TEROR KOZA NOSTRE

Zastrašujući bilans kako ubija italijanska mafija gradonačelnike u Italiji. Teror organizovanog kriminala u istaknutoj članici Evropske unije

 

Kad smo kod nasilja, u Italiji je tamošnja mafija UBILA ČAK 132 GRADONAČELNIKA SAMO U POSLEDNjE ČETIRI GODINE!

Neverovatno, ali istinito!

Stotridesetdvoje gradskih upravitelja i predsednika opština je ubijeno u ovih par godina, a mnoštvo njih je teško ranjeno, unakaženo, poslato u invalidska kolica i na odelenje intenzivne nege …

Italijanska mafija Koza Nostra -  poznate ubice

Italijanska mafija Koza Nostra – poznati mafijaši iz 30-ih godina prošlog veka

To je više stradalnika od čitave one kod nas tako mistifikovane smrtonosne „kriminalne berbe“ u Srbiji od devedesetih do danas. Kao još jedan prilog mojoj tezi da su kod nas „u strahu – velike oči“ i da je strašna malodušnost (pomešana sa histerijom) zavladala kolektivnom dušom srpskog naroda.

Nama se uvek čini da nam je još mnogo gore nego što uistinu jeste, a posebno kada je reč o ogromnom porastu kriminala (kao da je to samo naš specijalitet) i ozloglašenom delovanju „mafijaških klanova.

Kod nas ubistvo svakog narko-dilera i lokalnog krimosa pamti svaka bakica i armija fanova „crne hronike“ pa nam se onda svima čini kako je opasno uopšte izaći iz kuće i kako smo oruženi neviđenim nasiljem.

A zamislite samo da je kod nas u ovih par godina u atentatima UBIJENO, recimo – tridesetak gradonačelnika (a kamoli njih 132)!
Ili da je u Srbiji jedne godine oteto (radi ucene) onoliko dece bogatih ljudi koliko se otme tokom samo jednog vikenda u Rimu ili Milanu!

Pa to bi se doživelo kao smak sveta i kraj svega.

Da, teško nam je.

Užasno nam je.

Živimo iluziju života, koji ničim ne liči na to što bi u stvari morao da bude (ako je zaista život)…

Ali nije samo nama teško. I nismo samo mi izloženi pogubnim opasnostima, pretnjama smrću i gubitkom duše.

Zapamtite to dobro.

Jer je to, u stvari, jedina uteha koja nam je još preostala. To da nije „samo nama“ loše. I da ne stradamo isključivo mi ovde…

Zlo se raširilo svetom i sprema se da otvoreno (i bez maske) zavlada čitavom planetom.

 

Dragoslav Bokan

Izvor: FB profil autora