PASULJ I REN

Recept kako se pravi biljna pašteta od pasulja i rena. Napravite sami posni namaz od pasulja na vodi ili ulju za dane posta

 

Pasulj je veoma zahvalna namirnica, koja ako je dobro spremljena može da bude izuzetan u mnogim oblicima. Pašteta od pasulja je jedan od tih oblika u kojima pasulj uz dobre začine daje odličan i ukusan biljni namaz.

Recept kako se pravi pašteta od pasulja

Pašteta od pasulja

Pašteta od pasulja u nekim kuhinjama kao što je meksička je redovan deo predjela, gde se servira uz tortilja hleb, pavlaku, avokado sos i maslac.

Sastojci za namaz od pasulja i rena

– 1 veća konzerva crvenog pasulja ili dve šolje kuvanog crvenog ili nekog drugog pasulja

– čen belog luka, iseckan

– 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana

– rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a može i više

– ulje

– sirće

– so

– biber

– sitno iseckan peršun

Za sve one kojima se dopadne pašteta od pasulja, napomenućemo da se taj biljni namaz često meša sa feta sirom, maslacem, pavlakom, kuvanim žumancem, krompirom, i još mnogo drugih sastojaka i začina kako bi se dobili različiti biljni namazi od pasulja. Isprobajte neku svoju varijantu.

Kako se pravi pašteta od pasulja

Sve sastojke pomešati i propasirati ili koristiti neku od savremenijih sprava kao što je blender. Koristiti kao namaz za prepečeni hleb ili posne krekere. Ovaj namaz može da se koristi i kao preliv za baren pirinač, ukoliko se napravi da bude malo žitkiji.

Kada se posti na vodi, izostavite ulje, ali tada treba dodati više rena, sirćeta, ili ajvara, što će smesu učiiniti malo žitkijom, da bi mogla lakše da se maže.

Prijatno!