AVANTURISTIČKA TRKA NA MOKROJ GORI

Posle nezaboravne trke oktobra 2014. i ove godine vas Sportski klub Alti i Outdoor In pozivaju na učešće u avanturističko-planinskoj trci, 10. oktobra na planini Mokra Gora kod Zubinog Potoka.

 

Planina Mokra Gora nalazi se u jugozapadnoj Srbiji. Prostire se između metohijske kotline i reke Ibar, odnosno između Rožaja, Ribarića, Zubinog Potoka, Istoka i Peći. Ovu planinu Jovan Cvijić je nazvao balkanskom lepoticom, a krasi je (kao i druge planine na svim našim trkama) skoro netaknuta priroda prepuna malih jezera i močvara. Obiluje bogatstvom četinara, bukove šume, lekovitog bilja, kao i borovnica, šumskih jagoda, kupina, malina, ribizli. Pored prirodnog jezera, izvora Savine vode, planinom dominiraju vrhovi Berim (1731 m) i Radopolje (1751 m) – opština Zubin Potok, najviši vrh Pogled (2155 m) na području opštine Tutin i vrh Beleg (2151 m), koji se nalazi na samoj granici sa Crnom Gorom.

Avanturističko planinarska trka Mokra Gora - Zubin Potok

Gazivodsko jezero

Staza trke će obuhvatiti deo Mokre Gore koja pripada opštini Zubin Potok. Gazivodsko jezero dužine 24 kilometara, danas je prirodno bogatstvo opštine. Pogodno je kako za odmor, tako i za razne vidove sporta i rekreacije.

Planinarska trka: Staza će biti duga oko 30 kilometara i bez prepreka. Opis staze, visinsku razliku, nagradni fond i ostale detalje objavićemo naknadno.

Uz takmičarsku stazu biće i ona kraća za pešačenje.

Posle trke učesnici će imati prilike da probaju veslanje jezerom u kajaku, Via Ferratu (vertikalni uspon na steni pomoću gvozdenih prečki), sportsko penjanje, ali i druge zanimljive aktivnosti.

Prevoz autobusom od Beograda do mesta događaja i nazad je gratis za prvih 40 prijavljenih takmičara (sa uplatom kotizacije od 1500,oo din)

Autobus kreće iz Beograda 9. oktobra oko 16h, a iz Zubinog Potoka 11. oktobra oko 14h. Od Beograda ide autoputem i izlazi za Kraljevo, dalje Raška, Novi Pazar, Zubin Potok, Rezala. Ko nije iz Beograda moćiće da uđe u bus na navedenoj relaciji koja je najbliža od vašeg mesta stanovanja.

Oni koji idu sopstvenim automobilom, ne plaćaju nista nikome za automobil i slično, na prelazima Brnjak i Jarinje (gde će i bus preći).

Okupljanje takmičara: Skup učesnika je 9. oktobra uveče od 20:00h. Trka startuje 10. oktobra u 07:00h. Posle trke je, kao i uvek gratis večera, dodela nagrada i potom žurka. Rastanak je 11. oktobra oko 14:00

Smeštaj takmičara: Smeštaj je u odmaralištu u Zubinom Potoku. Sobe sa krevetima na sprat, posteljinom (ne morate nositi vreće), kupatilom, toaletima. Cena po noćenju je 500 din. i plaća se prilikom smeštaja u sobe.Ko želi u šatoru mora imati sopstvenu kamp oprema (šator, vreća. Podloga). Kamp će biti ispred odmarališta i biće besplatan.

U Zubinom Potoku ima hotela, pa i tu imate mogućnosti za smeštaj.

Cena za učešće u trci: Kotizacija za učešće u trci je 1500,oo din. za one koji dolaze gratis busom, a 1000,oo dinara za učesnike koji dolaze u sopstvenoj organizaciji. Uplata kotizacije vrši se na žiro račun 160 – 311763 – 61

Primalac: Sportski klub Alti – Beograd

Svrha uplate: članarina za oktobarsku trku

Za prijavu je potrebno da navedete ime, prezime, godište, mesto stanovanja i broj mobilnog telefona. Takođe i da rezervišete krevet u sobi ako ne planirate kampovanje.

Facebook prijavljivanje je ovde.

Na mail:

[email protected]

Ostale informacije na tel.:

062 837 5540 i 064 1600 522