niz servisa u dosluhu sa telekom operaterima koji na ovaj način ljudima uzimaju novac. Neki od njih skidaju male iznose od po par stotina dinara koji se i ne primete. Pošto je to organizovan posao sa telekom operaterima koji ne reaguju na žalbe korisnika i ne raskidaju ugovore sa takvim klijentima koji sa njima zajedno zaradjuju, najbolje rešenje za uklanjanje neprijavljenih sms servisa je sledeće:

1. Nazovete Call centar vašeg operatera

2. Zahtevate da vas skinu sa svih plaćenih sms servisa koje imate (a da i ne znate za njih)

3. Zahtevate da se za vaš broj postavi zabrana postavljanja sms servisa za sve plaćene servise

4. Ako vam trebaju neki plaćeni servisi, kao što su Parking plaćanje, provera dolaska autobusa i tramvaja, sms za lečenje dece, itd, zahtevate od operatera da vam ti poznati servisi ostanu i dalje uključeni

5. Ovakvim zahtevom se svi naredni plaćeni servisi blokiraju – tako da ako hoćete da sms-om platite neki servis, glasate u nekoj nagradnoj igri, glasate za realiti programe, nećete to moći. Moraćete da nazovete ponovo Call centar da vam omogući taj željeni sms servis koji se plaća.

 

47 komentara

 • Dear Users,
  We are from DIMOCO and just read Zorans’ blog post.

  DIMOCO is a business to business company and provides payment technology (similar to credit cards, direct debit, etc.) to process payments via carrier billing. DIMOCO does not provide digital content or products. Digital service providers all over Europe use our services/our technical infrastructure purely for billing purposes, whilst remaining solely responsible for their own product marketing and internet selling.

  We would like to support consumers by forwarding your concerns to the responsible servcie provider. Therefore, we kindly invite you to use the customer care center in Service: http://www.mobile-info.cc/customercare/contact.html

  Kind regards,
  DIMOCO Service Team

  Postovani korisnici,

  Mi smo iz kompanije DIMOCO i upravo smo procitali Zoranov blog post.

  DIMOCO je kompanija koja posluje u sektoru Business to Business i omogucava placanja (slicno kao kreditne kartice, debitne kartice, itd.) ali naplata se vrsi putem mobilnog telefona. DIMOCO nije taj koji isporucuje digitalni sadrzaj ili prozvode krajnjim korisnicima. Mnoge kompanije sirom Evrope koje se bave isporukom digitalnih usluga ili digitalnih sadrzaja koriste tehnolosku infrastrukutru DIMOCO-a iskljucivo u svrsi naplate, dok su druge strane zaduzene za marketing proizvoda i internet prodaju.

  Voleli bismo da pruzimo najbolju uslugui podrsku krajnjim korisnicima po pitanju Vase zabrinutosti za odredjene servise i odgovorne pruzaoce usluge. Stoga, najsrdacnije Vas molimo da kontaktirate nas korisnicki centar u Srbiji http://www.mobile-info.cc/customercare/contact.html

  Srdacni pozdrav,
  DIMOCO-ov tim za podrsku

 • Postovani pozdrav. Ja sam bio u situaciji da su mi sa mobilnog skidali sms porukama novac a ja tu uslugu nisam koristio. Racun koji su naparvili sms porukama dostigao je vrednost od 18000.00 dinara. Druga nelogicnost odnosno * kradja * je stavka operatera 2882 od tri dinara ,odnosno sms poruka koja sam poslao sa mobilnog telefona a ja to nisam uradio. Toliko o tome . A za ostalo odnosno usluge koje nisam koristio ne mislim da platim, cekam da me tuze a na sudu videcemo . Hvala .

 • Hvala Zoranu D. za ovaj članak. Upravo je moj dečko dobio račun za mobilni od 2500. din. a da pojma nema zbog čega. Pogledali smo listing i naravno da je tamo upravo taj DIMOCO Delivery sa svojih 180 dinara više puta. Potpuni užas! Čovek pojma nema odakle se to nakalemilo. Sva sreća što smo odmah pretražili internet i našli šta je taj DIMOCO u stvari. A, zatim ovaj Zoranov članak bez koga nam ništa ne bi bilo jasno. Odmah sam zvala onaj fiksni u Novom Sadu, jer sam htela da im se tako izderem i sve po spisku…Operaterka je ‘ladno rekla da će odjaviti taj broj telefona, a da ga u stvari niko nije ni prijavio prethodno! Užas! Svašta sam joj rekla, bez obzira što snimaju. I sve ovo što su napisali je čista laž! Obični prevaranti! Sada je neki broj 1991 u igri, da znate. Treba ih tužiti i ne plaćati te račune!

 • Pozdrav svima, upravo sam pokusao da otkazem „uslugu“ koja se pojavila na tastovom telefonu ali pozivom na broj koji je Zoran dao dobijao sam samo snimljenu poruku kako su „dostupni“ svakog radnog dana od 08-17h da bi me nakon odslusane poruke izbacili sa veze. Pokusavacu ponovo samo se nadam da se i ti pozivi ne naplacuju po 180 dinara.

 • Pronasao sam drugi broj telefona gde sam uspeo da dobijem operaterku i receno mi je da ce broj biti iskljucen sa servisa u roku od 24h. Broj je 0113216882 pa ako nekom zatreba.

 • Postovani korisnici,

  Procitali smo sve Vase komentare tako da ukoliko Vam je potrebna pomoc oko odjave sa serisa srdacno Vas molimo da prosledite svoje zalbe na korisnicki centar u Srbiji:

  Tel: SRB 01 132 16882 (local rate)
  E-Mail: [email protected]

  Srdacni pozdrav,
  DIMOCO-ov tim za podrsku

 • Gospodo iz DIMOCO,

  Već 2 meseca dobijam ogromne račune i tek kada sam izvršila uvid u listing za septembar mesec, utvrdila sam o čemu se radi. Za samo nekoliko dana već ste me debelo oštetili, a za prethodna 2 meseca ću da utvrdim tačan iznos kada pribavim listing. Sve te iznose koje ste neosnovano meni prouzrokovali a koje sam ja Telekomu platila, pa oni vama, b ićete dužni da mi nadoknadite.Ovo je klasična prevara, a prvo kome ću se obratiti je RATEL koji vam je dao dozvolu da pljačkate narod.

 • stalno dobijam poruku da nemam dovoljno kredita za uslugu ( ne secam se da sam je trazio) sa broja 1991 .polednji put sam uplatio 250 din, i za jedan dan opet nemam za … Da li neko zna kakav je to servis ,za sta sam se ja to pretplatio? 1991 ko je to? pomozite !

 • Mene su takodje ojadili sa oko 7000 din u julu i avgustu,dok mi mts nije iskljucio tel.zbog neplacenog racuna.Dakle morao sam da platim moju naivnost,da ne bih ostao bez usluga tel.Mada nisam nikad trazio nikakvu uslugu od „dimoka“ i ne znam kako mi se nakacio.U septembru sam intervenisao polovinom meseca,kao iskljucili su mi te pljackase,ali i do tad mi je verovatno nesto „dimoko nelegalno uzeo novca.

 • Neverovatna, kosmička inteligencija, kakva intelektualna svojina, kakva poslovnost i poznavanje zakona i pravilnika… -taj dimoco, …( tako su me obavestili iz VIPa ) …čudo jedno…. Svaka čast, takve prevare još nisam video, i nije mi jasno koliko taj vaš „tim“ ima ljudi, da li je to fantastični pravnik u pitanju ( setio sam se jednog filma sa Al Paćinom…) i briljantni haker ili su obe te vrline sadržane u jednom čoveku ?

  Mene nisu mnogo zakačili ali kad se pomnoži sa brojem prevarenih ( perfidno), možda ispadne kao sa kvizom od pre par godina…
  Još nisam stigao da se obratim Ratelu jer sam čekao pisanije od VIPa, , ko zna, možda njih budu zainteresovale sve prijave na servis 1991…

 • U julu 2015. godine sam se nekako zakacio za Dimoco, preko 1991, ni sam ne znam kako. To sam primetio tek u septembru kad je racun za avgust bio oko 285% veci nego inace. Bio sam u Telekomu, odjavio VAS standard usluge, dobio listing i video Dimoco. Nadjem SMS poruku u telefonu od trenutka kad se Dimoco prvi put pojavljuje na listingu. U poruci pise da sam se uspesno preplatio na Cool4mob i uputstvo za odjavu. Momentalno sam se odjavio i nisam pridavao znacaja tome. Evo poruke: http://www.panoramio.com/photo/124652319
  Telekom kaze da nema nista s tim i da su oni samo posrednici. Kontaktirao sam Dimoco i tek tad su me odjavili sa tog fiktivnog servisa. Trazio sam povracaj novca, kazu da su prosledili zahtev nadleznoj sluzbi u Holandiji i da cekaju odgovor. Mislim da odgovora nece ni biti. Ukupno su me opeljesili: jul – 726 din, avgust – 1980 din, septembar – 540 din. Po zakonu ako je racun za te usluge veci od 2000 din moraju o tome da te obaveste. Verovatno pogadjate zasto su mi za ceo mesec ukrali samo 1980 din? Tada nisu ni u kakvoj obavezi da me obaveste da mi salju fiktivne sadrzaje koje mi naplacuju. Ceo slucaj sam prijavio RATEL-u i cekam odgovor. Ja imam dokaz da sam se momentalno odjavio, a odjava nije prihvacena od strane Dimoco-a. Ovo nije samo prevara, nego kriminal i razbojnistvo!

 • Na jednom od tri broja koje imamo kod Telenora je za decembar 2015. godine račun uvećan za
  3120 rsd i januarski za 503 rsd, na računu piše da su to usluge provajdera.
  U Telenoru tvrde da smo aktivirali neke takozvane premijum usluge na tom broju i da ih odjavimo slanjem „STOP“ SMS poruke na taj broj.
  Broj je 2882, a provajder je, gle čuda, čuveni Dimoco.
  Mi uopšte nismo aktivirali nikakvu uslugu tako da slanjem SMS-a na taj broj ne dobijamo nikakvu
  povratnu poruku, logično.
  Posle dužeg razmišljanja i istarživanja na koji je to način moglo da se aktivira bez našeg znanja i
  bez da smo ikakvo SMS obaveštenje dobili o tome dolazimo do sledećeg zaključka:
  Jedino što je na telefonskom uređaju korišćena određena besplatna aplikacija
  skinuta sa Google Play prodavnice.
  Na toj aplikaciji su se, dok se koristi povremeno pojavljivale takozvane „pop-up“ reklame,
  te reklame smo, pošto smetaju, uklanjali sa ekrana dodirom „X“ dugmeta,
  a tada se događalo (tamo negde u pzadini, da ni ne znamo) da smo mi navodno aktivirali neke usluge.
  Ovo je jedna VELIKA prevara i jedan veoma podao i pokvaren način otimanja novca.
  Pisao sam reklamaciju Telenoru i dobio odgovor da je moja žalba neosnovana.
  Ovo se neće ovako završiti jer stvarno nemam nameru da platim nešto što niti znam šta je niti sam aktivirao.
  Kao što reče neko u postu iznad: KRIMINAL I RAZBOJNIŠTVO!!!

 • Dobila sam visok račun za februar, pa sam se obratila vip servisu. Rekli su mi da sam se „pretplatila“ na servis 1991 za antivirusnu zaštitu. Kako? NIKADA mi nije stigla poruka gde mi se tako nešto nudi, NIKADA nisam prihvatila bilo šta slanjem poruke na kratak broj, NIKADA nisam dobila bilo kakvo obaveštenje o skeniranju, statusu mog telefona u vezi sa virusima ili tome slično. Kaže agent vip servisa da sam možda slučajno kliknula nešto, a da to nisam primetila. Ali u to vreme kad je vas sms počeo da mi uzima pare (prva vas sms koju ja nisam uopšte dobila, naravno, jer ni jednu njihovu poruku nisam dobila, bila je 31.1.), ja nisam imala internet. Tačnije, nisam imala internet od 28.1. do 6.2., jer nisam bila kod kuće i nisam imala pristup wi-fi. Na koji način sam zaista ja mogla da se pretplatim??? Nečuveno!

 • Odrali su i nekoliko mojih komsija, uglavnom stariji ljudi.

  Dakle, u pitanju je PREVARA koja je u toku, posto se ljudi odavno zale a oni nastavljaju neometano da rade i peljese ljude na pravdi boga…Kriminal koji izgleda prolazi

 • U pitanju je virus za Android koji se predstavlja kao antivirus. Iskače na određenim sajtovima, i prihvatanjem antivirusa programa SMS šalje automatsku prijavu bez Vašeg znanja na neki od Dimoco brojeva.

  Ako neko želi da priča o svom iskustvu sa ovim problemom na TV-u neka se obrati na [email protected]

  Takođe potražite na youtubeu sledeći video „SMS Poruka od 180 dinara

 • Dobio sam racun za mart 7225 din iz Vip-a ista fora sa dimikom ,od 10 do 14 nakarilari su jos 1900 dinra van paketa odjavio sam na 2882 porukom stop, nikad nisam zvao ,iz Vipa kazu da sam se prijavio sa broja koji posedujem sto je nemoguce jer znam da nisam koristio nijedan cetvorocifrenu broj ,a naj zalosnije je sto nikad nisam dobio nikakvu poruku od tok dimika jel ima pravni postupak ili da se to lepo sa njima resi posto je i adresa poznata kako oni na prevaru me pljackaju pa ja na prevaru da im npravim stetu za bolnicko lecenje molim vas ako neko zna nacin da se ovoj bandi stane na put nek ga objavi a platim necu ni Vipu ni dimiku pa makar se ganjao ceo zivot sa budalama

 • Naseo sam jutros na ovu prevaru, Cim saznam njihovu adresu gadno cu im se osvetiti, Pozelece da se nisu nikad rodili.

 • Naseo sam jutros na ovu prevaru, Cim saznam njihovu adresu gadno cu im se osvetiti, Pozelece da se nisu nikad rodili, JURICU IH DO KRAJA ZIVOTA.

 • U martu prošle godine sa jednog legalnoog Internet sajta hteo sam da preuzmem jednu knjigu iz jedne tehničke oblasti. Pojavio se broj „mobilnog“ 3663 na koji je trebalo uplatiti 180 dinara kako dobili password za naručenu knjigu. Od tada je svakodnevno sa mog računa skidano 180 dinara. Uzalud sam na 3663 slao poruku „STOP“. Ojadili su me za 5220,00 dinara. Tek posle mesec dana prihvatili su poruku „STOP“ i odustli od dalje pljačke. Puna cena knjige, u tvrdom povezu, koju sam preuzeo, bila je manje od 1000,00 dinara. Hvala što ste naveli još nekoliko brojeva „mamaca“ za pljačku koja je u ovoj državi legalan oblik „privređivanja“..

  Najbedniji osećaj, koji čovek može da doživi, je osećaj bespomoćnosti. Činjenica da smo izloženi teroru hohštaplera bez ikakve zaštite je direktan put u beznađe. Najskuplja policija je ona policija koja dobija „bedne plate“ za apsolutni nerad. Država Srbija je izvojevala još jednu pobedu nad sopstvenim narodom.

 • Broj 3663 i dalje naplaćuje… Iz listinga moje ćerke sam posle pročitanih ovde saveta video da je aktiviran servis na ovom broju a kako i sta je prijavila ona ne zna.
  Uglavno prošli mesec 9 poruka a ovaj do sada maj još 4 po 180 din.

  Savet bez slanja sms a već direktno pozovite broj koji je kolega u predhodnim postovima napisao i odhavite uslugu.
  Mozda je najbolje ukoliko sumnjate da je neka usluga bez vašeg znanja aktivirana, ne čekajući kraj meseca, pogledate listing i odjavite je.
  Poslalo dete i sms za evroviziju i aktiviralo uslugu kod nth media pa ću malo propratiti da li i tu ima skrivenih plaćanja…

 • Broj 3663 i dalje naplaćuje… Iz listinga moje ćerke sam posle pročitanih ovde saveta video da je aktiviran servis na ovom broju a kako i sta je prijavila ona ne zna.
  Uglavno prošli mesec 9 poruka a ovaj do sada maj još 4 po 180 din.

  Savet bez slanja sms a već direktno pozovite broj koji je kolega u predhodnim postovima napisao i odhavite uslugu.
  Mozda je najbolje ukoliko sumnjate da je neka usluga bez vašeg znanja aktivirana, ne čekajući kraj meseca, pogledate listing i odjavite je.
  Poslalo dete i sms za evroviziju i aktiviralo uslugu kod nth media pa ću malo propratiti da li i tu ima naknadnih sms ova koji se plaćaju…

 • Kralja Milana 23 11000 Beograd
  021/4892637
  011/3216882
  I moja je supruga dobila 4 poruke u roku od 15 dana,i vitlam da nekako to resim

 • Nije u Kralja Milana vec u Knez Mihailovoj 22 (ulaz pored Alpha banke, 6 sprat). Rade od 9 h. Nema nikakve table vec morate da zvonite portiru da vam otvori vrata. Portir je iz banke. Ako neko ide neka ponese benzin i upaljac i spali prevarante.

 • I 5500 je njihov a to je famozni klik pink kojeg reklamiraju non stop. Od javio sam se sa servisa ali oni i dalje šalju poruku koja košta 198 din

 • Juce sam poslao poruku da sediste Dimoco nije u Kralja Milana vec u Knez Mihailovoj 22. Pogresio sam jer mi je tako rekao portir a bilo je 19h pa nisam mogao da proverim. Danas sam oko 14h isao u K.Mihailovu na 6 sprat i tamo je firma Confida koja radi knjigovodstvene usluge za ove prevarante. Uspeo sam da dobijem telefon od jedne zene (3216 882) i rekla mi je da su u Kralja Milana ( ali samo neki deo….). Zvao sam ih i javio mi se zenski glas koji lose govori srpski (ruskinja, sta li?), objasnio sam o cemu se radi, da ne mogu da stopiram njihove usluge, trazila mi je broj telefona i rekla da je sada ok. To cu naravno videti na kraju meseca. Ne verujem dok ne vidim racun.

 • Da li se neko obratio Udruzenju za zastitu potrosaca? Ove prevarante treba tuziti. Ja to i planiram.

 • i ja sam nasela na ovu kradju sa racuna.pokusala sam da pozovem 0113216882 al me izbacuju sa poziva.gde jos da zovem?

 • ja sam prvu poruku platio kao tri sms a poslali su jednu i naplaceno mi je 540 din
  sledći mesec kreću agresivnije pa su me naterali da stopiram sve servisne poruke , vidite i sami da je to dobro organizovana grupa koju treba strpati u zatvor ja sam prvo prijavio na b92 a ako nema odgovora imam adresu i moje racune sa listingom pa cemo da se vidimo na sudu nemaju cak ni pošten telefon da se jave servisni im u novom sadu a ovaj u beogradu nece niko da se javi , malo se zajebao operater kad je dao srbinu mogućnost da ovako napklaćuje usluge „koje ne pruža ili „maskirane nagradne igre “ ovo jednostavno treba linčovati da se ne bi ponovilo nikada!!!

 • Dakle klik tv pinkova online televizija.Upravo mi skinuli dva puta po 200din.Servis je 5500.Sada ih zovem da vrate novac na racun …..

 • Od januara mi je račun počeo da raste.. Mislila roming ili tako nešto. E ali ovog meseca pregledam račune ukućana i vidim da tu stavku niko nema a nigde nisam putovala i pozovem operatera u Telenor i saznam za sve ovo što su predhodnici naveli. Svakog meseca je suma ua \"uslugu\" bila manja od 2000 dinara ali kad se sve sabere to je bar jedna moja penzija.
  I nikom ništa.
  Prihvatili su odjavu na broj 3663 na koji se nikada nisam ni prijavila i od kojih nikada i nisam primila neku poruku, samo je račun rastao!

 • I meni skidaju od maja meseca i tek sada u septembru sam primetio, imam urisak da je sve ovo organizovao Telekom Srbija je kako neko može poslati četvorocifrenu poruku koja asocija na Telekomovu mrežu i da sve ovo naplaćuje samo jednim klikom za otvaranje poruke.
  Kada sam ja intervenisao meni su istog dan poslali poruku sa mi je servis isključen.
  Pa šta da ubuduće strepim kada će mi biti uključen neko novi servis??
  Po meni ovo jedino može da reši Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

 • Mom klincu su sjeli na broj i mjesečno mi uzimaju cca. 80 €. Žalio sam se operateru Tele 2 i dobio broj u Zagrebu da im se javim. Zvao sam više puta i uredno se javila slovenska sekretarica. Danas mi se upravo na taj broj javila neka gospodična i rekla da sam dobio trgovinu cipela i da je stalno zovu tražeći Dimoko. Što napraviti?

 • Isto je i sa brojem 3135. U zadnja dva meseca su mi uzeli 3.000 din, a uopšte mi nije jasno kako i za šta.

 • Postovani,
  Ne treba sa DIMOCOM komentarisati , naravno da ce da pricaju svoju pricu !!!
  PRIJAVITE RATELU ADRESA PLAMOTICEVA 2 – prilozite racune i opisite slucaj !!
  A vec se podnosi tuzba od strane vise korisnika pa je dobro da kopirate odgovor vase mob. operatera i ukratko opiste u prigovoru RATELU vas slucaj !!!

 • vEć tri mjeseca mi skidaju na računu 60 95 i sada 54 kn.Nikako da saznam što je to Danas nazovem Vip i konačno čujem Nemam pojma niti veze sa tim brojevima.Ne znam zašto Vip ne zaštiti svoje potrošače.Sada idem dalje u akciju.Totalna prevara i svi šute.Pitala sam zašto kraj tih brojeva nema objašnjenja.Mi plačamo niko ništa.Kažu nazovite Dimocom…krasno

 • Mater ja jebem ovima sto se time bave a mene roditelji grde sto mi na pocetku meseca ode 1000 din sto mi stigne kao doplata.

 • Nisam imao veze sa tom firmom.Vidim na telefonu neke poruke koje nisu dovrsene a nema ni broja ko salje nego samo nek slova kao,wwmn itako dalje.Odem u postu pitam i ni kasu to vam neko salje poruke koje se naplcuju.Ja sam zatrazio od MTS da mizabrane primanje takve poruke,do je uspelo.Ali su me ojadili za 1086 din.za mene je to veliki novac.To je lopovska firma treba da se slozimo i da ih privedemo pravdi da vrate novac kome su ukrali’Oni imaju firme u Begradu i N Sad.

 • Ovo treba nazvati pravim imenom LOPOVLUK , PREVARA………
  Moja supruga je cak na guglu morala da odgovori na tri pitanja ( ko je osnivac , kada je osnovan Google , gde im je sediste ……) . zatim da posalje kod na telefon 3663 , kako bi za tacne odgovore domila ajfon …..Sve je zo uz koriscenje imena Googla …..
  Cak koriste i natpis Google na tom kvizu sto je sigurno protivzakonito ….
  Ja cu takvu aktivnost prijaviti MUP-u i Google – Srbija , sto savetujem svima koji su prevareni !

  Bratislav

  ps Sva vadjenja , pokusaji opravdanja Dimoka su klasicna fora prevaranata .
  Cak i da vas odjave , ukali su bar 180 din , puta broj prevara za koje se zna i ne zna …..

 • Bratislave, meni se to juče (23.08.2018. godine) desilo. Kao sa Vašom suprugom. Mislim da ću podneti krivičnu prijavu Odeljenju za visokotehnološki kriminal (ili kako se već zove) zbog svega i svačega u vezi sa ovom situacijom. Tražili su 3 tačna odgovora kako bih dobio iPhone X-dao sam im tri tačna odgovora. A onda traže da se prijavim na neki “N“-ti servis ili šta već… Kakve veze ima dobijanje nagrade sa bilo kakvim servisom??? Nakon tačnih odgovora treba samo da me pitate gospodo: “Na koju adresu, gospodine, da Vam dostavimo iPhone X?“ Ali neee… To se nije desilo. Pozvao sam “pomoć“ na broj 0113216882, ali ni žena koja mi se javila nije znala šta se tačno dešava i rekla mi je da već ima danas jedan takav slučaj. E, zato će to da košta nekoga-makar za cenu iPhone X. A za to imam debele dokaze. Pa neka se oni između sebe dogovore ko je kriv, a ko nije-da li Apple, da li Google, da li Mobistream, da li DIMOCO. Ja hoću moju nagradu!!! Je l’ vam jasno??? Častiću vas samo onih 180,00 dinara koje ste mi ukrali-ali mobilni telefon mora biti moj.

 • Poštovani Stevane & Bratislave,

  Mi iz DIMOCO-a smo uočili Vaš komentar na forumu i rado želimo da Vam pomognemo! MPSC – servisni centar za mobilna plaćanja stoji Vam na raspolaganju za sva pitanja. Stručni tim će proveriti sve upite i pomoći Vam da dobijete razjašnjenje svakog problema od strane pružaoca usluge: info-rs\mobileinfo.biz

  Pozdrav
  Vaš DIMOCO Servis Tim

  DIMOCO – INSTITUT ZA PLAĆANJA: DIMOCO je institucija za naplate putem obračuna mobilnih operatera i koji je dostupan za skoro 1 milijardu evropskih kupaca, koji kupuju digitalne robu i usluge preko onlajn prodavnica a čije se naplate obračunavaju preko računa mobilnog operatera.

 • Mene je taj Dimoco ostetio za 126,dinara.Predstavili su se kao Viber,toboze aplikacija je suspendovana,poslali su kod I broj 3663,kako imam drugove na Blikom Istoku sa kojima sam ko brat,pritisno OK i ode 123 din,nista nije pisalo da se slanje poruke naplacuje,u VIPu su mi rerkli da je Dimoco vlsnik tog servisa i preporucili da se odjavim,sto me je kostalo jos 3,48 din.Oni su moji ozbiljni kandidsti za Nobelov izum,to efikasno resava ove i slicne prpbleme.

 • Gospodo, skoro svakodnevno se dopisujem sa RATEL-om koji mi traži još neke podatke u vezi mog slučaja, kao i sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal iz Beograda (Ulica Katanićeva 15, iza Hrama Svetog Save, kancelarija M10). Iz društva za zaštitu potrošača su mi poslali poruku u kojoj kažu da je u pitanju internet prevara i da je slučaj jasan. Ovih dana ću svratiti i u MUP kao i u sud u mom mestu (objasnili su mi kako to ide i koji član Krivičnog zakonika to obuhvata-član 208). Sačuvajte poruke na telefonu kao i “istoriju pretrage“ (history) na kompjuteru ili laptopu (gornji levi ugao-strelica). To vam treba kao dokaz. Na osnovu toga se sve vidi.
  U Tehnomaniji telefon za koji su mene zavrnuli vredi 182.000 dinara. Tako daaa… Neko će da se ovajdi.
  Ja stvarno ne znam kako ćete vi iz DIMOCO-a meni da pomognete. Ako znate ko je kriv za ovo gore što sam naveo-onda mi lepo javite. A ako ste vi krivi-onda lepo samo tražite od mene adresu na koju možete da mi pošaljete nagradu koju sam osvojio.

 • Ja sam kod Telenora. Od oktobra 2018. mi se račun uvećao oko 5 puta (moji računi su inače mali) i to zbog neke „usluge provajdera“, tipa „servis“. Telenorov operator mi je ukazao da primam poruke od Mobistreama. Našao sam neku raniju takvu poruku i u njoj je stajalo da pošaljem STOPAPP na 3663, što sam uradio. Da li će to svršiti posao, vidjećemo. Nego, ne uzimaju oni meni pare, nego Telenor. Dakle, Telenor ima neki ugovor sa Dimoco i njihove SMS naplaćuje od primaoca. Tako se meni čini. To je odvratno i nemoralno

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter