НЕГУЈМО СРПСКИ ЈЕЗИК

Позив на предавање и бесплатна радионица за језичке недоумице у кампањи Негујмо српски језик

 

e-word се свим срцем придружује кампањи Негујмо српски језик и пресрећни смо да постоји прилика да учествујемо у нечему што нам је од велике важности и чему стремимо.

Негујмо српски језик - Бесплатна радионица Језичке недоумице

Српски језик није само средство комуникације, у њему се крије и наша историја, национални идентитет, менталитет, поглед на свет и време у коме живимо. Било чиме да се бавимо, језик постаје оруђе преношења информација, комуникације и стварања. Када се осврнемо ка језику као самој вештини, тада то оруђе прераста у уметност, ток времена, прераста у нејлепше слике и осећања.

Сваки језик је као живи организам који треба да негујемо како би био здрав и јак. Језик је као цвет, прелеп, али се лако повије под притиском. Језик је наше дуговечно благо, наш поглед у прошлост и наше наслеђе.

Из поменутих, а и многих других разлога, ценимо свој језик и волимо га, па се зато придружујемо овој дивној кампањи првенствено тиме што водимо рачуна како користимо српски језик, а потом и тако што организујемо и бесплатна предавања на тему разрешавања језичких недоумица.

Ипак, то нису предавања у класичном смислу речи, то су интерактивне радионице током којих уз разговор, примере и занимљиве игре одговарамо на дилеме и налазимо правила и шеме, правимо ред у глави и подсећамо се можда давно заборављених правила о језику и правопису. Баш зато што су радионице интерактивне, занимљиве и практичне, погодне су за све узрасте и сва доба.

Молимо све заинтересоване да се пријаве на бесплатне радионице путем имејла [email protected] или помоћу формулара на интернет страници http://e-word.co/kontakt/, а ми ћемо убрзо одговорити и информисати о првом слободном термину.

Хвала,

e-word