ŠTA JE KLUB MOBI 3663

Ako na mobilni telefon dobijete SMS poruku sa broja 3663 ili 1552 ili 2882 znači da ste „postali član“ kluba Mobi koji vam naplaćuje dobijanje sms poruka

 

Danas sam pomogao u razotkrivanju jedne „male misterije“, načina na koji vam preko računa za mobilni telefon kradu pare. I to na način da vi sami ništa ne radite, već vam oni šalju sms poruku koja vas košta.

SMS poruke sa broja 3663 vam skidaju novac sa mobilnog

Ako vam dođe poruka sa broja 3663 ili 1552, odnosno 2882, uvaljeno vam je da ste se „prijavili“ na nekakav „Klub Mobi“. Svaka poruka koja vam stigne od njih vas košta od 180  do 800 dinara!!! Proverite gd ste se sve prijavili, jer prijava na neku igricu ili aplikaciju može da vas dovede do ovakve situacije. Često se dešava da vas sajtovi navuku da se prijavite na usluge koje se plaćaju a da vi to ne prepoznate.

U pitanju je firma koja je kod Ratela registrovana kao Operator: DIMOCO SERBIA DOO. Imaju adresu u Beogradu, a broj telefona u Novom Sadu 021/4892637.

DIMOCO SERBIA

Kralja Milana 23 ,Stari grad, 11000 Beograd, 021/4892637, [email protected]; [email protected]

Podatke o firmi imate na linku: http://registar.ratel.rs/sr/reg201?action=table-details&page=20&format&operatorId=1871

Pozovite taj njihov broj ili preko poruke STOP na brojeve servisa odmah odjavite pomenutu „uslugu“, jer će vam porukama odrati kožu s leđa! Oni su nekakvi posrednici u kupovimni mobilnih aplikacija.

Dovoljno je da vam poruka samo stigne, to vas košta.

Dakle, broj 3663 broj 1552 i broj 2882 su prevara.

Zoran D.

POUKA O PRAVNOM LEKU:

Prijavite vaš slučaj RATEL-u, Tržišnoj inspekciji, Zaštiti potrošača, mobilnom operateru Telenoru, VIP-u, MTS-u na sledeće mailove:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

MTS reklamacije – https://mts.rs/binary/707 

[email protected]

[email protected]

Pišite na direktno vašem operateru i DIMOCO SERBIA na njihove mailove i uložite REKLAMACIJU NA NASTALI IZNOS jer nikakvim SMS-om niste potvrdili ugovornu obavezu i tražite vaš novac nazad.

VAŽNA NAPOMENA: Postoji niz servisa u dosluhu sa telekom operaterima koji na ovaj način ljudima uzimaju novac. Neki od njih skidaju male iznose od po par stotina dinara koji se i ne primete. Pošto je to organizovan posao sa telekom operaterima koji ne reaguju na žalbe korisnika i ne raskidaju ugovore sa takvim klijentima koji sa njima zajedno zaradjuju, najbolje rešenje za uklanjanje neprijavljenih sms servisa je sledeće:

1. Nazovete Call centar vašeg operatera

2. Zahtevate da vas skinu sa svih plaćenih sms servisa koje imate (a da i ne znate za njih)

3. Zahtevate da se za vaš broj postavi zabrana postavljanja sms servisa za sve plaćene servise

4. Ako vam trebaju neki plaćeni servisi, kao što su Parking plaćanje, provera dolaska autobusa i tramvaja, sms za lečenje dece, itd, zahtevate od operatera da vam ti poznati servisi ostanu i dalje uključeni

5. Ovakvim zahtevom se svi naredni plaćeni servisi blokiraju – tako da ako hoćete da sms-om platite neki servis, glasate u nekoj nagradnoj igri, glasate za realiti programe, nećete to moći. Moraćete da nazovete ponovo Call centar da vam omogući taj željeni sms servis koji se plaća.