JAM DISPLAY

Alternativni rok sa severa Bačke

 

Jam Display, bend iz Sombora je nastao kao potreba nekolicine drugara da iskažu svoju kreativnost radeći ono što znaju najbolje. Muzika kojom se bend bavi predstavlja energičnu mešavinu različitih žanrova koja u slušaocu izaziva pozitivne emocije. Svoju muziku definišu (ako baš moraju da kažu) kao određenu vrstu alternativnog roka novije generacije, iako su u isto vreme skloni “flertovanju” sa različitim žanrovima. Bend su koji ume da napravi šou u diskotekama. Publika je prihvatila obakav pristup sviranju i ubrzo se zabava iz “dnevne sobe” prebacila u mnogobrojne lokale u Vojvodini i Beogradu.

Grupa Jam Display alternativni rok bend iz Sombora

Grupa Jam Display

Počeli su sa radom na ozbiljnom projektu, stvaraju svoj prvi album, na kom treba da se nađe 10-12 pesama.

Prvi studijski singl je snimljen u stidiju Aleksandar Vaci “Shazz”, u Somboru. Za pesmu “Inner Cage” (Unutrašnji kavez) snimljen je video spot koji je režirao Peter Goretić, student režije budimpeštanske Akademije umetnosti, koji je montažu i efekte radio uz asistenciju Gerge Gelca. Scenario za spot su napisali Žolt Hadovanji i Peter Goretić, a tekst pesme je izašao iz pera Roberta Budaija. Tehničku podršku prižila je subotička “Dinovizija”. Spot je snimljen na kaštelu Vamošer kraj Sombora, a u video klipu se osim članova benda pojavljuju i Miljana Drinčić i Jovan Sredojev, polaznici Dramskog studija u Somboru. Za kostime i šminku pobrinula se Rita Klem, likovna umetnica iz Doroslova.

Druga pesma je “Waiting Fot The Rain” (Čekajući kišu), za koju je, takođe napravljen spot sa kanadskim glumcem srpskog porekla Lazarom Rockwoodom.

Za treću pesmu “Everyday” pored Rokvuda i članova benda nastupaju i holivudski glumci Nik Mankuso i Majkl Pare, koji su u Somboru tokom proleća snimali film “Povratak”.

Pored frontmena Aleksandra Pavića, bend čine Robert Budai (gitara), Bojan Milić (bas gitara) i Marko Janković (bubnjar), novi član benda koji je zamenio Alberta Fridriha.

Snežana Pisarić Milić