MOJKOVAČKA ESPRESO KAFA

Hotel i resort Gacka kod Mojkovca je lepo turističko mesto u prirodi. Espreso patrola je testirala kakav espreso prave

 

Hotel i resort Gacka se nalazi na par kilometara od Mojkovca u brdima. To je savremeni i dobro opremljeni resort sa bungalovima i pratećim sadržajima za odmor, koji se ističe kvalitetom svoje ponude. Nalazi se par kilometara od puta Mojkovac – Kolašin i postoje putokazi sa glavnog puta koji vas dovode do njega. U pitanju je centar za odmor i relaksaciju koji se sastoji od savremenih bungalova za odmor, bazena i sportskih terena. Resort Gacka je vrlo sredjen, lep i skuplji od prosečnih ponuda.

Espreso kafa i patrola Hotel resort Gacka Mojkovac Crna Gora

Espreso kafa u hotel resortu Gacka – Mojkovac, Crna Gora

Idealno je mesto za sve one koji hoće da se odmore, sklone od grada u prirodu a da imaju na raspolaganju komfor urbane zone. Travnjaci su podšišani na celom kompleksu, svuda su lepe i čiste kamene staze, Gacka ima svoju organsku baštu povrća, veliki zatvoreni bazen i spa je na raspolaganju i sve je udešeno za urbane ljude koji traže predah u prirodi.

Ko je skloniji avanturama, trekingu i planinarenju Crna Gora ima boljih mesta za takav vid aktivnog odmora, tu su mnogobrojni eko katuni u okolini i po čitavoj Crnoj Gori, dok je Gacka više za ljude sa više para a manje entuzijazma. Bili smo tamo, pili espreso i ocenili ga.

Kako se dolazi do hotela Gacka – kad idete iz pravca Bjelog polja magistralnim putem ka Podgorici ulazite u Mojkovac i nastavljate prema Kolašinu. Tik što napuštate Mojkovac ima na glavnom putu tabla putokaz za skretanje desno za Gacku. Tim putem idete par kilometara kuda vas put vodi i dodjete do jednog velikog ogradjenog kompleksa na padini.

Hotel Resort Gacka Mojkovac Crna Gora

Hotel Resort Gacka

Espreso patrola ocene espreso kafe – espreso sa mlekom u resortu Gacka kod Mojskovca u Crnoj Gori

Testirali smo kvalitet espreso kafe u restoranu Gacka. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Illy

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo pitali

Šoljica zagrejana – Topla

Šoljica izgled – Klasična Illy šoljica

Espreso set sadrži: Espreso kafa

Ukus: Odličan

Cena: 2 eura

Generalna ocena: Odlično

Zaključak za duži espreso sa mlekom u resortu Gacka: Ako zanemarimo višu cenu espreso kafe od proseka i brend kafe, jer neko ne voli Illy kafu od 100% arabike, sve ostalo je bilo na nivou visokog standarda koji hotel Gacka ima.

Naša preporuka: Uvedite još jedan brend kafe.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji (i Crnoj Gori).