RTANJSKI ESPRESO

Etno hotel Rtanj Balašević je poznato odmaralište na putu Paraćin – Zaječar koji je poznat svima koji se penju na planinu Rtanj

 

Etno hotel Rtanj Balašević je lep resort koji se nalazi u podnožju planine Rtanj na magistralnom putu Paraćin – Zaječar. Obavezno je mesto za odmor i kafenisanje za sve planinare koji idu da se popnu na Rtanj, kao i za sve turiste koji idu ka Zaječaru i antičkom lokalitetu Felix Romulijana ili ka Rajačkim pimnicama. Svake godine se resort Balašević unapredjuje, proširuje i dobija nove sadržaje, od pre nekog vremena je bogatiji za bazen i spa centar.

Espreso kafa i patrola etno hotel Rtanj Balašević

Espreso kafa u restoranu Rtanj Balašević

Nama je hotel Rtanj Balašević omiljen jer godinama sprema odličnu gibanicu. Njihova gibanica je pravo domaće jelo, narodni specijalitet. Dobijete ogromno parče gibanice uz domaće kiselo mleko koje je dovoljno za dve osobe. Zato tamo stalno svratimo, dok nam espreso kafa nije baš omiljen izbor kod njih, jer je loše spremaju. Espreso patrola je ocenila kakva je espreso kafa pod Rtnjom i kod Balaševića.

Kako se dolazi do etno hotela Rtanj Balašević  – Idete auto putem Beograd Niš i kod Paraćina skrenete i krenete ka Zaječaru. Na pola puta do Zaječara vam je Hotel Rtanj Balašević, ne možete ga mimoići na putu.

Espreso patrola ocene espreso kafe – espreso sa mlekom u etno hotelu Rtanj Balašević

Testirali smo kvalitet espreso kafe u restoranu Rtanj Balašević . Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Doncafe professional

Spremanje kafe: Loše

Mlečna pena: Dobro

Espreso sa sojinom mlekom: Nemaju

Šoljica zagrejana – Topla

Šoljica izgled – Klasična

Espreso set sadrži: Espreso kafa i voda

Ukus: Prosečan i vodnjikav

Cena: 120 dinara

Generalna ocena: Osrednje

Zaključak za duži espreso sa mlekom u resortu Rtanj Balašević: Srećom da smo došli zbog gibanice i kiselog mleka, pa nam espreso kafa nije bila mnogo bitna pored domaćih djakonija, ali espreso im je vodnjikav. Doncafe espreso je očajan ako se ne spremi kako treba a ovog puta je sve bilo vodnjikavo.

Naša preporuka: Prodjite obuku za bariste jer odličan espreso se daleko čuje i ceni. Vodnjikav i preko volje spremljen espreso nije nešto što se preporučuje. Ako budete znali da pravite odličan espreso, da imate čvrstu penu, gusto mleko i jaku kafu, prodavaćete više kafa i imati više posetilaca. I cena kafe će moći biti viša.

Gibanica u restoranu Blašević Rtanj

Gibanica u restoranu – hotel Rtanj Balašević

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji (i Crnoj Gori).